Telia TV digiboksin uusi rauta – kysy ja kommentoi täällä

 • 28 January 2022
 • 718 kommenttia
 • 4280 katselukertaa


Näytä ensimmäinen kirjoitus

718 kommenttia

Kunniamerkki +10

elisa viihde premium on mulla ja se on parempi

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Ei ole tieteellinen testi mutta sanoisin, että tällä boxilla saa YouTuben kautta paremman äänen mitä Samsungin älytelkkarin Youtubesta. Jostain syystä boxin YouTube ei muista musavideoita mitä on viime aikoina katsellut. Muita videoita se muistaa mutta musiikkia ei? 

Kunniamerkki +10

jossain vaiheessa hommaan myös mun perheenjäsenen kautta telia tv boxsin testimielessä mutta elisa viihde premium en hylkää siltikkään ajattelin tehä niin kun mulla on elisan ja telian mobiililaajakaista liittymät ja kaksi 5g reititintä joissa toisessa telian kortti jota käytän tietokoneella ja toisessa elisan kortti jota käytän viihde premium poxsin kautta että näen nelonen ja jim ja liv ja hero kanavat niin siihen voisin telian liittymän seurauksi perheenjäsenen avustuksella ottaa telia tv ja verrata telia tv ja elisa viihde premium poxseja koska jokaisessa poxsissa on jotain joka on toisen parempaa ja jotain joka toisen huonompaa  vai mitä sanoo tähän  moderaattori ootko kuullut mitään tiedoja elisa viihde premium keltään ja voisiko uusi telia tv boxsi jopa tavallaan voittaa tasossa elisa viihde premium 4k digipoxsin jossa kaukosäätin bluetooh  vai uskotko että erot on aikana pieniä telian ja elisan boxsien välillä ja molemmat iptv boxsit telian ja elisan tasaväkisiä

Kirjaudu käyttäjätiliis youtubelle, niin eiköhän rupea muistamaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Glasier  kirjoitti:


Kirjaudu käyttäjätiliis youtubelle, niin eiköhän rupea muistamaan.


Unohdin mainita, että boxin tubeen olen kirjautuneena. Hassua sinänsä kun telkkarin YouTube-sovellukseen en ole kirjautuneena ja se muistaa kaikki katselut 😃> Boxilla oleva muistaa muut videot mutta ei musiikki.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

Kun minulla on sopimusta jäljellä Arris boxista jäljellä vielä 8kk, niin olisiko mahdollista päivittää se tähän uuteen ja tehdä siihen se 2 vuoden sopimus ja lisätä vielä tuosta vanhasta se puuttuva 8kk. Eli uusi boxi 2v ja 8kk sopimuksella? Tuo muka tuleva CMoren tarjous on mielestäni aika houkuttava, mutta siihen ei pääse kiinni kun on vahaa sopparia vielä jäljellä 😭> Vai pääseekö 😃>

Kunniamerkki +7

@Kaktuspallo  kirjoitti:

Laitteessa on kuitenkin 'Atmos to Dolby digital plus' valinta, joka päällä laite ei lähetä mitään ääntä.


Selvitän asiaa vielä, joten palaan tähän myöhemmin. 

 


@Kaktuspallo  kirjoitti:


Onko tuolla jossain piilossa paikka mistä saa vaihdettua kanavien paikkaa valikossa tai poistettua?


Tällaista ominaisuutta ei ole. Toistaiseksi vain Elokuvat-valikon vuokraleffoja voi lisätä muistilistalle. Kirjaan tästä kehitystoiveen. 🙂>

Kunniamerkki +7

@Minminzemi  kirjoitti:

Minua kiinnostaisi se, saako uuteen digiboksiin Mezzo HD -kanavan, joka on aikaisemmin ollut mahdollista näissä Mix-paketeissa. 

 

 


Mezzo HD -kanavaa ei ole saatavilla uudelle digiboksille. 

Kunniamerkki +7

@Tomppa_1  kirjoitti:

Telia myy yhdistelmäpakettia Telia TV digiboksi + Tallennuspalvelu + Telia Liigapassi + C More Total. Näkyvätkö Liiga- ja C More-kanavat kanavalistassa, vai katsotaanko niitä C More-sovelluksella ?


Tilattujen kanavapakettien kanavat tulevat näkyville kanavalistaasi. Esimerkiksi C More Totalin osalta listalle ilmestyvät kanavat ovat: C More Stars, C More First, C More Series, C More Juniori, C More Max HD, C More Sport 1 HD, C More Sport 2 HD ja SF-kanalen. Ajankohtaisen tiedon voi tarkastaa kanavakartoistamme

C Morea voit käyttää halutessasi myös sovelluksella. Jos avaat C More -sovelluksen digiboksillasi, ja valitset "Kirjaudu Telia-tunnuksilla", pääset katsomaan sisältöjä myös sovelluksen kautta. 

