Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64303
Kirjoituksia 174908

Tv-lähetykset LontoossaHighlighted

Tv-lähetykset Lontoossa

Vakiokalustoa
Viestejä 122 kpl

Tv-lähetykset Lontoossa

1/4

Hei ystävät.

Olin viikon Lontoossa yhdessä vaimoni kanssa. Matka onnistui hyvin, vaikka sää olikin enimmäkseen sateinen. Teliaan liittyvää on vähän kerrottavaa.

 

Olin,suuresti pettynyt hotellin kaapelitelevision tarjontaan. Hotelli oli hinnaltaan edullinen eikä siis upea. Kanavia oli yhteensä noin sata, joista noin 70 näkyi. Muut oli salattuja ehkä maksullisia. Hämmästyin suuuresti että Englannissa hotellissa katsottiin vain ja ainoastaan englanninkielisiä TV-kanavia. Lähes kaikki olivatpa Englannista, poikkeuksena 1 USA, yksi TV Russia ja arabialainen kaikki englanniksi. Puuttui jopa CNN uutiset.

 

Olipa kielenharrastus vähäistä!

 

Edit ReOlivia: Muokattu otsikkoa hieman

0 tykkäystä
3 vastausta
Highlighted

Moderaattori
Viestejä 413 kpl

2/4

Moi @soittajaeino ! Toivottavasti oli muuten mukava reissu 🙂 

 

Siellä onkin ollut sitten englannin kieli vahvassa roolissa TV-tarjonnassa.

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa
Viestejä 122 kpl

3/4

@JoonasLam  kirjoitti:

Moi @soittajaeino ! Toivottavasti oli muuten mukava reissu 🙂 

 

Siellä onkin ollut sitten englannin kieli vahvassa roolissa TV-tarjonnassa.


Jatkan kertomalla miellyttävän yllätyksen - englanninkielinen tekstitys toimi lähes kaikilla kanavilla, kun sen huomasi laittaa päälle eli ns. Kuulovammaisten tekstitys. Siten saatoin helposti ymmärtää uutisia, parlamentissa tapahtuvia asioita ja pääministerikampanjaa 2 kanavalta:

 

1.  BBC NEWS.      (Ei BBC World News kuten Suomessa)

2.  SKY NEWS.       (Ei Suomessa Telian kanavien joukossa)

 

Kyseessä on sama ilmiö kuin Telian kanavilla Suomessa Ruotsin ja Saksan kanavilla (3Sat, Das Erste, SVT1 ja SVT2) - äkkiä huomaankin ymmärtäväni puhetta television lähetyksessä.

Highlighted

Ex-telialainen
Viestejä 74 kpl

4/4

Todella mielenkiintoisia havaintoja paikallisista televisiolähetyksistä @soittajaeino! Tuo tekstitys on kyllä todella näppärä ja hyvä vinkki muille matkailijoille! Ainakin itse olen huomannut, että vaikka englanti hyvin sujuukin niin toisinaan uutislähetyksiä on hankala seurata ilman tekstitystä.

 

On muuten hassu tunne kun yhtäkkiä tajuaa ymmärtävänsä vieraskielistä lähetystä, vaikka ei aktiivisesti sitä olekaan mielessään koittanut kääntää 🙂

Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.