Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62328
Kirjoituksia 170325

Suosi sähköistä laskutustaHighlighted
Telialainen
Rekisteröitynyt: ‎22-12-2014
Kirjoituksia: 10
1/1

Suosi sähköistä laskutusta

laskut.jpg

Onhan sinulla jo käytössäsi sähköinen lasku? Se on paitsi ekologinen, myös maksuton tapa vastaanottaa laskuja Soneralta. Suosittelen lämpimästi tutustumaan eri vaihtoehtoihin, sillä siirtymällä sähköiseen laskutukseen varmistat, että laskut tulevat perille pikaisesti ja ne ovat aina saatavilla – valintasi mukaan joko sähköpostissasi tai verkkopankissasi. Yritysasiakkaana sinulla on lisäksi mahdollisuus ottaa käyttöösi maksuton Yritysportaali, jossa laskut ovat arkistoituna ja tulostettavissa jopa 24 kk:n ajalta.

 

Huomioithan, että sähköpostilaskun lähettäjä on Sonerainfo. Viesti ei sisällä PDF-tiedostoa vaan lasku avautuu viestissä olevasta linkistä. Viesti näyttää tältä:

 

spostilasku.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinkki: Jos sähköpostilasku ei avaudu viestin linkistä, voit ensiapuna kokeilla selaimen välimuistin tyhjennystä ja/tai linkin kopioimista uuteen selaimeen. Tämä yleensä auttaa.

 

Hyvä tietää: Joidenkin laitteiden käyttöjärjestelmien mukana tulleet (vanhemmat) sähköpostiohjelmat eivät ymmärrä viestin pitkää linkkiä. Ne tunnistavat ainoastaan linkin alkuosan, ja kun linkkiä klikkaa selain ei avaa laskua oikeasta osoitteesta. Tämä taas aiheuttaa ”tilapäinen häiriö” -virheilmoituksen. Lyhyempi linkki aukeaisi varmemmin kaikilla sähköpostiohjelmilla, mutta pitkän linkin käyttö on perusteltua: Mitä pidempi linkki on, sitä tietoturvallisempi se on.

 

Jos sinua huolestuttaa laskun mahdollinen hukkuminen sähköpostitulvaan, voit vaihtoehtoisesti ottaa käyttöösi yrityksen e-laskun (=verkkolasku pankkikanavaan). Tällöin saat laskut hyväksyttäväksi suoraan omaan verkkopankkiisi. Helppoa! E-laskujen vastaanottamiseksi sinun tulee tehdä sopimus oman pankkisi kanssa ja ilmoittaa OVT- ja välittäjäpankkitiedot meille valitsemaasi yhteydenottokanavaa pitkin.


Lopuksi haluaisin vielä muistuttaa sinua maksuttomasta maksumuistutuspalvelusta. Palvelun avulla varmistat, ettei laskuista koidu ikäviä viivästyskuluja ja/tai liittymän sulkuja pääse tapahtumaan. Muistutuspalvelun kytkentäpyynnön voit tehdä täältä. Tiesithän myös, että tarvittaessa sinulla on mahdollisuus tilata maksuaikaa laskullesi. Itsepalveluna maksusopimuksen tekeminen on maksutonta. Ohjeet löydät täältä.


Laskutusasioissa sinua palvelee asiakaspalvelu. Tavoitat meidät seuraavista kanavista:

Ja sitten kipinkapin siirtymään sähköiseen laskuun!