Liiga palaa kesätauolta ja World Cup starttaa

  • 16 September 2016
  • 0 kommenttia
  • 4 katselukertaaKesä tuntuu pitkältä ajalta jääkiekon ystävälle. Onneksi syksy on taas koittanut ja sen myötä myös jääkiekkoliigat pikkuhiljaa starttaavat, jääkiekon World Cupista puhumattakaan. 

Koostimme @NikoNo kanssa lyhyen alustuksen Liigasta ja World Cupista. Kuka vie mielestänne pytyn tällä kertaa ja miksi? Veikkaa ja osallistu keskusteluun!
Liiga käynnistyy 16.9. Liigan edellinen kausi ratkesi Tapparan mestaruusjuhliin ja nyt 3,5 kuukautta myöhemmin päästään starttaamaan kausi 2016-2017. Tälle kaudelle yksi suurimmista muutoksista on Bluesin puuttuminen joukkuelistalta. Heidän paikkansa on ottanut uutena joukkueena Mikkelin Jukurit. Tällaisista isoista muutoksista riittää aina paljon porinaa, mutta annetaan kaikille joukkueille mahdollisuus näyttää, mihin omat rahkeet riittävät ja kuka ottaa liigan kärkipaikat hallintaansa. Tästäkin kaudesta tulee erittäin pitkä ja näemme varmasti mielenkiintoisia käänteitä. Mukana olevat joukkueet:HIFK, HPK; Ilves, Jukurit, JYP, Kalpa, KooKoo, Kärpät, Lukko, Pelicans, Saipa, Sport, Tappara, TPS, Ässät Tälläkin kaudella jokaiselle joukkueelle kertyy 60 ottelua pelattavaksi ja keväällä Playoff-ottelut vielä päälle. Jääkiekon täyteinen syksy ja talvi siis edessä, kun Nelonen Paketti tarjoilee kaikki kamppailut kotisohvalle. Kanavapaketin saa otettua kaapeli tv -kortille tai Viihteen digiboksille. Viihdepaketin erikoisuuksiin kuuluu, että ottelut tallentuvat ohjelmakirjastoon, josta ne ovat katsottavissa vielä jälkeenpäin. Ensimmäisen kierroksen otteluparit ovat:Jukurit - SportJYP - IlvesKalpa - PelicansKooKoo - SaipaLukko - HIFKTappara - ÄssätTPS - Kärpät  Kanavapaketin voit tilata kätevästi täältä.

World Cup kokoaa yhteen kaikki maailman parhaat pelaajat Tuskin on liigakauden avauksesta selvitty, kun monien mielestä 2000-luvun kovatasoisin ja odotetuin maajoukkueturnaus eli World Cup starttaa Kanadan Torontossa. 17.9.-1.10. käytävä turnaus kokoaa yhteen maailman parhaimmat maajoukkueet ja pelaajat, joten tällä kertaa jossittelulle ei jää sijaa, kävi turnauksessa sitten miten tahansa.

Turnauksen lohkojako on seuraava: Alkulohko A:
Kanada
Tshekki
USA
Team Europe Alkulohko B:
Ruotsi
Suomi
Venäjä
Team North America Kuten huomata saattaa, maajoukkueita on huomattavasti MM-kisoja vähemmän ja Euroopalla ja Pohjois-Amerikalla on omat yhdistelmäjoukkueensa. Näistä ensimmäinen koostuu niiden Euroopan maiden pelaajista, joiden oma maajoukkue ei ole turnauksessa mukana. Eräänlainen muun Euroopan All Star –joukkue siis kyseessä. Jälkimmäinen on puolestaan koottu Kanadan ja Yhdysvaltojen 23-vuotiaista ja sitä nuoremmista pelaajista ja joukkue viliseekin Connor McDavidin ja Jack Eichelin kaltaisia tähtiä.

Yhtään heittopussia ei turnauksesta löydy ja esimerkiksi Kanadan joukkue näyttää paperilla suorastaan naurettavan kovalta. Suomen pitääkin pelata oman taitotasonsa ylärajoilla joka ottelussa, eikä sekään välttämättä takaa paikkaa jatkopeleihin. Kaikki on kuitenkin mahdollista ja Leijonat ovat ennenkin nousseet altavastaajana voittoon.

Viasat Jääkiekko näyttää kaikki matsit suorana lähetyksenä ja paketin tilaus Sonera Viihteeseen onnistuu kätevästi täältä. Suomen alkusarjamatsit näkyvät suorana myös Neloselta. Tsekkaa koko otteluohjelma alhaalta. Ajat ovat Suomen aikaa.

Alkusarja

La  17.9. klo 22:30 Team Europe – USA, (Viasat Jääkiekko)Su 18.9. klo 03:00 Tshekki – Kanada (Viasat Jääkiekko)
Su 18.9. klo 22:00 Ruotsi – Venäjä (Viasat Jääkiekko)Ma 19.9. klo 03:00 Team North America – Suomi (Viasat Jääkiekko & Nelonen)
Ma 19.9. klo 22:00 Team Europe – Tshekki (Viasat Jääkiekko)Ti 20.9. klo 03:00 Venäjä – Team North America (Viasat Jääkiekko)
Ti 20.9. klo 22:00 Ruotsi – Suomi (Viasat Jääkiekko & Nelonen)Ke 21.9. klo 03:00 USA – Kanada (Viasat Jääkiekko)
Ke 21.9. klo 22:00 Ruotsi – Team North America (Viasat Jääkiekko)To 22.9. klo 03:00 Team Europe ­– Kanada (Viasat Jääkiekko)
To 22.9. klo 22:00 Venäjä – Suomi (Viasat Jääkiekko & Nelonen)Pe 23.9. klo 03:00 USA ­– Tshekki (Viasat Jääkiekko) Välierät (paras yhdestä)

Su 25.9. klo 02:00 välierä 1 (Viasat Jääkiekko)
Su 25.9. klo 20:00 välierä 2 (Viasat Jääkiekko)

Loppuottelu (paras kolmesta)

Ke 28.9. klo 03:00 Loppuottelu 1 (Viasat Jääkiekko)Pe 30.9. klo 03:00 Loppuottelu 2 (Viasat Jääkiekko)Su 2.10. klo 02:00 Loppuottelu 3 tarvittaessa (Viasat Jääkiekko)


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa