Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
HannaMarikaL
Moderaattori
Moderaattori
  • 87 custom-general.kudos
  • 312 custom-general.replies
  • 18 custom-general.solutions

Will Smith - Räppäristä leffamaailman suureksi tähdeksi

Will Smith Hengen roolissa elokuvassa Aladdin (2019).Will Smith Hengen roolissa elokuvassa Aladdin (2019).

 

Lokakuun näyttelijäspesiaalissa tutustumme tällä kertaa amerikkalaiseen näyttelijäkonkari Will Smithiin. Kyseinen herra on luonut uraa niin räppärinä, tuottajana kuin näyttelijänäkin. Tämä multitalentti on saanut useita Golden Globe ja Oscar -ehdokkuuksia sekä voittanut neljä Grammy-palkintoa. Vuonna 2007 Newsweek kutsui Smithiä Hollywoodin mahtavimmaksi näyttelijäksi.

 

Yliopisto ei ollut vaihtoehto

 

Willard Carroll Smith Jr. syntyi 25. syyskuuta 1968 Philadelphiassa. Smithin äiti toimi Philadelphian koululautakunnan jäsenenä ja isä oli USA:n ilmavoimien veteraani sekä kylmälaiteasentaja. Smithin perheeseen kuuluu myös isosisko Pamela sekä kaksi nuorempaa sisarusta, kaksoset Harry ja Ellen. Smith varttui Wynnefieldissä ja hänet kasvatettiin baptismiin. Smith kävi Overbrookin lukion, mutta yliopistoa hän ei ole käynyt ollenkaan, koska hän halusi tehdä räppiä.

 

80-luvulla Smith aloitti räppärin uransa hiphop duossa DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince lapsuudenystävänsä Jeffrey Townesin kanssa. Myöhemmin porukkaan liittyi beatboksaaja Clarence ”Ready Rock C” Holmes. Yhdessä tämä kolmikko teki humoristisia sekä radioystävällisiä biisejä ja heidän ensimmäinen sinkkunsa Girls Ain’t Nothing but Oakenfold julkaistiin vuoden 1985 lopulla.

 

Ura elokuvien parissa alkaa

 

Smithin näyttelijänura sai alkunsa 1990-luvulla, kun hän pääsi mukaan NBC:n sarjaan Bel-Airin prinssi (The Fresh Prince of Bel-Air). Bel-Airin prinssiä tehtiin kuuden kauden ajan vuodesta 1990 vuoteen 1996 asti. Sarja oli hitti ja Smith asettikin itselleen tavoitteen tulla maailman suurimmaksi elokuvatähdeksi. Ensimmäiset suuret elokuvaroolinsa Smith teki draamassa Moni kakku päältä kaunis (Six Degrees of Separation, 1993) sekä toimintapätkässä Bad Boys (1995).

 

Smith on ollut uransa aikana mukana useissa blockbuster -leffoissa. Hän onkin ainoa näyttelijä, jonka kahdeksan peräkkäistä leffaa on tehnyt yli 100 miljoonan dollarin lipputulot kotimaassa sekä yksitoista peräkkäistä elokuvaa on saanut yli 150 miljoonan dollarin lipputulot kansainvälisesti. Yksi ehkä Smithin tunnetuimmista ja ikonisimmista rooleista on Agentti J:n rooli elokuvassa Men in Black – Miehet mustissa (1997) sekä myöhemmissä jatko-osissa Men in Black 2 (2002) ja Men in Black 3 (2012). Leffoissa Smith näytteli yhdessä Tommy Lee Jonesin kanssa salaisia agentteja, jotka keräävät erikoista rekisteriä maahan muuttavista alieneista.

 

Smith nähtiin nyrkkeilijä Muhammad Alin roolissa elokuvassa Ali (2001) sekä osakevälittäjä Chris Gardnerina leffassa Onnen potkuja (The Pursuit of Happyness, 2006), jossa hän näytteli yhdessä poikansa Jaden Smithin kanssa. Hän sai molemmista rooleistaan parhaan näyttelijän Oscar-ehdokkuuden. Ali sai kiitosta kriitikoilta ja Smith uskoo, että rooli leffassa muutti hänen elämänsä.

 

Agentti J elokuvassa Men in Black - Miehet mustissa (1997).Agentti J elokuvassa Men in Black - Miehet mustissa (1997).

