Suomalaiset Euroopan futisliigoissa


 

 

Euroopan suuret jalkapalloliigat palaavat pikkuhiljaa kesätauolta takaisin viheriöille. Tämä tarkoittaa myös sitä, että hyvänkokoinen joukko suomalaisia nimiä pelaa Euroopan kuuluisimmilla kentillä. Muutamat sarjat ovatkin jo ehtineet alkaa, mutta käydään tässä artikkelissa läpi myös alkavia sarjoja ja heidän suomalaisvahvistustaan sekä sitä, mistä pääset seuraamaan näitä pelejä kotisohvalla tai vaikka viikonloppureissulla autossa. Luvassa huippufutista niin miesten kuin naistenkin sarjoissa läpi syksyn ensi kevääseen!

 

Kaikki muut paitsi miesten Serie A ovat katsottavissa V Sport Jalkapallon kautta. Italialaista futista pääset seuraamaan C More Sportin kautta. 🙂>

 

 

Miehet Euroopan liigoissa

 

 

Skotlannin valioliiga

 

 

Skotlannin kentillä päästään näkemään maajoukkuemiehistä EM-kisoissa ihastuttanutta Glen Kamaraa entisen Liverpool-sankari Steven Gerrardin luotsaaman Rangersin riveissä, sekä niin ikään Suomen paidassa puolustanutta Motherwellin Juhani Ojalaa

 

31.7. alkanut Skotlannin valioliiga on ehtinyt pyöriä jo kahden kierroksen verran, ja Kamaran tähdittämä Rangers pelasi hienon avausottelun 0-3 -voitolla Livingstonista, mutta otti toisella kierroksella häviön Dundee Utd:sta. Ojalan Motherwell puolestaan on pelannut tappion ja tasurin kahden kierroksen jälkeen.

 

 

Englannin mestaruusliiga

 

 

Englannin mestaruusliiga alkoi 6.8., ja mukana on mm. viime kaudella Valioliigassa pelanneet ja takaisin divariin tipahtaneet Fulham, West Bromwich Albion ja Sheffield United. Suomalaisvahvistuksella pelaa tällä kaudella Barnsley Aapo Halmeen voimin. Keskuspuolustajana pelaava Halme on ennen Barnsleyta edustanut Leeds Unitedia, joka puolestaan pelaa tällä kaudella jälleen Valioliigassa. 

 

 

Bundesliiga

 

 

13.8. alkaneessa Bundesliigassa nähdään tuttuun tapaa tälläkin kaudella maajoukkuemiehiä, kun EM-kisoissa niin ikään hurmanneet Lukas Hradecky ja Joel Pohjanpalo palaavat Leverkusenin riveihin. Keskikenttähyökkääjänä ja laiturina viihtyvä Fredrik Jensen palaa myös saksalaiskentille edustamansa Augsburgin väreissä. 

 

 

Valioliiga

 

 

Teemu Pukin Norwich palaa Valioliigaan voitettuaan kauden 20-21 Englannin Mestaruusliigan mestaruuden jälleen kerran. Suomalaishyökkääjän joukkue ei avausottelussaan päässyt esittelemään katsomoilla Pukki partya hävittyään Liverpoolille lukemilla 3-0. Toivoa kuitenkin riittää tuleviin matseihin. Pukin lisäksi Valioliigassa pelaa toinenkin maajoukkuepelaaja Marcus Forss. Forss edustaa niin ikään Mestaruusliigasta Valioliigaan tälle kaudelle noussutta Brentfordia

 

 

Serie A

 

 

Italiassa päästään näkemään Venezian riveissä pelaavia Niki Mäenpäätä sekä Lauri Ala-Myllymäkeä. Ala-Myllymäki saapui joukkueeseen 2021 tammikuun siirtoikkunassa, kun taas Mäenpää on viihtynyt seurassa vasta kesäkuun puolestavälistä. Nämä pelaajat ovatkin ensimmäiset suomalaiset Italian kentillä hetkeen - toivon mukaan Huuhkajien EM-kisamatka houkuttelee lisää muitakin joukkueita hankkimaan lisää suomalaisia kentilleen. Serie A alkoi 21.8. jopa neljän ottelun voimin. 

 

 

Naiset Euroopan liigoissa

 

 

Serie A

 

 

28.8. alkavassa naisten Serie A:ssa tullaan näkemään useampaakin suomalaispelaajaa. Juventuksessa viidettä kauttaan pelaavaa Tuija Hyyrystä voidaan nimittää yhdeksi Suomen menestyneimmäksi jalkapalloilijaksi, sillä hän on Juventuksen riveissä voittanut jo neljä Serie A:n mestaruutta. Hyyrynen jatkaa mestaruutensa puolustamista joukkueen ainoana suomalaispelaajana, muttei ainoana pohjoismaisena. Juventuksessa pelaa myös kaksi Ruotsin maajoukkuenaista, Lina Hurtig ja Amanda Nildén. Viime kaudella sarjan viimeiseksi päätyneessä Barissa pelaa niin ikään maajoukkueessa pelannut maalivahti Paula Myllyoja. Sarjakakkoseksi puskeneessa Inter Milanissa puolestaan on suomalaisvahvistuksena on aiemmin hyökkääjänä, mutta sittemmin puolustajana viihtynyt Anna Auvinen. Roomalaisjoukkue Laziossa ensimmäistä kauttaan pelaa keskikenttäpelaaja Nora Heroum, joka on pelannut helmareissa jo 76 ottelua. 

 

 

Primera Division Femenina

 

Espanjassa palataan futiskentille 5.9. ja sielläkin päästään näkemään helmareita kentillä. Valencian mustavalkoisessa asussa pelaa maajoukkueessa 13 ottelua pelannut Iina Salmi ja Real Sociedadin sinivalkoisissa puolestaan 45 maaottelua pelannut Sanni Franssi. UDG Tenerifessa ensimmäistä kauttaan pelaa suomalais-nigerialainen Roosa Ariyo, joka ei ainakaan vielä ole ollut osana Suomen maajoukkuetta. 

 

 

Englannin superliiga

 

 

5.9. alkavassa Englannin Superliigassa nähdään kaksi helmaria tällä kaudella. Suomen paidassa maajoukkuepeleissä kolme maalia urallaan maalannut Emma Koivisto pelaa ensimmäistä kauttaan Britanniassa Brightonin väreissä. Ensimmäistä kauttaan pelaa myös Tottenhamin maalivahti Tinja-Riikka Korpela, jolla on taustallaan kausilta 2015 ja 2016 Bundesliigan mestaruudet. 

 

 

Tilaa V Sport Jalkapallo ja C More Sport tai Total verkkokaupastamme. V Sport on saatavilla Telia TV digiboksilla -palveluun sekä kaapelikortille. C Moren voit tilata myös sovellukseen. Vink vink, näistä kanavapaketeista tällä hetkellä ensimmäinen kuukausi veloituksetta. 😉> 

 

 

Lue lisää: 

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa