Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Katjane
Moderaattori
Moderaattori
  • 170 custom-general.kudos
  • 308 custom-general.replies
  • 27 custom-general.solutions

Vuokraamon uutuuselokuvat

Puuseppä Andersen.png

 

Julkaisemme aina näin puolessa välissä kuuta kattauksen kuluvan kuun Telia TV Vuokraamon uutuuselokuvista. Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, niin kannattaa nyt viimeistään hankkia ne, sillä saat ensimmäisen elokuvavuokrauksen maksutta. 

 

Elokuvien juhlakuukausi, joulukuu! Lunta ei ole aivan tulvillaan ainakaan ihan koko maa, mutta onneksi saamme nauttia raikkaasta talvisäästä! Päivän päätteeksi onkin hyvä istahtaa sohvalle ja laittaa leffa pyörimään. Alla esittelemme joulukuun elokuvavuokraamon uutuuksia, joista osa on jo ennättänyt tulla tarjolle, ja joitain saadaan vielä viikko pari odotella. 

 

Valhalla

 

Vuokraamossa: 7.12. alkaen
Ikäraja: K12
Kesto: 105 minuuttia
Genre: seikkailu, fantasia 

 

Tor-jumala ja hänen velipuolensa Loki saapuvat ihmisten maailmaan Midgårdiin. Siellä he ottavat viikinkilapset Røskvan ja Tjalfen orjiksi. Matka jatkuu jumalten maailmaan, Asgårdiin, jossa yhteiskunta on epäjärjestyksessä ja valtava Fenris-susi uhkaa heidän kotiaan, Valhallaa. Kahden lapsen saapuminen tuo uusia haasteita jumalten valtakuntaan, koska selvänäkijä jumalatar Frigg näkee yhteyden Røskvanin ja tärkeän legendan välillä. Ovela jättiläinen Udgårdsloki sieppaa Tjalfen. Røskvan, Torin ja muiden jumalien on pelastettava hänen henkensä ja estettävä ragnarök, maailmanloppu.

 

Valhalla on tanskalainen fantasiaelokuva, joka perustuu pohjoismaiseen jumaltarustoon ja erityisesti Peter Madsenin 1980-luvun sarjakuvaan, jota Semic-kustannus Suomessakin julkaisi. Elokuvassa nähdään sellaisia tanskalaisnäyttelijöitä kuin Roland Møller, Patricia Schumann, Salóme Gunnarsdóttir ja Jacob Lohman. Elokuvan ohjaaja Fenar Ahmad on aiemmin ohjannut erityisesti dokumentteja ja lyhytelokuvia. Hän on ollut useasti ehdolla eri filmifestivaaleilla, ja kahdesti hänet on Tanskassa palkittukin.

 

 

Pekka Töpöhäntä

 

Vuokraamossa: 14.12. alkaen
Ikäraja: S / K7
Kesto: 67 minuuttia
Genre: Perhe

 

Legendaarinen Pekka Töpöhäntä on päässyt pitkän tauon jälkeen taas valkokankaalle. Tämä jo 80 vuotta vanha satuklassikko on sovitettu nykymaailman animaatioksi, ja vaikka itse tarinaa ei ole juuri uusittu, niin se silti toimii. Pentuna häntänsä menettänyt maalaiskissa seikkailee Uppsalassa kissaystäviensä sekä ilkikuristen ja pahansuopaisten kattien kanssa. Onneksi sillä on kuitenkin aina ihmisperhe, jonka luona on turva. 

 

Ohjaaja Christian Ryltenius  on ohjannut aiemmin mm. kolme Bamse-animaatiota, joista voi löytää paljon yhteneväisyyksiä Pekka Töpöhäntään. Hän ei ole lähtenyt tässä elokuvassa sen enempää varioimaan alkuperäistä Gösta Gnuttsonin tarinaa, vaan tekee sille kunniaa ja antaa sen elää liki alkuperäisessä muodossaan. Elokuvan ja koko Pekka Töpöhäntä -kirjasarjan vahvuus ja kiinnostavuus on sen hahmoissa, jotka ovat inhimillisiä, joskin jotkut pöhköjä ja toiset taas ovelia. 

