Pystyykö Sonera viihteesee​n liittämään toisen digiboxin?


Kyseistä aihetta "Pystyykö Sonera viihteesee​n liittämään toisen digiboxin?" käsitelty 2012 ja 2014, onko tilanteeseen tulossa muutosta kun nykyisin talouksissa useampia telkkareita niin boxia täytyy siirtää laitteiden välillä vaikka olisi kaksi boxia (kiintolevyllinen ja ilman) käytettävissä.


6 kommenttia

Tämä ei nykyisellään onnistu, eikä tietääkseni ole ihan lähitulevaisuudessakaan toteutumassa. Tähän on kuitenkin sellainen ratkaisu, että hyödyntää Mobiiliviihdettä, jonka saa tietokoneelle, tabletille ja älypuhelimelle kytkettyä. Mobiiliviihteeseen saa samat (lähes kaikki) maksukanavapaketit maksutta, mitkä on Viihdepaketin digiboksillakin olemassa.

Välitän tästä toki tuotepäälliköiden suuntaan palautetta ja kehitysideaa eteenpäin! :)

Onko tarkoitus katsoa viihteen kautta kahta eri kanavaa yhtäaikaa, vai onko tarkoitus katsoa välillä aina eri televisiosta.

Tuohon jälkimmäiseen on ratkaisu.

 

Jaetaan boksin hdmi lähtö kahteen lähtöön hdmi-jakajalla. Toinen lähtö toiseen telkkariin ja toinen pitemmällä kaapelilla toiseen telkkariin. Mikäli tuo toinen tv on niin kaukana, kuten yleensä on, ettei hdmi-signaalia oikein voi siirtää sellaisenaan, voidaan käyttää lähiverkkokaapelointia apuna. Kytketään vain hdmi-cat5/6 muuntimet väliin. Toisesta huoneesta tapahtuva viihdeboksin kauko-ohjauskaan ei ole ongelma, kun käyttää kake-sovellusta puhelimessa.

Itselläni on juuri tälläinen "viritelmä".

KIITOS vastauksestasi kefiiri.

 

Tarkoitus on katsoa viihdettä kahdesta TV:stä yhtä aikaa ja eri kanavia,

joten tuo ehdottamasi HDMI:n jako ei toimi.

 

Sitä tietenkin ihmettelen ettei nykytekniikalla pystytä kahta viihdeboxia verkottamaan

kun PC-koneita saa verkotettua niin paljon kun vain portteja riittää.

Eli miten käytännössä onnistuisi helpoiten "makuuhuonetelkkarin" käyttöön ottaminen, kun tilanne on se, että olohuoneessa on Sonera Viihde ja talossa (omakotitalo) ei ole kattoantennia. Ei huvittaisi tämän takia harava-antennia asennuttaa eli kakkostelkkariinkin kuva pitäisi saada laajakaistan kautta. Molemmat telkkarit olisivat samaan aikaan käytössä ja eri kanavilla. Talossa on langaton laajakaista ja lisäksi cat-verkko.

Olisiko tämä ratkaistavissa jotenkin niin, että makuuhuoneeseen hankkisi wifillä varustetun tv:n vai mikä helpoin tapa?

Tärkeintä olisi pystyä katsomaan makuuhuoneessa tv:n peruskanavia, mutta toki plussaa on, jos muidenkin "Viihde-ominaisuuksien" käyttö olisi mahdollista.

Kyllä tuo ainakin anvian watsonissa pelaa kyllä hyvin. Itsellä on kaksi motorolan iptv boxia eri telkuissa ja molemmilla voi yhtäaikaa katsoa kanavia. Myös puhelimella, läppärillä ja tabletilla voi katsoa yhtä aikaa. Soneralla nyt jotkut omat lehmät ojassa ettei jengi saa katsoa monesta paikasta esim. Maksukanavia.... Hyi teitä!
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

IPTV kanavia voi ihan hyvin katsoa kun ei vaikuta kaistankäyttöön periaatteessa. Eri asia saako / toimiiko useat kanavat. Voit esimerkiksi kastsoa PC:llä tai mobiililla (VLC) IPTV kanavia kun toinen katsoo boksista. Tämä ei ole ongelma mutta pienetkin pätkimiset aiheuttavat kyllä kuvanlaadun heikentymisen.  Olisihan toki hienoa että mahdollistettaisiin useamman boksin toimivuus. Sonera Viihde netissä ja mobiilissa palvelun avulla voi katsoa myös maksukanavia. Samat kanavapaketit voi tilata mobiilipuolelle veloituksettomana jos ne on saatavilla mobiilille. 

Vastaa