Kunniamerkki +7

@Kaktuspallo  kirjoitti:

Ongelma on kun haluan vaihtaa YLE1:ltä Liiga UHD-kanavalle (valikon ensimmäinen ja viimeinen) niin 'pikavalikossa' vaaditaan noin 60 napinpainallusta tai päävalikon kautta noin 25 napinpainallusta siirtymiseen. Kanavalista ei mene ympäri.


Todella hyvä huomio. Pistin tästä jo palautetta eteenpäin. Painallusten määrää voi hiukan vähentää seuraavasti: Kun televisiota katsellessa painat navigointinäppäimeistä alas, aukeaa niin sanottu miniohjelmaopas, jonka kautta voi vaihtaa kanavaa. Kun pidät nuolinäppäimen oikealle pohjassa, kanavat selaantuvat melko vauhdikkaasti eteenpäin. Näin ei ainakaan tarvitse painaa kymmeniä kertoja nuolta oikealle, vaan näppäimen pito pohjassa riittää. Toivottavasti tämä auttaa vähän. 🙂>


@Kaktuspallo  kirjoitti:

Liiga (ja lähes kaikki muukin tulee steroana), oliko näin aikaisemmin?Telia TV digiboksi laajakaistalla -palvelussa on monikanavaääni, mutta tällä uudella digiboksilla ei vielä. 

Kunniamerkki +7

Tässä lupaamiani tietoja DV8919-digiboksin rautaan, käyttöjärjestelmään ja kuvanlaatuun liittyen. 

 

Rauta, käyttöjärjestelmä, sovellukset ja päivitykset:  

 • Prosessori, muisti ja Flash: Quad-core Cortex-A55 24000+ DMIPS, 3G RAM, 16G Flash 
 • Voit yhdistää digiboksin nettiin joko verkkokaapelilla tai wlanin avulla langattomasti. Boksi on Wi-Fi 6 sertifioitu.
 • Digiboksi tukee Dolby Soundia ja se ei tue Dolby Atmosta. Jos katseltavan ohjelman oletusääni kuitenkin on Dolby Atmos -ääni, ohjelman pitäisi automaattisesti kuulua vaihtoehtoisella ääniraidalla. Ohjelmasta/sovelluksesta riippuen tätä vaihtoehtoa ei kuitenkaan aina ole tarjolla.  
 • Digiboksi tukee HDMI-CEC-ominaisuutta ja digiboksin asetuksista saat sen halutessasi pois/päälle.
 • Digiboksin käyttöjärjestelmänä toimii Androidin versio 10 ja päivitämme sen uusiin versioihin tulevaisuudessa aina tarpeen mukaan 
  • Androidin turvapäivitykset tulevat boksille laiteohjelmistopäivityksien yhteydessä ja muut turvapäivitykset Telia TV:n päivitysten yhteydessä.
  • Android-käyttöjärjestelmän, Telia TV:n ja esiasennettujen sovellusten päivittäminen tapahtuu automaattisesti, eikä sinun tarvitse olla kirjautunut digiboksille Google-tilillä päivitysten saamiseksi.
  • Jos ohjelmisto- tai sovelluspäivitykset eivät jostain syystä toimisi, voit etsiä päivityksiä Asetukset-valikon kautta.
 •  Google-tili:
  • Voit käyttää Telia TV:tä sekä boksin esiasennettuja sovelluksia ilman, että kirjaudut digiboksille Google-tiliäsi käyttäen. 
  • Jos haluat ladata boksille myös muita sovelluksia Google Play -kaupasta, sinun pitää kirjautua Google-tiliäsi käyttäen tai rekisteröityä Google-käyttäjäksi. Google Play -kaupasta ladatut sovellukset päivittyvät asetustesi mukaisesti, joten suosittelen, että laitat sovellusten automaattiset päivitykset päälle. Näin sinun ei tarvitse erikseen hakea päivityksiä, vaan boksissa on aina automaattisesti sovellusten uusimmat versiot.

