Kanavien kuvanlaadussa muutoksia huonompaan suuntaan ?


 

ohessa laatunäytteitä "hero"-kanavalta ja canal firstHD kanavalta:

 

hero

 

 

"hd" kanava, viivoitus vinoissa rajoissa:

 

 

aiemmin ainakin canalin (kaapelissa ainoa näkyvä, edelleen) hd kanava oli sentään kohtuullinen, nyt katselukelvoton. hero oli aiemminkin huono, mutta aina näemmä voi vähän laatua huonontaa...

 

mistä tuo "interlaced" kuva johtuu vai säästelläänkö asiakkaalle tarjottavan laadun kustannuksella vähän kaistaa ? https://en.wikipedia.org/wiki/Interlaced_video

 

eli kaapeli kanta Hgissä ja kaikki signaalivoimakkuudet ja laadut ok.

 

 

 


15 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

Huomasin itse tänään saman. Heron kanava on aina ollut huonompi kuin muut, mutta välillä katsottavaa kuitenkin, tänään ilmestynyt ihme raitoja ja kuva selkeästi huonontunut. Ei voi kyllä katsoa ilman päänsärkyä. Canalin kanavasta en tiedä koska ei ole itselläni sitä muuten kyllä ei ole muutoksia huomannut. Olisi kiva tietää miten siellä voi näin radikaalisti muutua, onko heron päässä laitettu ohjelmat miten sattuu ja sieltä eteenpäin soneralle tai missä vika.

No oli kyllä huono laatuista kuvaa noissa kuvissa. Yritin tuossa katsoa onko siellä jotain muutoksia tehty mutta en kyllä löytänyt. Kannattaa ilmoittaa vikapalveluun niin laittavat tutkintaan ja kuvat kuntoon.

Just kokeilen tässä noita kanavia ja C More First HD näkyy ihan kuten pitääkin mutta tuossa Herossa on jotain pahasti vialla.

Tuo c more HD kuva on tarkempi kuva ruudusta, eli kun oikein katsoo niin näkyy 

helposti katseluetäisyydeltäkin. Hieman ihmetyttää, että kuvanlaatuun ei osata satsata

ja samaan aikaan kuluttajille myydään yhä isompaa telkkaria jossa tällaiset kuvavirheet

ovat aika rasittavaa katsottavaa. Luulisi, että jokaisen kanavan saisi ainakin

dvd-tasoisena pyörimään?

 

Ehkäpä se kuva näyttää "riittävän" hyvältä siellä laadunvalvonnan läppärissä :smileyfrustrated:

 

Harmi, että tuollaista on nyt menty tekemään oikeastaan ainoalle katselukelpoiselle maksuleffakanavalle. Näyttäisi muutenkin siltä, että c more/mtv3 paketti on jäämässä pahasti jalkoihin sekä tarjonnan, että laadun puolesta.

 

Mistä leffasta tuo C More Film HD-kuvakaappaus on? Wild -Villi Vaellus?

Katselin taannoin Wild - Villi Vaellus leffan kun olin tallentanut sen Topfield CRC-2400 hd-boxilleni ja kuva kyllä siinäkin oli lievästi epätarkka, jotenkin tuntui aivan kuin olisi ylöspäin skaalattu huonommasta formaatista tuohon.

Joo juuri tuosta leffasta. Luulen, että kyseessä on lähettämistä varten tehty pakkaus johon linkitin ylempänä ja näkyy kaikissa lähetyksissä C More Film HD kanavalla (205). Samantyyppinen efekti on joillakin alkuaikojen aasia leffa dvd:llä joissa kuva tosiaan on skaalattu "isommalle ruudulle sopivaksi".

 

Soneran tai cmoren tekniikan puolelta ei ole tullut tuohon viivoitukseen mitään vastausta, eli lienee uusi "ominaisuus" johon on syytä tottua jos noita kanavia haluaa katsella...

En nyt muistaakseni ole kovin montaa kertaa nähnyt vastaavaa ilmiötä tuolla kanavalla ja mielestäni lähestulkoon aina on ollut kuvanlaatu ihan semmoinen kuin hd pitäisikin olla.

Nyt kun tässä on tarkemmin tarkastellut ja muistelee sitä mitä oli aiemmin, niin on kyllä laadussa tapahtunut jonkinlainen muutos huonompaan. Voiskohan joku Soneralla tutkia tilannetta?

