Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62252
Kirjoituksia 170082

Perusta oma blogiHighlighted
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎04-11-2018
Kirjoituksia: 98
11/14

Vs: Perusta oma blogi

Hyvin alkanut kirjoitajan urani sai äkkilopun. Kaleva-sanomalehti uudisti verkkoilmettään. Samalla se poisti kaksi kanavaa, joihin lukijat saivat kirjoittaa aikaisemmin:

 

 - juttutupa, lyhyeen ajatustenvaihtoon mistä tahansa aiheesta

 - blogit, perusteellisempiin ja pidempiin lukijoiden kirjoituksiin

 

Jäljelle jätettiin vain kirjeitä toimitukselle-osa, jossa kirjoituksen pituus on rajattu 3000 merkkiin ja toimituksella on oikeus korjailla tai supistaa tekstiä ilmoittamatta siitä kirjoittajalle.

 

Blogien kirjoitus loppui minulla ja kymmenillä muilla oululaisella tai levikkialueella asuvalla. Koen, että samalla sananvapautta rajoitettiin alueen valtalehdessä Pohjois-Pohjanmaalla. Päätoimittaja vaihtui äsken ja tämä oli hänen haluamansa uudistus.

0 tykkäystä
Highlighted
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎04-11-2018
Kirjoituksia: 98
12/14

Vs: Perusta oma blogi

Lähetin kirjeen lehden verkkotoimitukselle ja kerroin mistä aiheista kirjoitan. Vastaus oli kielteinen, poikkeusta ei tehty - tietenkään. Eniten harmittaa, että kirjoitin tekstejä valmiiksi julkaisua odottamaan  ja menetin niiden tallenteet "lukkojen taakse".

 

Hain vaihtoehtoa ja löysin sen yllättävän helposti. Blogin aineiston tallentamisesta, ylläpidosta ja ohjelmistosta peritään noin 10 euroa kuukaudessa. Se ei ole paljon. Vanhat kirjoitukseni jäävät nyt pysyvästi talteen ja minua ei toimittajat sensuroi.

 

Ennenkaikkea saan valita itse aiheet, joista kirjoita. Koska haen niile lukijoita, on yleisön mielipiteet otettava huomioon. Se vaikuttaa kirjoitustyyliini kiinnostavien aiheiden etsimiseen. En pääse edes lukeman omia vielä julkaisemattomia tekstejäni. Onneksi otin kaikista paperikopiot.

0 tykkäystä
Highlighted
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎04-11-2018
Kirjoituksia: 98
13/14

Vs: Perusta oma blogi

Uusi blogini löytyy osoitteesta:

 

www.eino-lukee-ja-kertoo.fi

 

Siellä on aloitusteksti ja ensimmäinen kuvitettu kirjoitus aiheesta " Viron kulttuuria ja taidemuseoita ". Uusi blogiohjelmisto oli helppo oppia. Ohjelmatuotteen nimi on SimpleSite.

0 tykkäystä
Highlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎20-01-2020
Kirjoituksia: 58
Kirjautuneena
14/14

Vs: Perusta oma blogi

Heippa @soittajaeino ! Kiva kuulla, että olet löytänyt itsellesi sopivan alustan, jossa voit julkaista omia blogikirjoituksiasi juuri niistä aiheista, mistä haluat kirjoittaa. 

0 tykkäystä