Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63175
Kirjoituksia 172448

Yhteisö uudistuu - mielipidettäsi tarvitaanHighlighted
Yhteisömanageri
Rekisteröitynyt: ‎12-12-2014
Kirjoituksia: 3 923
41/54

Vs: Tervetuloa rakentamaan pohjoismaisen parhainta online-yhteisöä

Yhteisön etusivu- ja navigointi on nyt uudistettu. Mitä olet mieltä uudistuksista? Hymiö Onnellinen Työ jatkuu, niin etusivun kuin muidenkin näkymien osalta. Olemme jo uudistaneet keskustelu- ja bloginäkymiä ja näiden uudistusta on tarkoitus jatkaa. Samoin kuin keskustelulistaus- ja muita näkymiä, yksityisviestejä, viestieditoria yms. yms.

 

Kerro mitä sinä haluaisit uudistaa seuraavana, mikä olisi sellainen muutos tai uudistus, että se parantaisi sinun kokemustasi täällä Yhteisössä?

 

Alla lyhyesti etusivu- ja navigointimuutoksesta lisää.

 

---

 

Ulkoasu muuttui oikeastaan kokonaan mutta toiminnallisuudet pysyvät pitkälti samana. Uudistuksen tarkoitus oli selkeyttää ulkoasua sekä rakennetta. Tausta-ajatus oli se, että katse liikkuu pääsääntöisesti ylös/alas-suunnassa, eikä kuten aikaisemmin että katse liikkuu myös vasen/oikea-suunassa.

 

Navigointi on nyt aiempaa helpompaa kun sivun yläreunasta löytyy kaikki osiot omissa valikoissaan. Esimerkkinä Kysy neuvoa -valikko näyttää tältä:

 

Navigaatio tietokoneversiossaNavigaatio tietokoneversiossa

Navigointi puhelinversiossaNavigointi puhelinversiossa

Uutta on myös Yhteisön ohjeet ja muutamat pikalinkit, jotka ovat nyt helposti löydettävissä etusivulta (sekä tietokone- että mobiililaitteiden käyttäjille)

 

Ohjeet ja pikalinkit tulevat jatkossa helppoon paikkaan suoraan etusivulleOhjeet ja pikalinkit tulevat jatkossa helppoon paikkaan suoraan etusivulle

Pikalinkeissä on myös toiminnallisuus, että kirjautuneille jäsenille siellä näytetään vielä kaksi pikalinkkiä lisää: Lukemattomat viestit sekä Tilatut keskustelut ja artikkelit. Näiden linkkien kautta voit helpommin seurata viestejä joita et ole vielä lukenut ja pääset myös nopeasti niihin juttuihin, joita haluat seurata.

 

Kirjautuneelle näytetään jatkossa pari lisälinkkiä Pikalinkit-osiossaKirjautuneelle näytetään jatkossa pari lisälinkkiä Pikalinkit-osiossa

Sivun alareunassa on tietokoneversiossa lista kaikista Yhteisön osiosta mitä Yhteisöstä vain löytyy, joten sieltä pääset myös haluamiisi paikkoihin suoraan. Sivun yläreunan navigaatioon eivät ihan kaikki osiot sopineet, tässä vaiheessa, poimimme sinne tärkeimmät osiot mutta tosiaan kaikki osiot löydät kuitenkin sitten sivun alareunan listauksesta.

 

Tietokoneversiossa sivun alareunasta löydät kaikki Yhteisön osiot listattunaTietokoneversiossa sivun alareunasta löydät kaikki Yhteisön osiot listattuna

Toimme näiden uudistusten yhteydessä Yhteisöön uuden osion: TV. Se pitää sisällään Telia TV-keskustelut, leffa- ja sarjavinkit, Telia TV ohjeet ja vinkit ja niin edelleen. Sieltä löydät nyt myös Liiga-keskustelut sekä artikkelit.

Highlighted
Yhteisömanageri
Rekisteröitynyt: ‎12-12-2014
Kirjoituksia: 3 923
42/54

Vs: Tervetuloa rakentamaan pohjoismaiden parhainta online-yhteisöä

Olemme aloittaneet muun muassa keskustelunäkymän uudistuksen suunnittelun. Alla esimerkkikuva miltä tämä keskustelunäkymä voisi jatkossa näyttää tietokoneella.

 

keskustelunäkymä 09032020.jpg

 

Kysymyksemme sinulle:

 

1. Näkymässä olisi jatkossakin kaksi palstaa, eli vasemmalla keskustelu ja oikealla muuta, esimerkiksi samaan aiheeseen liittyvää luettavaa. Huomaatko nuo oikealla olevat laatikot vai menevätkö ne ohi silmien?