 

 

PUUSEPPÄ ANDERSEN JA JOULUPUKKI - PIENI KYLÄ JOKA UNOHTI JOULUN

 

Vuokraamossa: 14.12. alkaen
Ikäraja: K7
Kesto: 68 minuuttia
Genre: Perhe

 

Tämä elokuva on tarina pienestä kylästä, joka sijaitsi syrjässä mäen juurella. Kylä oli muiden kylien kaltainen ja asukkaat olivat ihan tavallisia; isoja ja pieniä, jotkut olivat yhtä mieltä ja toiset toista. Erään asian suhteen kaikki kyläläiset olivat samanlaisia. Heitä vaivasi asioiden unohtelu. He unohtivat mitä erikoisempia asioita, ja mikä kummallisinta, niin jokainen samaan aikaan! Nyt he ovat unohtaneet jopa joulun! Mutta ei hätää, sillä neuvokas Elise hälyttää apuun niin joulupukin kuin puuseppä Anderseninkin.

 

Elokuva on vuodelta 2019 ja sen on ohjannut Andrea Eckerbom. Rooleissa nähdään mm. Miriam Kolstad Strand, Trond Espen Seim sekä Anders Baasmo Christiansen. Puusepän tarinaan olemme saaneet tutustua myös jo vuonna 2016 julkaistun elokuvan Puuseppä Andersen ja Joulupukki myötä, ja tämä onkin edelleen Vuokraamossa katsottavissa.

 

 

Greenland

 

Vuokraamossa: 14.12.
Ikäraja: K16
Kesto: 120 minuuttia
Genre: Toiminta, Trilleri

 

Uutisissa vaahdotaan taivaalla näkyvästä komeetasta, josta ei pitäisi olla maan asukkaille vaaraa. Median mukaan se osuisi harmittomasti keskelle merta. Valtava maata lähestyvä asteroidi uhkaa kuitenkin tehdä ihmisille ja koko elämälle saman mitä 65 miljoonaa vuotta sitten. Kaikki elollinen, mikä ei ole ennättänyt Grönlantiin salaisiin bunkkereihin suojaan, on vaarassa tuhoutua.

 

Tilanne ajaa Garrityn perheen kamppailuun elämästä ja kuolemasta. Perheestään vieraantunut rakennusnsinööri John Garrity (Gerard Butler), hänen vaimonsa Allison (Morena Baccarin) sekä heidän diabetesta sairastava poikansa Nathan (Roger Dale Lloyd) lähtevät vaaralliselle matkalle samalla kun he joutuvat taistelemaan ympärillään kasvavaa paniikkia ja sekasortoa vastaan. Lähtölaskenta maailmanlaajuista tuhoa vastaan on alkanut, ja on vain yksi turvallinen paikka jonne paeta.

 

 

Life In A Year

 

Vuokraamossa: 14.12. alkaen
Ikäraja: K12
Kesto: 102 minuuttia
Genre: Draama, Romantiikka

 

Life In A Year on vuoden 2020 amerikkalainen romanttinen draamaelokuva. Sen pääosissa ovat Jaden Smith, Cara Delevingne, Cuba Gooding Jr. ja Nia Long.

 

Daryn on 17-vuotias lukion yleisurheilutähti ja rap-urasta haaveileva opiskelija, joka saa tietää tyttöystävänsä Isabellen sairastavan tautia, johon ei parannuskeinoa ole. Hän suunnittelee tytölle elämän verran kokemuksia viimeiseksi elinvuodeksi. Se mitä hän saa takaisin, jättää pysyvät jäljet ja tekee viimeisesta yhteisestä ajasta unohtumattoman. 

