Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63229
Kirjoituksia 172552

Kiitos yrittäjille,Highlighted
Telialainen
Rekisteröitynyt: ‎02-06-2015
Kirjoituksia: 11
1/1

Kiitos yrittäjille,

Vietin lomapäiviä Hangossa perheeni kanssa. Hanko on oikein ihana paratiisi etenkin kun kelit ovat mahtavat, palvelut kohdillaan ja lasten ihmetys; Ei yhtään hampurilaisketjua. Havahduin tosiasiaan, että ilman pienyrittäjiä loma ei olisi ollut näin täydellinen ja tämäkin kaupungin ei olisi näin eloisa 

 

Kävimme päivittäin hakemassa jäätelökioskireippailta myyjiltä irtojäätelöt, joita nautiskelimme läheisessä puistossa. Päätimme myös yhtenä päivänä lähteä käymään Begtskärin majakalla. Laivamatka kauniissa merimaisemissa antoi mielelle rauhaa ja pieni keittolounas tarjosi mahalle eväät lopettaa kurina. Majakalle saapuessa saimme opastusta oppaalta, joka vietti kesästä useampia päiviä kerralla eristäytyneenä majakalla. Aika huima kesätyö. Hyödynsimme majakan yrittäjän kahvilapalveluita tuoreineen pullineen. Heräsi myös into, jos joskus tänne tulisi yöksi. Miltä meri näyttäisi pimeällä?   

 

Rantaelämä oli eloisaa. Pitkät matalat rannat innostivat kokeilemaan trendilajia SUPpausta. Yrittäjä istuskeli pienen kojun edessä kuin amerikkalaisessa elokuvassa, lippis syvällä päässä. 20e ja tämäkin mamma oli laineilla, välillä laudalla ja välillä meressä.   

 

Lomallahan pyrkii siihen, että ruokaa ei tarvitse tehdä itse vaan saa nauttia muiden tekemistä ruuista. Ne monet yrittäjät, jotka Hangossa pitävät ravintoloita, olivat tajunneet, että huonoa ei kannata tarjota. Jokainen ruokapaikka oli elämys. Pitsassa oli punajuurta ja pihvin lisäkkeenä bataattia.  

               

Kuinka nämä kaikki yrittäjät pärjäävät? Kesä-Heinäkuu eivät olleet säiden suhteen tänä kesänä parhaimmat. Ostaako kukaan jätskiä sadesäällä tai käyttääkö "rantaleikkejä"? Ravintolat varmasti jollain tasolla toimivat, mutta kesäjuomien nautiskelijat tuskin eksyvät terassilla sateessa. Heitänkin kysymyksen, että mitä te kesäyrittäjät teette talvella? Olisi hienoa kuulla tarinoita kesäyrittäjän arjesta. Riittääkö se kesänpanostus kantamaan talven yli? Itse koen, että Hangossa sain erittäin hyvää palvelua ja ilman jädekioskeja kesää ei olisi. Kiitos teille yrittäjät,  teette hyvää työtä ja annoitte lomalaiselle elämyksiä.   

 

P.S. Visa vinkui useassa mutkassa ja onneksi jokaisella yrittäjällä oli maksupääte. Tiesithän, että Sonera tarjoaa myös maksupäätteitä.

 

20150812_123048.jpg