Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66685
Kirjoituksia 180040

Perusta oma blogiPerusta oma blogi

soittajaeino
Vakiokalustoa
Viestejä 135 kpl

Perusta oma blogi

1/16

Hei.

Minulle kuuluu uutta enkä malta olla kertomatta sitä.

 

Olen kesän aikana viime toukokuusta alkaen lähettänyt lukijoiden kirjeitä oman paikkakuntani sanomalehteen. Sain niistä ystäviltäni kehuja ja niitä ehdittiin julkaista 6 kpl. Sitten tapahtui muutos: Kirjoitukseni hylättiin ja ilmoitettiin että ne eivät jatkossa enää sovi lehden ko palstan tarkoitukseen.

 

Kyseessä on pääasiassa historiasta kertovat kirjoitukset, joita oli 4 ja muuta kulttuuria käsitteli 2 kirjoitusta. Olin saanut niin positiivista palautetta, että pohdin asiaa hoitavan toimittajan kanssa yhdessä, miten jatkaisin. Silloin huomasimme lehden netissä julkaistavat eri henkilöiden blogit. Avasin sellaisen itselleni ja nyt tuntuu mukavalta. Kirjoitin vimmatusti kuin irtipäästynä 4 uutta kirjoitusta 2 viikossa. Kaikki ovat Suomen historiaa omalla tyylilläni kerrottuna.

 

En paljasta nimeäni, mutta jos olet ko lehden lukija, ehkä tunnistat minut. 

Vastaa
15 vastausta

ReOlivia
Yhteisömanageri
Viestejä 471 kpl

2/16

Kiva kuulla, että olet perustanut blogin! Jos haluat niin voit laittaa linkin blogiisi niin täältäkin kiinnostuneet löytävät lukemaan Hymiö Onnellinen

Vastaa
0 tykkäystä

soittajaeino
Vakiokalustoa
Viestejä 135 kpl

3/16

En halua tehdä asiaa noin helpoksi. Mielestäni kiinnostuneet saavat nähdä vähän vaivaa. Helpotan etsimistä kuitenkin kertomalla lehden nimen ja etusivun. Se on oululainen

 

www.kaleva.fi

 

Siellä on myös oululaisten poliitikkojen kirjoituksia aihepiirissä "Pohjoisen puolesta". Itse olen aihepiirissä "pallolla", joka viittaa Oulun kävelykadulla sijaitsevaan suureen kiviseen palloon.

 

 

 

 

Vastaa
0 tykkäystä

soittajaeino
Vakiokalustoa
Viestejä 135 kpl

4/16

Korjaan hieman. Poliitikkojen aihepiiri olikin "Pohjoisen ääni". Eikö se olekin äänestäjiin vetoava nimi? Monet vanhemmat jo syrjään veräytyneet henkilöt antavat poliittisia neuvoja nuoremmille, esim. Erkki Pulliainen.

 

Aihepiirin "pallolla" voidaan tulkita myös, kuten minä teen: maapallolla. Olen hyvässä joukossa, sillä siellä on ennakoluulotonta sanailua hyvin monista aiheista.

 

Kolmas aihepiiri on "Kampus-Kaleva", joka keskittyy yliopistoon ja ammattikorkeakouluun Oulussa. Jos tiede ja koulutusasiat kiinnostavat, se on oikea kohde. Siellä kerrotaan mm. opiskelijoiden ryhmäprojekteista kotimaassa ja jopa Venäjällä.

Vastaa
0 tykkäystä

soittajaeino
Vakiokalustoa
Viestejä 135 kpl

5/16

Olen yleensä vaatimaton, mutta nyt olen hämmästynyt omasta menestyksestäni.

 

Julkaisen lähiaikoina jo 9. kirjoitukseni. Useimmat tekstini ovat päässeet viikon 5 suosituimman joukkoon. Niistä 2 pääsi listan kärkeen, joten ne oilivat viikon luetuimmat blogikirjoitukset. Tuntuu ihmeelliseltä.