 

Kuvanlaatu: 

 • Muistathan, että kuvalaatu riippuu digiboksin lisäksi televisiosi ominaisuuksista sekä käyttämäsi netistä ja sen nopeudesta.
  • Telkkarin pitää olla HD/UHD-yhteensopiva.
  • Tarvitset noin 7mbit/s-nopeudella toimivan netin HD-kanavien toistoa varten. Paras saatavilla oleva kuvanlaatu edellyttää noin 15mbit/s tai suurempaa nopeutta. 
  • UHD-kanavien toistoon tarvitset noin 18mbit/s-nopeuden, mutta nopeutta olisi hyvä olla 25mbit/s tai enemmän.
  • Jos netin nopeus vaihtelee, myös ohjelman kuvanlaatu vaihtelee. Tämä koskee erityisesti mobiilitekniikalla (4G, 5G) toteutettuja yhteyksiä, joissa nopeuden vaihtelut ovat tyypillisiä. 
 • Sovelluksissa, esimerkiksi suoratoistopalveluissa kuten Netflix ja C More, kuvanlaatu riippuu boksin, netin ja telkkarin ominaisuuksien lisäksi myös sovelluksen itsensä tarjoamasta kuvanlaadusta.

 • Perustelevisiokanavista lähes kaikki kanavat ovat HD-laatua (720p50, jotkin kanavat 1080p50). Kanavakartoissamme ei ole HD-merkintää peruskanavien kohdalla. 

 • Kaikilla kanavilla ei ole tarjolla HD-laatua, joten nämä näkyvät matalampilaatuisina käytetystä tekniikasta riippumatta:  
  • Peruskanavista TV7, TV7 Himlen ja France 24 eivät ole HD-laatuisia  
  • Maksukanavista jotkin lastenkanavista, SF-kanalen, V-Film Family, V Sport live 1-5, Venäjän kanavat, MTV00, BBC World, CNN ja Al Jazeera eivät ole HD-laatuisia 
 • Liiga UHD on tällä hetkellä ainoa tarjolla oleva UHD-kanavamme.
 • Antennitelkkariin verrattuna uuden digiboksin peruskanavien kuvanlaatu on suunnilleen samaa kuin antenniverkon HD-laatu, ja parempaa kuin antenniverkon SD-laatu.  
 • Kaapeli-TV- ja Telia TV digiboksi laajakaistalla -palveluihin verrattuna kuvanlaatu on heikompaa. Näissä palveluissa resoluutio on 1080i50, mutta tätä lomitettua kuvaa Telia TV digiboksi -palvelu ei tue.  
 • DV8919:n ja Arris 5305:n kuvanlaatu on sama. Kuvanlaatu riippuu palvelusta, kuten yllä mainitsin.  
Kunniamerkki +10

Onko boksissa kuvan skaalaus FHD:ksi tai UHD:ksi ?

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

@LuMaria  onko mahdollista saada tietoa tuosta voimassa olevan sopimuksen siirrosta kesken sopimuskauden uuteen sopimukseen?


@Eeros  kirjoitti:


Kun minulla on sopimusta jäljellä Arris boxista jäljellä vielä 8kk, niin olisiko mahdollista päivittää se tähän uuteen ja tehdä siihen se 2 vuoden sopimus ja lisätä vielä tuosta vanhasta se puuttuva 8kk. Eli uusi boxi 2v ja 8kk sopimuksella? Tuo muka tuleva CMoren tarjous on mielestäni aika houkuttava, mutta siihen ei pääse kiinni kun on vahaa sopparia vielä jäljellä 😭> Vai pääseekö 😃>


Yleensä sopimuksia uusitaan kun jäljellä on noin 3kk mutta tämän voisi vielä kysyä asiakaspalvelusta. Kattavampaan sopimukseen voi päivittää aina ja vaikka kesken sopimuksenkin 😁> 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

Pitääpä ottaa yhteys aspaan jotta saadaan homma kuntoon. Sen verran tuo CMore Total houkuttelee tuossa ja vielä jos CMoren kanavat tosiaan näkyy kanavalistassa suoraan ilman sovellusta niin kelpaa. 

Vanhaan boksiin minä olisin halunnut nimen omaan kanavilla olevan paketin, mut uudessa 2v. Soppari tuntuu järjettömältä ja kanavien käyttö + muut tuntuu hankalalta käyttää. Liittymäasiakkaan edulla otin käyttöön cmore totalin. Uudessa taas sovellukset on ihan jees toimivia pienistä vioista huolimatta.

 

 

Itseä kiinnostaisi ostaa tämä ikäänkuin kakkos Android tv boxiksi, mutta vain jos Dolby TrueHD ja DTS-HD Master audio tuki löytyy.

 

Nykyinen laitteisto on mallia chromecast With Google tv ja vahvistin jonka maksimi output kuvalle on 4k60hz. 