2. Mitkä seikat tai tiedot ovat keskustelunäkymässä mielestäsi tärkeimmät, mitä toisit tähän näkymään mitä meiltä tällä hetkellä puuttuu?

 

Samassa yhteydessä tuomme uudistetun viestieditorin, jossa on muutamia uusia toiminnallisuuksia. Uudistettu viestieditori on myös mahdollista upottaa viestiketjun sekaan, eli jos painat Vastaa niin tällä hetkellä viestieditori aukeaa erilliselle sivulle ja jatkossa editori aukeaisikin sen viestin alle, jonka kohdalla painoit että Vastaa. Tämä uudistus ei tuo uutta viestien lainaamiseen, kyseinen viesti/teksti pitää jatkossakin aina erikseen tuoda omaan viestiin mukaan Lainaa-napilla. Tämä uudistus kuitenkin parantaa käyttökokemusta kun viestieditori aukeaa samaan näkymään jossa jo olitkin.

 

Alla esimerkkikuva tietokonenäkymästä, uudistus tulisi kuitenkin myös mobiilikäyttöön.

 

viestieditori threadin sisällä.jpg

 

Kysymyksemme sinulle:

 

3. Mitä olet mieltä tästä uudistuksesta, kannattaako tuoda myös meille?

 

Jatkossa viestit on myös mahdollista ketjuttaa samoin kuin esimerkiksi Facebookissa. Eli, jos keskustelussa on vaikka viestit A B C D E ja joku vastaa viestiin C niin se vastaus näkyisi viestin C alla, ei ketjun lopussa kuten tällä hetkellä. Ja jos joku muukin vastaa viestiin C niin ne kaikki menisivät viestin C alle. Jatkossa olisi siis mahdollista keskustella siten, että uusin kommentti menee aina keskustelun viimeiseksi (esimerkiksi silloin, kun vastataan keskusteluun) tai sitten keskustellaan keskustelun sisällä (keskustelun ketjutus).

 

Kysymyksemme sinulle:

 

4. Mitä ajatuksia sinulla tulee tästä keskustelusta keskustelun sisällä?

Highlighted
Yhteisömanageri
Rekisteröitynyt: ‎12-12-2014
Kirjoituksia: 3 923
43/54

Vs: Tervetuloa rakentamaan pohjoismaiden parhainta online-yhteisöä

Olemme hiljattain tuoneet Yhteisön etusivulle äänestyksen, jolla selvitämme säännöllisesti mielipiteitänne eri asioihin. Äänestystä on tarkoitus käyttää mielipiteiden selvittämiseen vaihtuvista asioita, esimerkiksi puhelimien tärkeimmistä ominaisuuksista, joskus kysymme mielipidettä johonkin ajankohtaiseen aiheeseen liittyen, joskus äänestys voi olla jostain kevyemmästä aiheesta, joskus Yhteisöön liittyen ja niin edelleen. Äänestykseen voi osallistua kuka tahansa, olet jäsen tai ei, olet kirjautuneena tai et.

 

Miltäs tämä sinusta vaikuttaa ja mistä kaikesta sinun mielestäsi meillä kannattaisi jengiltä kysellä mielipiteitä? Hymiö Onnellinen

 

Screenshot 2020-04-21 at 14.12.32.png

Highlighted
Yhteisömanageri
Rekisteröitynyt: ‎12-12-2014
Kirjoituksia: 3 923
44/54

Vs: Tervetuloa rakentamaan pohjoismaiden parhainta online-yhteisöä

Olemme työstäneet kulisseissa seuraavia uudistuksia. Uunissa muhii isot ulkoasu-uudistukset tähän keskustelunäkymään sekä sen toiminnallisuuksiin. Ulkonäkö uudistuu myös osiotasolla. Tutustutaan tarkemmin toiminnallisuusuudistuksiin, haluamme kuulla mielipiteesi Hymiö Onnellinen

 

Viestieditori uudistuu kokonaan ja uusi versio tuo mukanaan uusia toiminnallisuuksia

 