 

Perhe mukana viihdeteollisuudessa

 

Will Smith on tehnyt selväksi, että hänestä on tullut yksi Hollywoodin suurimmista elokuvatähdistä. Hänet on nähty salaisena agenttina, poliisina, deittikonsulttina, kodittomana supersankarina, superrikollisena ja onpa hän jopa selvinnyt zombi-maailmanlopusta.

 

Smithillä on kolme lasta, joista vanhin on hänen poikansa Willard Christopher Smith III ensimmäisestä avioliitostaan Sheree Zampinon kanssa. Smithillä on nykyisen vaimonsa Jada Pinkett Smithin kanssa poika Jaden ja tytär Willow. Koko Smithin perhe on tehnyt nimeä parrasvaloissa. Jada Pinkett on näytellyt sarjoissa ja elokuvissa. Myös heidän poikansa Jaden on näytellyt elokuvissa. Willow tekee tällä hetkellä uraa musiikin parissa.

 

Tänä vuonna Smith palasi Miken rooliin elokuvassa Bad Boys for Life (2020). Leffa on Bad Boys -trilogian kolmas osa. Smith vastaa elokuvan tuottamisesta yhdessä Jerry Bruckheimerin ja Doug Belgradin kanssa. Will Smith tullaan näkemään elokuvassa King Richard Richard Williamsin roolissa. Leffassa seurataan Williamsia, joka on Venus ja Serena Williamsin isä ja tennisvalmentaja. Elokuvan julkaisua jouduttiin siirtämään koronapandemian vuoksi ja sen on tarkoitus saada ensi-iltansa marraskuussa 2021.

 

Bad Boys for Life (2020) on Bad Boys trilogian viimeinen osa.Bad Boys for Life (2020) on Bad Boys trilogian viimeinen osa.

 

Will Smithin monet roolit

 

Seuraavaksi esittelen muutamia leffoja, joissa nähdään Will Smith. Kaikki elokuvat saat vuokrattua meidän Telia TV vuokraamosta. Mikäli sinulla ei vielä ole Telia TV:n tunnuksia, pääset tilaamaan maksuttomat tunnukset verkkokaupastamme. Tiesithän, että ensimmäinen leffavuokraus on maksuton.

 

Bad Boys (1995)

 

Ikä: K16

Kesto: 119 minuuttia

Genre: Jännitys, toiminta, komedia

 

Marcus Burnett (Martin Lawrence) ja Mike Lowrey (Will Smith) työskentelevät Miamin huumepoliiseina. He tutkivat takavarikoitua Mafian heroiinilastia, joka varastettiin poliisin takavarikkotiloista. Jotkut uskovat, että kyseessä on sisäpiirikeikka ja osastoa uhkaa sulku, ellei huumeita löydetä viiden päivän kuluessa. Mike pyytää ex-tyttöystäväänsä Maxia (Karen Alexander) etsimään ihmisiä, jotka ovat uudisrikkaita ja sen vuoksi epäiltyjä rikokseen. Max ryhtyy parhaan ystävänsä Julien (Téa Leoni) kanssa toimimaan seuralaisena Eddie Dominguezille (Emmanuel Xuereb), joka on entinen, korruptoitunut poliisi. Yhdessä kolmikko menee juhliin, jotka päättyvät huonosti. Saavatko Marcus ja Mike selvitettyä, kuka vei heroiinilastin poliisin tiloista?

 

 

Men in Black – Miehet mustissa (1997)

 

Ikä: K12

Kesto: 98 minuuttia

Genre: Toiminta, komedia, tieteiselokuvat

 

Men in Black - Miehet mustissa ovat tarkkailleet yli 30 vuoden ajan avaruusolioiden toimintaa ja elämää Maassa. J (Will Smith) ja K (Tommy Lee Jones) ovat universumin salaisimmat agentit ja heidän työnantajanaan on epävirallinen hallituksen toimisto, joka tarjoaa maahanmuuttopalveluja galaksien välillä. Tämä agenttitoimisto on visusti suuren yleisön tietämättömissä. Eräänä iltana avaruusolio laskeutuu laittomasti Maahan tappaen maanviljelijän Edgarin ja olio naamioituu Edgariksi. Olio-Edgarille on annettu tehtäväksi löytää laite nimeltä Galaksi ja hän meneekin New Yorkin ravintolaan, josta luulee sen löytyvän. Ravintolassa on kaksi naamioitunutta avaruusoliota, jotka Edgar tappaa. Pian J ja K alkavat tutkia tapausta ja K päätteleekin, että maahan laskeutunut avaruusolio kuuluu aggressiivisiin torakkamaisiin olioihin. Saavatko J ja K pelastettua Maan pahoilta avaruusolioilta ja säilyykö MIB salaisuutena suurelta yleisöltä?

