Radio Helsinki rätisee Telian Helsingin ktv-verkossa


Onkos muilla samaa ongelmaa?

Kaikki muut kanavat kuuluvat AV-virittimen kautta täysin kirkkaina.

Radiosäästä riippuen RHlla rätinää on vähän tai paljon.

 

RH on silleen erikoinen, että lähetin on Santahaminassa ja samasta lähettimestä tuutataan Radio Aalto.

Voisko nyt olla, että Telialla ei ole antennia suunnattuna Santikseen?

Vai voisko olla, että häiriö tulee siitä, että talon verkko "vuotaa" jossain ja kun Telian erikoisjärjestely on sellainen, et kaapeli käyttää samaa taajuutta antenniverkon kanssa, niin häiriö johtuu siitä, et nää on päällekkäin ja ktv-signaalissa tietty minimaalinen viive?

Tv-putkimies laitettiin asialle, kun tein Telialle vikailmotuksen, mutta en päästä sitä mittaamaan omaa töpseliä, koska luultavasti joutuisin maksamaan käynnin itse (varmaan toistasataa euroa). Omasta töpselistä mitattuna signaalitaso voi olla voimakaskin, kun Telia vahvistaa sitä matkalla, mutta, jos Telian vastaanotto jo rätisee, niin rikkinäinen signaali ei korjaannu vahvistamalla.

 

Telian lähetysyksikössä ei Suomen puolella ole kuulemma tänään ketään paikalla, mutta sähköputkimies on töissä taas perjantaina ja kokeilee silloin uudelleen.


6 kommenttia

Epätodennäköiseltä se kuulostaa, että vika olisi päätelaitteessa vain yhdellä taajuusalueella. Toki tämä kannattaa vielä varmistaa toisella kaapelilla ja mikä mahdollista, niin toisella päätelaitteella.

 

Turha asentajakäynnin maksu tulee ainoastaan siinä tapauksessa, mikäli vika jää asiakkaan omiin laitteisiin. Asentajan käynti asunnossa ei tarkoita automaattisesti, että käynti on maksullinen.

 

Suosittelen kyllä päästämään asentajan tarkastamaan, mistä vika johtuu :)

Vaikka se kivalta voi tuntuakin, niin en suosittele tuhlaamaan asentajan aikaa ja rahaa turhaan käyntiin ja esim. 50km ajoa sen takia.

Se nyt ei vain ole mitenkään todennäköistä, että mun töpselistä löytyy syy.

Ihan edellämainittujen syiden takia. En viittis niitä toistaa.

 

Jos nyt ihan ekaksi viittis joku käydä siellä Elimäenkadun lähetysyksikössä ja KUUNNELLA onko vastaanotto siellä päässä kunnossa?

Oisko kamalan kova vaiva?

Tää on tätä nykyajan "joustavaa palvelukulttuuria tehostavaa tuotannonohjausjärjestelmää".

Asentaja soitteli kolmannen kerran ja kysyi miten radio kuuluu.

Sanoin, että oon ollu 3 päivää pois kotoa ja töissä.

Asentaja oli yhä sitä mieltä, et pitää yrittää olla yhteydessä löhetysyksikköön.

Puhelun jälkeen tuli tekstari, et vikailmoitus on käsitelty.

 

On se sisäinen viestintä vaan niin vaikeaa alihankintaketjussa ja varsinkin viestintäyrityksessä.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@tokel kirjoitti:


Tää on tätä nykyajan "joustavaa palvelukulttuuria tehostavaa tuotannonohjausjärjestelmää".Asentaja soitteli kolmannen kerran ja kysyi miten radio kuuluu.Sanoin, että oon ollu 3 päivää pois kotoa ja töissä.Asentaja oli yhä sitä mieltä, et pitää yrittää olla yhteydessä löhetysyksikköön.Puhelun jälkeen tuli tekstari, et vikailmoitus on käsitelty. On se sisäinen viestintä vaan niin vaikeaa alihankintaketjussa ja varsinkin viestintäyrityksessä.


Hmm, eli siis asentaja on 3 kertaa jo soittanut ja kysynyt, miten radio kuuluu? Joka kerta todennut, että pitää käydä tarkistamassa tilanne KTV päävahvistimelta/lähetysyksiköstä? Mutta kertaakaan ei vielä sitä ole tapahtunut, vai siis nyt on? Kertakaikkiaan ratkiriemukasta :smileyfrustrated:

Ja siis tätäki homma pitää huudella viikon tai pari.

Kovasti on ikävä niitä aikoja, jolloin jostain asiasta vastuulliselle saattoi soittaa, hän ymmärsi mistä on kysmys, pystyi lennossa haarukoimaan todennäköisimmät korjaukset ja useinmiten tekemään ne puhelun aikana. Joka tapauksessa seuraavana työpäivänä.

Nyt systeemit ovat niin monimutkaisia, ettei ehkä ole ketään ihmistä ees koko maassa, joka osais tehdä jotaan.

 

Kysymys: "Onko teidän kaapelitelevisioverkon lähetysyksikössä antennia suunnattu Santahaminan mastoon? Jos ei, niin voisitteko laittaa sellaisen"

Vastaus: "Vikailmoitus lähettää asentajan mittaamaan kotisi töpseleitä."

Jaah, ei tää homma taida edetä siellä pääkallonpaikalla. Kai se putkari pitää sitten kutsua...

Vastaa