Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64235
Kirjoituksia 174731

Eino Leino ja muut runoilijat



Highlighted

Eino Leino ja muut runoilijat

Vakiokalustoa
Viestejä 116 kpl

Eino Leino ja muut runoilijat

1/5

Suven ja runon päivä on jälleen 6. heinäkuuta. Miten aiotte viettää tai vietitte sitä? Kertokaa siitä muillekin. 

 

Olen itse soittaja samassa ”Suvi-illan iloksi, sanoja ja säveliä” -tilaisuudessa kuin myös viime vuonna. Runot ovat kauniita, kun niitä esilttävät hyvät lausujat. Viime vuonna paikalla oli niin paljon kuin saliin mahtui. Jopa järjestäjät odottivat vähemmän kuulijoita.

 

Nimimerkkini tarkoittaa pianon soittajaa. Säestän tilanteen mukaan joko yksinlaulajaa tai yhteislauluja. Joskus saan esiintyä yksin omalla ohjelmistolla. Näin on tällä kertaa. Järjestäjän tilaus oli ”noin 15 minuuttia Kesäistä ja iloista musiikkia”. Kappaleet olen jo valinnut. Vielä pitää harjoitella. Mukana esiintymispaikalle vien oman kannettavan digitaalisen pianoni. 

4 vastausta
Highlighted

Vakiokalustoa
Viestejä 116 kpl

2/5

Nyt on tilaisuus ohi. Jälleen paikalla oli kiinnostuneita ihmisiä niin paljon kuin paikkoja riitti. Lausuntaa kuunneltiin kiinnostuneena ja murrepakinoiden esityksen aikana koko yleisö nauroi monta kertaa. Suorasanaisen pakanoiden esitys oli todella hyvä. Runojen lausujat olivat hillitympiä.

 

Alkuosa oli varattu runoudelle ja väliajan jälkeen tuli ensin itseään kitaralla säestävä laulaja. Hän esitti itse sanoittamiaan ja säveltämiään uusia lauluja. Lopuksi oli paikallisesta naiskuorosta 8 laulajan taitava ryhmä, joka yllätti raikkaalta ohjelmavalinnallaan.

 

Itse esiinnyin siinä vaiheessa, kun yleisö vähitellen kertyi paikalle ja vielä puhui ja liikkui. Sain kuitenkin jokaisen kappaleen jälkeen aplodit ja tilaisuuden jälkeen kehuja. Se lämmitti mieltäni.

Highlighted

Moderaattori
Viestejä 466 kpl

3/5

Hieno avaus @soittajaeino!

Tällaisia kesäjuttuja on todella mukava kuulla, varmasti hieno tilaisuus ollut Hymiö Onnellinen

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa
Viestejä 116 kpl

4/5

Sattuneesta syystä opiskelen jatkuvasti uusia asioita, vaikka olen ollut eläkkellä yli 10 vuotta. 

 

Runoista kiinnostuneille kerron minulle uudesta hienosta runoilijasta, johon tuustuin vasta äskettäin valmistaessani kulttuuriin liittyvää kirjoitusta. Kyse on venäläisestä runoilijasta. Lainasin äsken hänen runojensa suomennokset paksuna kirjana. Sen nimi on

 

Anna Ahmatova: Olen äänenne, kootut runot 1904-1966 (2015).

 

Runot on suomentanut ja toimittanut Anneli Heliö. Se on ollut iso urakka hänelle ja työ kestänyt vuosikausia. Aloitin tänään niiden lukemisen. Ensivaikutelma luetusta on hyvä.

Highlighted

Vakiokalustoa
Viestejä 116 kpl

5/5

Hei kaikki runojen lukemisesta ja kuuntelemisesta kiinnostuneet!

 

En huomannut tehdä tätä aikaisemmin. Kerron, että olen perustanut oman blogisivuston. Sen eräs aihepiiri muiden lisäksi on runojen kuuntelu. Siellä on esitelty tällä hetkellä 9 suomalaista runoilijaa. Heidän tuotantoaan on kirjoituksissani joko liettavissa tai kuunneltavissa runovideoiden avulla.

 

Luit oikein. Sanoin runovideoilla. Nitä on ja osa niistä on todella hyviä Jos aihe kiinnostaa, niin blogini osoite on:

 

www.eino-lukee-ja-kertoo.fi

 

Sieltä löytyy esimerksi ääneen luettuna Eino Leino "Hymyilevä Apollo".

Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.