 

 

EDEN

 

Vuokraamossa: 21.12. alkaen
Ikäraja: 7
Kesto: 93 min
Genre: Draama

 

Eden on Ulla Heikkilän vuonna 2020 ohjaama ja käsikirjoittama elokuva aikuistumisesta, vapaudesta ja suurista tunteista. Viikon mittainen rippileiri keskellä kauneinta kesää ja nuoriso koolla. Itsevarma älykkö Aliisa (Aamu Milonoff), seurueensa keskipiste Jenna (Linnea Skog), hiljainen ja herkkä Panu (Bruno Baer) joutuvat leirillä vastatusten itsensä sekä muiden ja vähän järjestelmänkin kanssa. Vanhemmat ovat jossakin kaukana vaatimuksineen, odotuksineen ja juhlajärjestelyineen.


Innokas nuori pappi Tiina (Satu Tuuli Karhu) haluaa saada nuoret mukaan omaan riparikuplaansa. Kaikki eivät ole kuitenkaan valmiita pelaamaan samoilla säännöillä, ja harras leiritunnelma on vain toiveunta. Kuka leirillä määrää ja mihin pitäisi uskoa? Entä kuka saa ja kenet? Jännitteet kasvavat, kun ihastumiset ja vihastumiset vuorottelevat järisyttävän viikon ajan. Jossakin vaiheessa jokaisen on luovuttava roolistaan ja nähtävä elämä uusin silmin.

 

 

Waiting for the Barbarians

 

Vuokraamossa: 23.12. alkaen
Ikäraja: S / K7
Kesto: 112 minuuttia
Genre: draama

 

Eräs tuomari valvoo pientä yksinäistä asutusta valtakunnan rajalla. Hän odottaa jo lähestyvää eläköitymistään ja paluuta normaaliin elämään, mutta pöyhkeä eversti ja hänen lakeijansa sotkevat aikeet, kun he saapuvat kiristämään rajan turvallisuutta. Kun tuomari näkee miten hänen sotilaalliset maanmiehensä kohtelevat muukalaisia, alkaa hän pohtia ketä kohtaan onkaan uskollinen.

 

Mark Rylance, Johnny Depp ja Robert Pattinson tähdittävät elokuvaa. Se on kolumbialaisen ohjaaja Ciro Guerran ensimmäinen englanninkielinen elokuva. Aiemmin Guerra on tehnyt paljon espanjankielistä lähinnä latinalaisessa Amerikassa myyneitä ja hyvin menestyneitäkin elokuvia. Waiting for the Barbarians oli ehdolla vuonna 2019 Venetsian filmifestivaaleilla useissa kategorioissa. Muitakin hänen elokuviaan on usein ollut ehdolla eri filmijuhlilla.

 

 

Bill & Ted face the music

 

Vuokraamossa: 28.12. alkaen
Ikäraja: K7
Kesto: 91 minuuttia

Genre: komedia, seikkailu

 

Bill & Ted -elokuvien ystävien pitkä odotus palkittiin, kun sarjan kolmas elokuva ilmestyi tänä vuonna pitkän tauon jälkeen! Kaksi edellistä elokuvaa ovat jo niinkin kaukaa kuin Bill & Ted's Excellent Adventure vuodelta 1989 ja Bill & Ted's Bogus Journey vuodelta 1991. Viimeiset liki 30 vuotta eivät kuitenkaan ole olleet ihan hiljaisia. Väliin on mahtunut niin spin-off -sarjoja, animaatioita, pelejä kuin sarjakuvakirjoja.

 

Päärooleissa tässä uusimmassa Bill & Tedissä nähdään Keanu Reeves ja Alex Winter. Hiukan höhlältä vaikuttava keski-ikäinen rokkikaksikko on aikoinaan saanut Kaliforniassa lupauksen, että he pelastaisivat maailman. Nyt jo hiukan ikääntyneempinä he yrittävät edelleen tehdä hittibiisiä täyttääkseen heille sanellun kohtalonsa. Leffan ohjaaja Dean Parisot voittanut mm. vuonna 1988 Oscar-palkinnon parhaasta lyhytelokuvasta The Appointments of Dennis Jennings. 

 

 

Lue lisää näistä elokuvista:

 

 

 

 

Telia Yhteisön moderaattori
0 vastausta