Välitin näistä tietoa meidän tekniikan puolelle, niin pystyvät tutkimaan asiaa tarkemmin. Voi tosin olla, että ongelma on signaalissa joka tulee ohjelmayhtiöltä, mutta pystyvät toki olemaan sinnekin suuntaan yhteydessä. Toivotaan, että asiaan saataisiin parannusta :)

 

Sonera tuntuu aika kädettömältä neuvottelukumppanilta (ohjelman/signaalin tarjoajien kanssa) näissä hd- ja laatuasioissa. Samoista jutuista on jauhettu vuosia, että "asiaa laitetaan eteenpäin" ja "ihan kohta juu".

 

- c-paketin hd-kanavat = ei mitään edistystä vuosikausiin, päinvastoin laatu putoaa

- nhl extra hd-kanavat = samaa "juuh, tiedustellaan ja ihmetellään", "tuo tosiaan olisi tosi kiva"

 

Oma ratkaisu tähän on, että kun EPL ja NHL loppuu tältä keväältä, niin loppuu myös

kanavapaketit soneran kaapelin kautta, säästyypähän 50€/kk turhasta.

 

Teillä on potentiaalinen jakelukanava todella laadukkaalle lähetykselle, mutta keskitytte 

enemmän rahastuksen optimointiin kuin laadukkaaseen, tai edes rahalle vastinetta antavaan, 

tarjontaan.

 

Vielä loppunillitys: miksi hd-kanavilla on pakkotekstitys, teksitystä ei voi ottaa pois esim mtv3, nelonen ja fox hd-kanavilta ? Saanko arvata: signaalintuottajan syy...

 

btw tekniikasta tuli viesti, että heron kuvassa tosiaan oli ollut vikaa (eikö teillä kukaan seuraa näitä kanavia?), c first hd sen sijaan meni tuttuun "tutkitaan ja ihmetellään"-mappiin.

 

Ei noita voi pistää soneran syyksi jos vika on "signaalintuottajassa" koska tekniikan tyypit ei voi kuin soittaa sinne ja valittaa ja jos tyypit siellä ei tee mitään niin eipä soneran tyypitkään voi asialle mitään.Mitä taas tulee noihin cmoren ja nhl:n kanavapaketteihin niin valittakaa niille älkää soneralle.

Kunniamerkki +6

Mulla on tullut tämä pätkiminen lähetyksiin viimeisen vuoden aikana, sekunnin noin kerran minuutissa. Olen miettinyt, olisiko lähetysten koodaus tapaa muutettu, koska netti menee välillä poikki, kun esim. kylppärin valon sytyttää/sammuttaa, toisen pistorasian töpselin irroittaa. Paljonkohan aiheuttaa häiriöitä tämä datasähkö systeemi. Ihmiset tuo hyväksymättömiä laitteita ulkomailta ja kytkee ne pistorasiaan. Itsellä toimii, mutta naapureilla ei entiset laitteet toimikaan kunnolla.

 

 

 


@klontti kirjoitti:

Mulla on tullut tämä pätkiminen lähetyksiin viimeisen vuoden aikana, sekunnin noin kerran minuutissa. Olen miettinyt, olisiko lähetysten koodaus tapaa muutettu, koska netti menee välillä poikki, kun esim. kylppärin valon sytyttää/sammuttaa, toisen pistorasian töpselin irroittaa. Paljonkohan aiheuttaa häiriöitä tämä datasähkö systeemi. Ihmiset tuo hyväksymättömiä laitteita ulkomailta ja kytkee ne pistorasiaan. Itsellä toimii, mutta naapureilla ei entiset laitteet toimikaan kunnolla.

 

 

 


Itse en hankkisi noita datasähkö juttuja ollenkaan vaan käyttäisin johtoja/wlania mielummin.Noi myös aiheuttavat häiriöitä sähköverkkoon ja sähköverkon pitää olla oikein tehty.


@snafu69 kirjoitti:

 

btw tekniikasta tuli viesti, että heron kuvassa tosiaan oli ollut vikaa (eikö teillä kukaan seuraa näitä kanavia?), c first hd sen sijaan meni tuttuun "tutkitaan ja ihmetellään"-mappiin.

 


cfirst hd:n kuvasta on se viivoitus poistunut, tai ainakin niissä muutamissa leffoissa 

mitä olen katsonut. Kuva on silti pehmeä ja huonompi kuin esim foxhd, mtvhd, Netlix tai dvd (1080i).

 

valitettavasti katsottavaa tulee aika vähän vaikka luuulisi, että indie ja

muuta kuin usa tuotantoa olisi tarjolla markkinoilla ?

 

c:n sd ja nhl:n extra kanavien kuvan laatu edelleen todella huono

 

 

Nyt TV2:n HD-kanavalla on samanlainen viivoitus kuin herolla oli aiemmin + kuva nykii.

Lisäksi ohjelmien ääniraidat kuuluvat em kanavalla ajoittain vain oikeasta kanavasta.

 

Vastaa