Samsung äly-tv ja arris 5305

  • 18 February 2022
  • 3 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Hei

Mitenköhän saisin Arris 5305 boksin toimimaan Samsung äly-tv:n kanssa? 

Kun kytken boksin televisioon hdmi-kaapelilla, niin tv yrittää tunnistaa laitetta. Ja kun se ei tunnista laitetta, niin se pyytää asettamaan laitteen manuaalisesti. Tämä liittyy ilmeisesti siihen, että laitetta ohjattaisiin television kaukosäätimellä. 

Jos valitsen tässä vaiheessa "Peru", niin ruutu muuttuu mustaksi eikä tapahdu enää mitään. 

Jos jatkan eteenpäin ja valitsen, että laite on esim. Telian kaapeli boksi, niin saan Arrisin toimimaan sen omalla kaukosäätimellä. Mutta kun sammutan television ja käynnistän sen uudelleen, niin se ei enää toimikaan. TV sanoo, että ei ole signaalia. Pitää irrottaa hdmi-kaapeli ja tehdä sama valintahomma uudestaan. 

Miten saan tuon toimimaan niin, että siinä olisi jotain järkeäkin? Eli tv päälle ja boksin kaukosäädin käteen ja heti toimii. 


3 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7

Moi @JohannesHki ja tervetuloa Yhteisöön! Eipä se tosiaan tuota viimeistä lausettasi kummempaa tulisi ollakaan. Suosittelen ensitöiksi kokeilemaan toista HDMI-porttia, koska siihen tuo vaikuttaisi jäävän (esimerkiksi HDMI ARC-portti on joskus aiheuttanut harmaita hiuksia). Ja toki on hyvä varmistaa, että boksin mukana tullut HDMI-piuha on käytössä (ja jos ei ole, kokeilla toista mokomaa). Onko boksi toiminut muilla televisioilla normaalisti vai onko ensimmäinen käyttöönotto menossa? 

Kiitos! 

Ei ollut käytössä boksin hdmi-piuha. 

Piti nyt käydä ostamassa pidempi nettipiuha, että sain boksin tv:n alle, jotta orkkis hdmi-piuha riittää.

Nyt toimii kuin 80-luvun junan vessa. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Teit aivan oikein. Digiboksi kannattaa siirtää television lähelle ja hankkia pidempi verkkokaapeli.

 

Matalammilla resoluutioilla hdmi-kaapeli voi olla 15 m pitkä. Suuremmilla resoluutioilla maksimipituus lyhenee. 4K tilassa ongelmat voivat alkaa jo kolmesta viiteen metriä pidemmillä kaapeleilla. Mikäli hdmi-yhteys on aivan pakko saada pidemmän matkan päähän, täytyy ostaa aktiiviset hdmi-toistimet matkan varrelle.

 

Verkkokaapeli saa taas olla kokonaisuudessaan 100 m pitkä, mitattuna digiboksin portista reitittimen/kytkimen porttiin asti.

Vastaa