  • Jatkossa tietokonekäyttäjät voivat raahata ja pudottaa (drag and drop) kuvia tai liitteen. Tai vaihtoehtoisesti voit myös selata kuvatiedostoja kameranapin kautta kuten tälläkin hetkellä
  • Tietokonenäkymässä on tällä hetkellä vielä omat välilehdet viestieditorille sekä HTML-näkymälle sekä esikatselulle. HTML-välilehti poistuu ja jos haluat muokata kommenttiasi HTML:n kautta niin se onnistuu jatkossa valintapainikkeiden kautta (kts. kuva 2)
  • Jatkossa lainaustoiminto löytyy tietokonenäkymässä valintapainikkeiden kautta (kts. kuva 2), puhelinnäkymässä lainausnappi näkyy suoraan
  • Muissa somekanavissa pitkään käytössä olleet hymiöt tulevat nyt käytettäväksi myös Yhteisöön ja meillä on jatkossa mahdollisuus luoda myös omia hymiöitä
  • Tietokonenäkymään tulee uusia valinta/toimintopainikkeita ja uudistuksen jälkeen voit luoda vaikka taulukon ja lisätä sen kommenttiisi

Uusi viestieditori oletusnäkymäUusi viestieditori oletusnäkymäUusi viestieditori valikko avoinnaUusi viestieditori valikko avoinna

 

Jatkossa keskusteluketjuissa on kaksi erilaista Vastaa-nappia joita käytetään kahdessa eri tilanteessa seuraavasti

 

  1. Jos haluat vastata johonkin tiettyyn kommenttiin niin paina Vastaa-nappia sen kommentin alapuolelta. Tämä lisää kommenttiisi automaattisesti mukaan aina sen viestin, jonka kohdalla painoit Vastaa. Näin saadaan korostettua sitä mihin kommenttiin/asiaan ollaan vastattu.
  2. Jos haluat vain osallistua keskusteluun, et halua vastata mihinkään tiettyyn kommenttiin keskustelussa niin paina ketjun lopussa olevaa Vastaa keskusteluun -nappia. Tämä nappi näkyy myös jokaisella sivulla jos keskustelu on niin pitkä, että se on useamman sivun pituinen. Tämä nappi ei lisää viestiisi mitään lainauksia muista viesteistä.

Tämä on meidän Yhteisöön uusi toiminnallisuus, joka on ollut käytössä vuosia monella muulla foorumilla. Uudistus tulee varmasti selkeyttämään keskusteluihin vastaamista.

 

Tämä uudistus tulee niin tietokone- kuin mobiilikäyttäjillekin.

 

Vastaa-nappien toiminnallisuusVastaa-nappien toiminnallisuus

 

Jatkossa viestieditori ei aukea enää omaan erilliseen näkymään

 

Kun alat vastaamaan keskusteluun niin tällä hetkellä viestieditori aukeaa omalle sivulleen, omaan erilliseen näkymään. Jatkossa näin ei enää käy vaan viestieditori aukeaa sen kommentin alle minkä kohdalla painoit Vastaa. Tai jos painoit Vastaa keskusteluun niin editori aukeaa siihen alle. Uudistuksen myötä käyttökokemus paranee kun uusia sivulatauksia ei tarvitse tehdä ja voit halutessasi vaikka selata keskustelua samaan aikaan.

 

Kommenttisi ilmestyy näkyviin sen kommentin alle, johon vastasit. Ja kun päivität sivun uudelleen, tai siirryt vaikka seuraavalle sivulle niin kommenttisi ilmestyy tämän jälkeen ketjussa oikealle paikalle, ketjun viimeisimmäksi viestiksi.

 

Myös tämä uudistus tulee niin tietokone kuin mobiilikäyttäjillekin.

 

Viestieditori aukeaa keskustelun sisään, ei enää erilliseen näkymäänViestieditori aukeaa keskustelun sisään, ei enää erilliseen näkymään

 

----

 

Tuomme uudistukset noin kahden viikon kuluessa tänne Yhteisöön. Miltä nämä uudistukset vaikuttavat? Hymiö Onnellinen

Highlighted
Lady
Lady
Rekisteröitynyt: ‎06-06-2015
Kirjoituksia: 3 392
45/54

Vs: Tervetuloa rakentamaan pohjoismaiden parhainta online-yhteisöä

Hyvältä vaikuttaa, odotellaan malttamattona jospa olisi nyt helpompi kirjoittaa puhelimellakin. Miten videoiden lisäys? Tuleeko siihen helpotusta kun puhelimella lisää niitä vai pitääkö edelleen käyttää työpöytäversiota jotta saa ne lisättyä?