Tuon takia on tuo chromecast kiinni televisiossa jotta saa ulos 4k hdr kuvaa, mutta silloin jää periaatteessa kaikki yli dd+ tason äänet arc vangiksi.

Ajattelin siis että tällä voisi saada nuo oman mediakirjaston elokuvat täydellä monikanava äänellä läpi telian kautta ja hdr sisällöt sitten puolestaan chromecastin yli. 

Kunniamerkki +7

@Tomppa_1  kirjoitti:

Onko boksissa kuvan skaalaus FHD:ksi tai UHD:ksi ?


DV8919-digiboksi tukee FHD ja UHD resoluutiota, ja pystyy välittämään sen TV:lle. Liiga UHD -kanavalla näkyy UHD-kuva, ja muilla kanavilla HD-taso, jos lähdemateriaali on HD-tasoista. Digiboksi ei skaalaa kuvalaatua ylöspäin.
Vastasiko tämä kysymykseesi vai jäikö jokin mietityttämään?

Kunniamerkki +7

@Jurtaani  kirjoitti:

Itseä kiinnostaisi ostaa tämä ikäänkuin kakkos Android tv boxiksi, mutta vain jos Dolby TrueHD ja DTS-HD Master audio tuki löytyy.

 

Nykyinen laitteisto on mallia chromecast With Google tv ja vahvistin jonka maksimi output kuvalle on 4k60hz. 

Tuon takia on tuo chromecast kiinni televisiossa jotta saa ulos 4k hdr kuvaa, mutta silloin jää periaatteessa kaikki yli dd+ tason äänet arc vangiksi.

Ajattelin siis että tällä voisi saada nuo oman mediakirjaston elokuvat täydellä monikanava äänellä läpi telian kautta ja hdr sisällöt sitten puolestaan chromecastin yli. 


DV8919-digiboksi ei tue Dolby TrueHD:ta tai DTS-HD Master audiota. 

Hyvä että tuli kysyttyä asiaa etukäteen, eipä siis ole tarvetta tuota hankkia kun nykyinen CCwGTV kiekko toimii noita äänimuotoja lukuunottamatta hienosti. 

Huomenet! Antakaa pieni vinkki minulle kaukosäätimestä. Melkein kaikki niksit löysinkin, mutta nimenomaan tuo tallenteiden listanäkymä, joka oli myös vanhassa pyöreässä! Listanäkymän saan, mutta se tärkein, Mistä löydän tallennetut sarjat? Näyttää vain viimeisimmän jakson. Vanhassa pläjähti kaikki parin vuoden takaa.

Kiitos ja kumpparit jalkaan Etelä-Suomessa kun meette ulos.

P.s Kaukosäätimessä on vain pyöreä kiekko keskellä mistä melkein kaikki toiminto ohjautuu.

t. mmcarp

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

@MMCARP  kirjoitti:


Huomenet! Antakaa pieni vinkki minulle kaukosäätimestä. Melkein kaikki niksit löysinkin, mutta nimenomaan tuo tallenteiden listanäkymä, joka oli myös vanhassa pyöreässä! Listanäkymän saan, mutta se tärkein, Mistä löydän tallennetut sarjat? Näyttää vain viimeisimmän jakson. Vanhassa pläjähti kaikki parin vuoden takaa.Kiitos ja kumpparit jalkaan Etelä-Suomessa kun meette ulos.P.s Kaukosäätimessä on vain pyöreä kiekko keskellä mistä melkein kaikki toiminto ohjautuu.t. mmcarp


Kun menet tallenteisiin, löydät kaikki tallentamasi sarjat Toistuvat -välilehdeltä. Sieltä näet kaikkien tallentamiesi sarjojen jaksot, ei siis vain viimeisintä/yksittäistä jaksoa. 🙂>

Kunniamerkki +10

Arris VIP4302-digiboksissa valikoissa liikkuminen on nopeaa. Millaista se on DV8919:ssä verrattuna Arrikseen ?

Nyt on tullut tutustuttua tähän purkkiin. Taustalla  melkein 10 vuotta Telia TV:tä käyttäneenä, ensin Motorola, sitten Arris 4302.

 

Oli kyllä melkoinen antikliimaksi miten tässä on suorastaan tyritty hyvän käytettävyyden kanssa. Huomaa että täysin eri porukka (?) on ollut tätä kehittämässä kuin aiempia versioita, jos toki onhan tämä teknisestikin ihan eri ratkaisu.

 

Keskityn tässä nyt lähinnä asioihin mitkä omasta mielestäni kaipaisivat parannusta, painottaen televisiopuolen käyttökokemusta.

