Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66715
Kirjoituksia 180106

Kaksin aina kätevämpi – Näin saat työliittymän myös älykelloon tai toiseen puhelimeenKaksin aina kätevämpi – Näin saat työliittymän myös älykelloon tai toiseen puhelimeen

MiinaKi
Moderaattori
Viestejä 23 kpl

Kaksin aina kätevämpi – Näin saat työliittymän myös älykelloon tai toiseen puhelimeen

1/1

Multi-SIM_helpottaa_arkea.png

 

 

Kesäkuumalla on päällysvaatteiden karsimisen lisäksi mukavaa karsia mukana kannettavaa laitevalikoimaa. Uimarannalle tai palaveriin ei aina muista napata kännykkää mukaan, mutta olisi kiva pysyä kuitenkin tavoitettavissa. Vai helpottaisiko työtäsi, jos voisit käyttää numeroasi kahdessa eri puhelimessa?

 

Multi-SIM voi olla kaipaamasi apu!

 

Yritysliittymiin on lisäpalveluna saatavilla rinnakkaisliittymä eli Multi-SIM, joka mahdollistaa yhden liittymänumeron käytön kahdessa eri laitteessa. Voit käyttää samaa numeroa puhelimesi lisäksi toisessa puhelimessa tai älykellossa. Saat puhelut ja viestit molempiin laitteisiisi, joten mukana ei tarvitse kantaa kuin toista.

 

Tässä kirjoituksessa kerron lyhyesti yritysliittymiin saatavasta rinnakkaisliittymästä ja mistä saat sen tilattua.

 

 

Kovaa vauhtia yleistyvä eSIM on jo monessa laitteessa käytössä ja korvaa kuvassa näkyvän perinteisen SIM-kortinKovaa vauhtia yleistyvä eSIM on jo monessa laitteessa käytössä ja korvaa kuvassa näkyvän perinteisen SIM-kortin

Multi-SIM on saatavilla fyysisen, laitteeseen asetettavan SIM-kortin lisäksi myös eSIM-kortille, joka on sähköinen SIM-kortti. eSIM-kortti on käytössä tällä hetkellä useissa älykelloissa ja Applen uusimissa älypuhelimissa.

 

 

Multi-SIM älykellossa

 

Useissa älykelloissa on mahdollista käyttää puhelinliittymää, jolloin voit jättää puhelimen kotiin vaikkapa juoksulenkin ajaksi ja silti soitella ja vastata tuleviin puheluihin ja viesteihin. Älykellot mahdollistavat myös sen, että voit esimerkiksi palaverissa helposti kurkata saapuneita viestejä tai nähdä kuka yrittää soittaa ilman puhelimen kaivamista taskusta.

 

Multi-SIM puhelimessa

 

Rinnakkaisliittymä matkapuhelimessa on ollut pitkään käytössä monilla yritysasiakkaillamme. Kaksi puhelinta yhdellä liittymänumerolla on kätevä esimerkiksi likaisilla työmailla työskentelevillä. Tällöin työmaakäytössä voi olla pölyä ja likaa sietävä laite tai vanhempi laite, jonka rikkoutumisella ei ole suurta taloudellista merkitystä. Ykköspuhelimena voit sitten käyttää parempaa laitetta ollessasi kaukana työmaan pölyistä ja kolhuista. Multi-SIM on huomattavasti kätevämpi tähän tarpeeseen kuin siirrellä yhtä SIM-korttia puhelimesta toiseen.

 

 

Kuinka Multi-SIM tilataan?

 

Alapuolelta löytyy ohjeet Multi-SIMin tilaamiselle Apple Watchiin ja muihin laitteisiin joko eSIMillä tai perinteisellä SIM-kortilla. Apple Watchin ja Galaxy Watchin rinnakkaisliittymä tulee aina tilata sovelluksen kautta, kun taas muille laitteille tilaus onnistuu itsepalveluna Yritysportaalista tai yritysasiakaspalvelusta.

 

 

Apple Watch ja Galaxy Watch

 

Apple Watch ja Galaxy Watch-älykellojen rinnakkaisliittymä on nimeltään Multi, joka toimii kuten muidenkin laitteiden rinnakkaisliittymät.

 

Apple Watch -älykellolla voi soitella ja viestitellä Multi-palvelun avullaApple Watch -älykellolla voi soitella ja viestitellä Multi-palvelun avulla

Jotta saat rinnakkaisliittymän käyttöön Apple Watchissa ja Galaxy Watchissa tulee ensin tarkistaa kaksi asiaa:

  • Yrityksen liittymille tulee olla sallittua tilata maksullisia lisäpalveluita. Käyttäjien oikeutta lisäpalveluiden tilaamiseen voi muuttaa Yritysportaalissa pääkäyttäjän toimesta
  • Liittymällä tulee olla maksuton lisäpalvelu 4G-puhe

 

Multin tilaus onnistuu Apple Watchissa Watch-sovelluksen ja Galaxy Watchissa Galaxy Wearable -sovelluksen  kautta kun edellä mainitut asiat ovat kunnossa. Kuvalliset ohjeet kuinka edetä kohta kohdalta löytyy nettisivuiltamme.

 

 

Muut eSIMiä käyttävät laitteet

 

Ajankohtaisen listan eSIM-kykyisistä laitteista näet täältä. eSIM-kortilla varustetun rinnakkaisliittymän saa tilattua yritysasiakaspalvelusta. Multi-SIM eSIM-kortilla ei ole vielä tilattavissa Yritysportaalista, mutta jo olemassa olevalle rinnakkaisliittymälle eSIMin saa tilattua sieltä.

 

Tilaajan tulee olla yrityksen allekirjoitusoikeudellinen tai Yritysportaalin käyttöön oikeutettu henkilö. Rinnakkaisliittymä eSIMillä tilaus käy näppärästi kirjautumalla Yritysportaaliin ja avaamalla chatin.

 

Samsung Galaxy Watch -älykello toimii eSIMin avullaSamsung Galaxy Watch -älykello toimii eSIMin avulla

Perinteistä SIM-korttia käyttävät laitteet

 

Rinnakkaisliittymän normaalilla SIM-kortilla saat tilattua Yritysportaalista ”Hallinnoi” -osiosta. Liittymän valinnan jälkeen valitse ”Lisäpalvelut”-kohdasta Multi-SIM niin pääset tekemään tilauksen. Jos olet liittymän käyttäjä, niin pyydäthän yrityksen puhelinasioita hoitavaa tahoa avaamaan Multi-SIMin sinulle portaalista.

 

 

 

Yritysasiakaspalvelu auttaa ja neuvoo mielellään kaikissa Multi-SIMiin liittyvissä asioissa. Tavoitat meidät puhelimitse 020693693 tai chatista kirjautumalla Yritysportaaliin tai www.telia.fi/yrityksille -sivustolla.

 

Lue myös:

Esittelyssä Uudet Apple Watch eSIM-ominaisuudella

Vapaudu puhelimen kahleista – Samsung Galaxy Watch ja eSIM muuttaa käsityksesi kelloista

Älykellot esittelyssä – Samsung Galaxy Watch vs. Apple Watch, kumpi korjaa potin?

 

 

Edit 25.6: Päivitetty ohje Galaxy Watchin Multi-palvelun tilauksen osalta. 

 

Vastaa
0 tykkäystä