Highlighted
Yhteisömanageri
Rekisteröitynyt: ‎12-12-2014
Kirjoituksia: 3 923
46/54

Vs: Tervetuloa rakentamaan pohjoismaiden parhainta online-yhteisöä


@kiisseli67  kirjoitti:

Hyvältä vaikuttaa, odotellaan malttamattona jospa olisi nyt helpompi kirjoittaa puhelimellakin. Miten videoiden lisäys? Tuleeko siihen helpotusta kun puhelimella lisää niitä vai pitääkö edelleen käyttää työpöytäversiota jotta saa ne lisättyä?


Hienoa, mukava kuulla Hymiö Onnellinen

 

Alla kuvankaappaus puhelinnäkymästä ja kuten huomaat niin videon lisäystä ei jatkossakaan ole ikävä kyllä siellä mukana. Alustatoimittaja, jonka plattaa käytämme eli Khoros (tunnettiin ennen nimellä Lithium), haluaa pitää puhelinnäkymän tosi simppelinä ja myös omaankin makuun turhankin simppelinä mitä tulee viestieditorin toiminnallisuuksiin.

 

Puhelimella kirjoittaessa, erityisesti tekstiä editoidessa editori hyppii tietyissä tilanteissa ylös/alas. Tämä uusi editori käyttäytyy ikävä kyllä samoin, joten jos olet törmännyt tähän niin tilanne jatkuu vielä. Mutta, nyt tuli hiljan Khorokselta viestiä että seuraavassa versiopäivityksessä tähän pitäisi tulla parannusta. Seuraava versiopäivitys on lähempänä juhannusta joten joudutaan vielä odottamaan hetki mutta ei onneksi enää kauaa Hymiö Onnellinen

 

Uusi viestieditori puhelimellaUusi viestieditori puhelimella

 

Highlighted
Lady
Lady
Rekisteröitynyt: ‎06-06-2015
Kirjoituksia: 3 392
47/54

Vs: Tervetuloa rakentamaan pohjoismaiden parhainta online-yhteisöä

No hyvä että siihen pomppimiseen on tulossa parannusta.

Lisätään videot sitten vanhaan malliin 😉

0 tykkäystä
Yhteisömanageri
Rekisteröitynyt: ‎12-12-2014
Kirjoituksia: 3 923
48/54

Vs: Tervetuloa rakentamaan pohjoismaiden parhainta online-yhteisöä


@kiisseli67  kirjoitti:

No hyvä että siihen pomppimiseen on tulossa parannusta.

Lisätään videot sitten vanhaan malliin 😉


Kysyin tähän vielä tarkennusta ja sain kuulla, että pomppimisprobleemaan tulee tämän seuraavan versiopäivityksen myötä helpotusta Android-käyttäjille. iOS-käyttäjien osalta eivät pysty vielä sanomaan, että milloin korjaus tulee.

 

Ja tarkennuksena myös, että kun uudistamme ulkoasua ja viestieditoria niin korjaus Androidille ei tule vielä siinä vaan se tulee vasta sitten, kun alustatoimittaja eli Khoros tekee Yhteisöön versiopäivityksen, myöhemmin tässä kuussa.

0 tykkäystä
Highlighted
Lady
Lady
Rekisteröitynyt: ‎06-06-2015
Kirjoituksia: 3 392
49/54

Vs: Tervetuloa rakentamaan pohjoismaiden parhainta online-yhteisöä


@TeroRe  kirjoitti:

@kiisseli67  kirjoitti:

No hyvä että siihen pomppimiseen on tulossa parannusta.

Lisätään videot sitten vanhaan malliin 😉


Kysyin tähän vielä tarkennusta ja sain kuulla, että pomppimisprobleemaan tulee tämän seuraavan versiopäivityksen myötä helpotusta Android-käyttäjille. iOS-käyttäjien osalta eivät pysty vielä sanomaan, että milloin korjaus tulee.

 

Ja tarkennuksena myös, että kun uudistamme ulkoasua ja viestieditoria niin korjaus Androidille ei tule vielä siinä vaan se tulee vasta sitten, kun alustatoimittaja eli Khoros tekee Yhteisöön versiopäivityksen, myöhemmin tässä kuussa.


iOS-käytössä ei ole ollut pomppimisprobleemaa, ainakaan mulla. Ainoastaan Androidissa.

0 tykkäystä
Highlighted
Yhteisömanageri
Rekisteröitynyt: ‎12-12-2014
Kirjoituksia: 3 923
50/54

Vs: Tervetuloa rakentamaan pohjoismaiden parhainta online-yhteisöä

Viestissä #44 mainitsemani uudistukset alkavat olla hiljalleen valmiita. Näillä näkymin julkaisemme uudistukset keskiviikkoiltana Hymiö Onnellinen