Muistetaan että tässä palvelussa kuitenkin ensisijaisesti ihan nimensäkin perusteella lienee tarkoitus tarjota tv:n katsomista netin yli, sen ollessa se ykkösasia, muut tulisivat "bonuksena" eli sovelluspuoli. Asiaan:

 

- Käynnistäessä tullaan kotinäyttöön, siis miksi ihmeessä? Turhia klikkailuja jotta saa televisiokanavan auki. Vähintään pitäisi olla mahdollisuus valita mihin tilaan boksi käynnistyy, omassa tapauksessani siis mielellään televisiokanava (edellinen käytetty) heijastuu television näytölle - siis kuinka television käynnistäessä normaalistikin tapahtuu. Miksei sitten vaikka joku sovelluksista jos niin haluaa.

 

- Oma kanavalista, ja mahdollisuus lisätä/poistaa kanavia ja muokata niiden järjestystä. Täysin itsestäänselvä asia jonka puuttuminen pitää pikaisesti korjata.

 

- Navigointipainikkeen vasen/oikea: Tällä hetkellä tekee täsmälleen saman kuin CH ylös/alas painikkeet, eli vaihtaa kanavaa. Näihin ehdottomasti vanhan Arriksen mukainen kanavien "esi"selaus alapalkissa, käynnissä olevat ohjelmat ja seuraava tulossa oleva ohjelma. Nyt tämän saman joutuu tekemällä painamalla navigointipainiketta ylös jonka jälkeen navigoidaan oikealle ja vasemmalle.

 

- Edelliseen liittyen selausikkuna eri kanavista on aivan tarpeettoman iso, vie täsmälleen puolet ruudusta, televisiokanavien logot ja etenkin niiden "boksit" ovat tarpeettoman isoja eikä läpinäkyviä. Lisäksi alempana näkyvät tulevat ohjelmat ovat todella pienellä fontilla, jonka jälkeen alas jää  tyhjää tilaa vailla mitään, onko tässä haettu että mahdolliset tekstitykset näkyisi? Eikä tässä kohtaa enää toimikaan navigointipainikkeen alasnäppäin, selataksesi myöhemmin tulevia ohjelmia.

 

- Navigointipainiketta alas painamalla, tv-kanavan ollessa päällä, saan hassun hauskan firman väreillä reunustetun ruudun jossa pause-nappi, jolla ei kuitenkaan tee mitään, ja valinta kaikista kanavista ja kielestä. Häh? Kostautuuko tässä nyt se että kaukosäätimestä on tehty pelkistetty, vai haetaanko tässä niitä tiettyjä kanavia joissa on mahdollisuus laittaa pause päälle. Olisikohan nuo play/rewind/fast forward -painikkeet kuitenkin ollut ihan hyvä pitää mukana. Sitäpaitsi tässä on jo tuo nappi niin miksi tuo ruutu pitää erikseen tuosta tulla esiin, vailla mitään mitä et muuten voisi tehdä muilla napeilla.

 

- Kanavien selaus ei saa tökätä listassa ensimmäiseen/viimeiseen vaan pitää mennä ympäri.

 

- Ohjelmaopas? En nyt itse niin hirveästi sitä kaipaa mutta onko sitä tässä ollenkaan? Siis menemättä alkuruudun kautta.

 

- Google Assistant -painike ymmärrettävästi mykistää äänen mutta tarvitseeko kuvankin lähteä. Saattaa sitä tulla vahinkopainalluksiakin.

 

- Lopuksi enemmän huvittava huomio yhdistetystä käynnistä/sulje -painikkeesta: Yhdistetty näppäin televisiolle/boksille on muuten kiva ja näppärä ominaisuus pitää päällä, mutta jos vaihdat televisiosta ohjelmalähdettä, ja haluat sammuttaa purkin kun ei sitä juuri silloin käytä, sammuu myös televisio 🙂> 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

Kiitos @morho kattavasta katselmuksesta uuteen boxiin. Itse olen vielä kahden vaiheilla että vaihdanko tuon Arriksen tähän uuteen. Tiedoksi myös muille asiaa pohtiville, että jos viet vanhan boxin+99€ rahaa Telia kauppaan niin saat uuden boxin mukaasi. Mielellään kuulisin lisää käyttökokemuksia vaikka sellaiselta joka on kytkenyt boxin kotiteatteriin, aukeaako/sammuuko myös vahvistin kaukosäätimellä ja myös äänisynkka tai sen säätömahdollisuus kiinnostaa,

 

Vastaa