 

 

I am Legend (2007)

 

Ikä: K15

Kesto: 100 minuuttia

Genre: Toiminta, tieteiselokuvat

 

Tohtori Alice Krippin (Emma Thompson) on kehittänyt syöpää vastaan lääkkeen vuonna 2009, joka kohtalokkain seurauksin muuntautuu tappavaksi virukseksi. Kolmen vuoden kuluttua virus on pyyhkinyt melkein koko ihmisrodun maapallolta ja everstiluutnantti Robert Neville (Will Smith) on ainoa terve eloonjäänyt New Yorkissa. Neville viettää päivänsä kotilaboratoriossaan yhdessä koiransa Samin kanssa, koittaen keksiä vastalääkettä virukseen. Neville tekee testejä rotilla ja eräänä päivänä yksi rotista vaikuttaa parantuneen. Neville haluaa testata lääkettä sairastuneeseen ja hän virittääkin ansan sairastuneille. Ansaan joutuu nainen, johon Neville testaa vastalääkettä. Saako Neville pelastettua maailman tappavalta virukselta?

 

 

Hancock (2008)

 

Ikä: K12

Kesto: 92 minuuttia

Genre: Draama, komedia

 

John Hancock (Will Smith) on alkoholisoitunut supersankari. Hän haluaa auttaa ja pelastaa Los Angelesin kaupungin pahiksilta, mutta auttaessaan hän aiheuttaa miljoonien dollareiden vahinkoja kaupungille. Kun Hancock pelastaa PR-mies Ray Embreyn (Jason Bateman) hengen, haluaa tämä tehdä vastapalveluksen. Embrey ottaa elämän tehtäväkseen puhdistaa Hancockin julkisuuskuvan. Embrey neuvookin Hancockia pyytämään julkisesti anteeksi kaupungilta ja menemään joksikin aikaa vankilaan, kunnes hänen apua taas tarvitaan. Ei mene kauaakaan, kun Los Angeles tarvitsee sankaria ja Hancock pyydetään apuun. Sujuuko supersankarius tällä kertaa ilman mittavia vahinkoja?

 

 

Suicide Squad (2016)

 

Ikä: K16

Kesto: 122 minuuttia

Genre: Toiminta, seikkailu

 

Suicide Squad kertoo maailman vaarallisimmista superpahiksista, jotka lähetetään tuhoamaan ylivoimainen vihollinen. Leffa sai ensi-iltansa vuonna 2016 ja se perustuu DC Comicsin luomaan samannimiseen antisankarijoukkoon. Kun teräsmies kuolee, ARGUS-järjestöä johtava Amanda Waller (Viola Davis) muodostaa Belle Reven vankilaan vangituista vaarallisista rikollisista Iskuryhmä X:n. Will Smith nähdään tarkka-ammuntaan erikoistuneena palkkamurhaaja Deadshotina. Muita gangstereita leffassa ovat Harley Quinn (Margot Robbie), Kapteeni Bumerangi (Jai Courtney), El Diablo (Jay Hernandez), Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) sekä Slipknot (Adam Beach). Yhdessä tämä joukkio lähtee kohti tuntematonta, voiko paha olla sittenkin hyvä?

 

 

Aladdin (2019)

 

Ikä: K16

Kesto: 90 minuuttia

Genre: Seikkailu

 

Kaikkien rakastama Disneyn klassikkoanimaatio Aladdin koki muodonmuutoksen vuonna 2019, kun siitä tehtiin näytelty versio. Tämän fantasiamusikaalin on ohjannut Guy Ritchie. Will Smith näyttelee elokuvassa Henkeä, joka auttaa Aladdinia (Mena Massoud) pääsemään pois Ihmeiden onkalosta. Henki antaa Aladdinille kolme toivomusta ja yksi Aladdin toiveista on olla prinssi. Pian Henki onkin muuttanut Aladdinin prinssiksi ja he matkaavat kohti Agrabaa. Aladdin haluaa voittaa sulttaanin tyttären Jasminen (Naomi Scott) sydämen, mutta kapuloita rattaisiin laittaa sulttaanin neuvonantaja Jafar (Marwan Kenzari). Will Smith on leffan kantava voima ja tuo sitä hauskuutta Hengen rooliin, jota olemme animaatiossakin tottuneet näkemään.

 

 

Lue lisää:

| Telia Yhteisön moderaattori |
0 vastausta