Hybridi TV toimii miten sattuu

  • 15 April 2022
  • 3 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Talossa on Telian kaapeli-tv. Kun se pari vuotta sitten tuli taloo,n, hybridi-tv toimi kaikilla kanavilla joilla se on käytettävissä. Sitten se katosi, ja nykyään se toimii vain satunnaisesti SD-kanavilla, HD-kanavilla ei ollenkaan.

Laitteissa tai yhteyksissä ei ole tapahtunut muutoksia siitä, kun hybridi-tv alkuun toimi.

Missä lienee vika? 


3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

@JaanaHF  kirjoitti:


Talossa on Telian kaapeli-tv. Kun se pari vuotta sitten tuli taloo,n, hybridi-tv toimi kaikilla kanavilla joilla se on käytettävissä. Sitten se katosi, ja nykyään se toimii vain satunnaisesti SD-kanavilla, HD-kanavilla ei ollenkaan.Laitteissa tai yhteyksissä ei ole tapahtunut muutoksia siitä, kun hybridi-tv alkuun toimi.Missä lienee vika? 


Oletko tarkistanut mitä versiota HbbTV:stä laitteesi tukee? Itse en Hybridi TV palveluita juurikaan käyttänyt kun monella ohjelmayhtiöllä on omat hyvin toimivat sovellukset telkkarille niin en aiheen asiantuntija missään nimessä ole. Ohjelmayhtiö päätää mitä Hybridi TV toiminnallisuuksia kanava tarjoaa, sinäänsä me olemme vain välittäjänä palvelulle. 

Laite ei ikävä kyllä sitä kerro, eikä versiota  nähtävästi pysty tarkistamaan ilman tiedostojen kaivelemista. Kun hybridi-tv kuitenkin jossain vaiheessa jollakin tavalla toimi ja edelleenkin toimii satunnaisesti, niin versiosta se ei ehkä ole kiinni.

Laite on Sonyn äly-tv, joka tuli taloon samaan aikaan kuin Telian kaapeli. Se päivittää softaansa säännöllisesti joten oletettavasti se on ajan tasalla, jokin vain jossakin mättää. Pitänee sitten vain odotella, josko se vielä joskus toimisi.

Pitäisikö sen toimia sekä SD- että HD-kanavilla, täällä se siis toimii vain SD:llä silloin kun sattuu muistamaan? 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

@JaanaHF  kirjoitti:


Laite ei ikävä kyllä sitä kerro, eikä versiota  nähtävästi pysty tarkistamaan ilman tiedostojen kaivelemista. Kun hybridi-tv kuitenkin jossain vaiheessa jollakin tavalla toimi ja edelleenkin toimii satunnaisesti, niin versiosta se ei ehkä ole kiinni.Laite on Sonyn äly-tv, joka tuli taloon samaan aikaan kuin Telian kaapeli. Se päivittää softaansa säännöllisesti joten oletettavasti se on ajan tasalla, jokin vain jossakin mättää. Pitänee sitten vain odotella, josko se vielä joskus toimisi.Pitäisikö sen toimia sekä SD- että HD-kanavilla, täällä se siis toimii vain SD:llä silloin kun sattuu muistamaan? 


Laitteen tuotenumerolla (löytyy takaa tarrasta) voisi valmistajan sivuilta löytyä teknistä tietoa laitteen ominaisuuksista. Hybrid TV:stä on olemassa kolmea eri versiota 1.0, 1.5 ja 2.0. Suurin osa 2016 ja sen jälkeen myydyistä laitteista tukee tuota 1.5 versiota jonka avulla Hybrid TV-palveluiden tulisi olla käytettävissä myös meidän kaapeliverkossa. Tuohon HD vs SD-kanavien eroihin en osaa ottaa varmuudella kantaa, mutta käsittääkseni samat ominaisuudet tulisi olla kanavilla käytössä riippumatta kuvanlaadusta. Laitoin tästä kyselyä meidän kaapeliverkon ylläpitoon, jospa sieltä saisimme vastauksen millä kanavilla HbbTV-ominaisuudet tulisi olla käytettävissä meidän verkossa. Palaan ketjuun kunhan saan vastauksen. Sillä välin voisi kokeilla tietenkin tehdasasetusten palautusta laitteelle, jos siitä sattuisi olemaan apua. 

Vastaa