Hybridilaajakaista + Arris VIP 5305 HD-kanavat pätkii / ei näy ollenkaan

  • 21 September 2018
  • 6 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Tervehdys:

Minulla on siis hybridilaajakaista, joka näyttää kaikissa vihreää valoa, paitsi kaksi tolppaa sinistä 4G:lle. Nopeustestin tulokset 18-23Mb sisään ja 7-11Mb ulos kun 4G on toiminnassa. Ilman SIM korttia nopeudet 3-4,5Mb sisään ja 0,7-1,1Mb ulos.

Vertailun vuoksi Elisan SIM kortti puhelimessa näyttää 51,2Mb / 22,6Mb samasta kohdasta = 1m modeemista.

Joka tapauksessa, Telia TV:n digiboksi Arris 5305 kytketty 4 metrin päähän modeemista, välissä ei ole mitään esteitä. Yksikään HD kanva ei näy digiboksin kautta, vaan on joko täysin pimeä tai kuva tulee ja jumittuu paikoilleen. Ääni pätkii myös.

Jopa "perus" kanavilla on nähtävissä pikselöintiä varsinkin tekstien vieressä, mutta muuten kuva on ok ja ääni kuuluu pätkimättä.

Kysymys kuuluukin, eikö tämä yhteysnopeus riitä HD kanavien katseluun, sillä ei tuosta hybridistä taida enempää irrota?

 


6 kommenttia

Käytä ethernet piuhaa jos se kerta on 4m päässä?.Onko toi jossain kerrostalossa ja onko siellä muita wlaneja eli kaikkien kanavat on päällekkäin yms?.

Kokeilin piuhallakin, ei mitään eroa. Omakotitalosta on kyse, eikä esim. puhelimen wifi haulla näy muita WLAN yhteyksiä. Luin tuossa, että tuo digiboksi käyttää vaan DSL yhteyttä, joka siis on tasoa 3Mb tässä huushollissa, eihän se riitä mitenkään?

Tervehdys @Massemaj74 ja tervetuloa Yhteisöön:smileyhappy:

 

Äkkiseltään ongelma kuulostaa olevan tuossa dsl-yhteydessä. Eli jos sinulla on telia tv digiboksi laajakaistalla jossa telia tv on toteutettu kiinteän laajakaistan kautta niin digiboksi käyttää vain dsl-yhteyttä tv-palvelulle ja tuollainen nopeus ei riitä hd-kanaville jotka vaativat abouttia rallaa 8M, eikä sen kiinteän kaistan pitäisi myöskään toimia noin hitaasti. 

 

Alkuun kannattaa varmistaa sen verta että puhelinjohto on reitittimen mukana tullut eikä siinä ole mitään jatkoja, jakajia tms ja jos on useampi puhelinpistoke kotona niin että muuttuuko nopeus niistä.

 

DSL-yhteyden linjanopeuden näkee reitittimen asetuksista, laite ohjeet löydät täältä mutta tätä olisi hyvä selvittää vielä teknisen puolen kanssa vaikkapa chatin kautta. 

Kiitos kommentista,

Laite on kytketty tosiaankin mukana tulleella piuhalla ja ainoaan puhelinpistokkeeseen.

Talossa on kylläkin hälytysjärjestelmä, jonka kautta tämä puhelinpistoke tulee, eli siellä voi olla joku mutka matkassa.

Pitääpä huomenna tutkia asiaa tarkemmin, josko pistokkeen ja linjan välissä on jotain.

Ohessa on modeemilta nopeustiedot, sikäli niistä jotain selviää.

On ainakin vertailukohde, jos alan virittämään pistoketta paremmin.

 

 

Päivitystä. 

Kaveri kävi ohittamassa puhelinlinjan hälyttimestä ja nopeudet nelinkertaistu sisäänpäin. Eli nyt pelkkä DSL paukutti 17Mb sisään, mutta vaan 1Mb ulos. Joka tapauksessa Arris boksi pyörittää nyt HD kuvaa pätkimättä ja koko hybridi yhteyden nopeus kasvoi luokkaan 50Mb.

Ilmeisesti murheet on ohi, ainakin toistaiseksi:)

Mulla on hälytinjärjestelmä  kotona niin ei sillä ole mitään tekemistä puhelimen pistorasian kanssa , asentaja toi boksin missä on  oma sim-kortti se yhdistettiiin kaapelilla hypriidimodeemiin syystä että pystyn ilmaiseksi tehdä muutoksia turvajärjestelmään puhelimella tai tabletilla jos se ei pystyisi käyttää boksia hyödyksi niin säädökset joutuisi hoitaa tekstiviesti versiona ja se maksaa .    

Vastaa