 

Voiko historia kiinnostaa näin paljon? Luulen, että on ollut puute tarjonnasta. Monet vanhemmat ihmiset lukevat muistelmia ja sotahistoriaa. Tiedän sen omasta kokemuksestani. Ehkä kirjoitan aiheesta eri tavalla, koska en ole historian rutkija vaan sen harrastaja. Kirjoitustyylini olen löytänyt itse. En matki ketäään toista usein kuivaa tieteellistä kirjoitutapaa.

 

Koetan eläytyä aiheeseen. Otan mukaan vain aitoja historiallisia valokuvia. Tarkistan tietojen oikeellisuuden tarkasti. Ehkäpä siinä ovat tärkeimmät keinoni.

 

Oikotie blogeihini on osoite:  blogit.kaleva.fi

Vastaa

ReOlivia
Yhteisömanageri
Viestejä 471 kpl

6/16

Tosi hienoa kuulla! Blogi on lähtenyt siis hyvin rullaamaan. Varmasti lukumääriin vaikuttaa nimenomaan tuo kerronta ja aiheet suuresti. 

Vastaa
0 tykkäystä

soittajaeino
Vakiokalustoa
Viestejä 135 kpl

7/16

Blogini kirjoituksia on tällä hetkellä 12 kpl ja aloitin syyskuussa. Aion hiljentää vauhtiani ja käyttää enemmän aikaa yhtä kirjoitusta kohden. Tavoitteena on niiden tason parantaminen, koska teen ne joskus melko nopeasti.

 

Itselleni uutena asiana tuli esiintyminen historian luennoijana. Minua nimittäin pyydettiin pitämään esitelmä paikallisessa eläkeyhdistyksessä. Valitsin aiheen Petsamo Suomen osana, koska olin kirjoittanut siitä blogiini. Tulos hämmensi minua. Sali täynnä ihmisiä puhkesi suosionosoitukseen lopetettuani. Se oli kuitenkin 1. kerta tässä roolissa.

Työelämässä olin Oulun yliopistossa ja pidin siellä luentoja ja laskuharjoituksia. Olin siis esiintynyt ennenkin yleisölle.

 

Elämä on ihmeellistä. Myös eläkkeellä voi oppia uusia asioita ja kokea olevansa tarpeellinen ihminen.

Vastaa

ReOlivia
Yhteisömanageri
Viestejä 471 kpl

8/16

Vau! Uskon, että olet raikuvat suosionosoitukset ansainnut ja voit olla itsestäsi ylpeä Hymiö Onnellinen 

Vastaa
0 tykkäystä

soittajaeino
Vakiokalustoa
Viestejä 135 kpl

9/16

Kohta on vappu ja Eino lukee ja kertoo-blogini voi hyvin. Kirjoitin siihen 31. kirjoituksen "Viron kansallinen herääminen 1860-1900". Ylivoimaisesti suosituin lukijoiden keskuudessa oli Raatteen tien taistelusta kertonut. Maanpuolustus vetää enemmän lukijoita kuin kulttuuriaiheet.

Uutena asiana kerron, että musiikkiaiheisissa kirjoituksissa olen tarjonnut linkkejä mielestäni hyviin videoihin. Kuuntelen niitä joskus itsekin uudelleen hifi-kaiuttimillani. Kerron tässä niiden otsikot aikajärjestyksessä:

 

Isänmaallisia lauluja eri maissa

Saksalaisia iskelmiä vuodesta 1950 alkaen

Ruotsalaisia iskelmäsuosikkeja vuodesta 1960 alkaen

Iso-Britannian nuorisokuorojen musiikkia

Virolaisia kansantansseja

 

 

 

 

Vastaa

Katjane
Moderaattori
Viestejä 274 kpl

10/16

Upeaa! Kirjoitustahtisi on huima, ja mukavaa sisältöä olet blogeihisi saanut. Hienoa! 🙂

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.