Telia TV:ssä heikko kuvanlaatu


Telia TV:n kuvanlaatu on ollut heikko jo monta päivää. Kaikki kanavat, TV1, TV2, MTV3, SUB jne. sekä LIIGAn pelit, esim. eilinen peli Tappara-Ässät ovat suttuisia ja välillä kuva pysähtyy kokonaan.

Langaton reititin Huawei B525s-65a on ethernerillä kiinni digiboxissa Arris VIP430. Digiboxi on HDMI:llä kiinni TV:ssä. Kaikkia kanavia katsotaan Telian boxin kautta.

Reititin näyttää kenttävoimakkuutta 4-5/5 palkkia eli OK. Aikaisemmin tämä homma on toiminut jo kuukausia mutta ei enään. Eikö Telian "lähetyspään" vehkeissä riitä enään kapasiteetti vai mikä mättää?


10 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

@MarkkuLai@  kirjoitti:

Telia TV:n kuvanlaatu on ollut heikko jo monta päivää. Kaikki kanavat, TV1, TV2, MTV3, SUB jne. sekä LIIGAn pelit, esim. eilinen peli Tappara-Ässät ovat suttuisia ja välillä kuva pysähtyy kokonaan.

Langaton reititin Huawei B525s-65a on ethernerillä kiinni digiboxissa Arris VIP430. Digiboxi on HDMI:llä kiinni TV:ssä. Kaikkia kanavia katsotaan Telian boxin kautta.

Reititin näyttää kenttävoimakkuutta 4-5/5 palkkia eli OK. Aikaisemmin tämä homma on toiminut jo kuukausia mutta ei enään. Eikö Telian "lähetyspään" vehkeissä riitä enään kapasiteetti vai mikä mättää?


Hei @MarkkuLai ja tervetuloa Telia Yhteisön joukkoon!

 

Kuvauksesi perusteella häiriö voisi johtua verkon ruuhkaisuudesta. Olitko kerennyt nopeustestejä tehdä yhteyden kautta kun kuvassa on häiriöitä? Nopeustestin teet helpoiten www.speedtest.net osoitteesta tai speedtest.net sovelluksella. Yhteyden nopeuden tulisi olla +6mbit/s, jotta kuvanlaadussa ei heittelyitä esiintyisi.

Tervehdys! Eilen tein tuossa 18.30 nurkilla kolme kertaa parin minuutin välein. Lataus oli 6,1...11,8 Mbps ja lähetys 25,0...31,5 Mbps, nämä Telian testillä. Nyt äsken klo 17.50 tein tuolla Speedtest.netillä samoin kolme kertaa. Lataus oli 2,3...3,9 Mbps ja lähetys 35,0...40,3 Mbps. Tallennettun ohjelman kuva pysähtyi monta kertaa testieni aikana. Silloin kun systeemi oli minulla uusi, elikkä joskus viime kesänä, oli ongelmia heti alusta asti. Silloin vaihdoin saamani vinkin perusteella tuon reitittimen ja tukiaseman välisen liikenteen taajuutta, se korjasi silloin asian laakista. Nyt en ole sitä yrittänyt uudelleen.

Kyllä tuo kuulostaa että jonkinmoista kapasiteettiongelmaa siellä on kun tolpat on hyvät mutta nopeudet huonot. Siinä voi kokeilla että vaihtaa sitä 4G taajuutta sieltä modeemin hallinnasta josko se heti tuohon auttaisi. Voisit melkein tulla pyörähtään meidän chatissa telia.fi sivujen kautta niin voitaisiin katsoa liittymää tarkemmin ja taajuuksia myös että mitä kannattaa testata. Samalla voitais tarkistaa onko alueelle tulossa parannuksia.

Minulla oli tuo 4G/1800 Mhz -asetus käytössä. Vaihdoin sen äsken 4G/800Mhz. Signaalivoimakkuusmittari kilahti heti 5/5 (toki 4/5 on myös OK). Muistaakseli silloin viime kesänä oletuksena oli juuri tämä. Mutta nyt näyttäisi kuva tulevan hyvänä. Olisi ilmeisesti pelannut myös 4G/700Mhz koska sekin näytti nopeasti katsottuna antavan hyvän kuvan ja signaalivoimakkuuden. 4G/2600Mhz ei pelannut lainkaan. Kiitoksia, tämä yhteisöhän näyttää myös toimivan.

Hieno homma että lähti pelittään 🙂 Tuossa 800Mhz taajuudella kantavuus on parempi kuin esim. 1800Mhz ta 2600Mhz taajuudella. Mutta tosiaan se pidempi kantavuus ei aina auta jos tukiasemalla on kapasiteetti vähissä. Jos tuolla 800Mhz taajuudella alkaa jossain kohti kuva pätkimään niin kokeile sitten tuota 700Mhz jos sekin taajuus siellä kerta toimi.

Se on täysin mahdotonta hyväksyä ja täysin epäoikeudenmukainen maksavia asiakkaita kohtaan että tämä ongelma jatkuu, Maksan nyt yli 50 euroa kuukaudessa Viasat Sport and C More Sport miksi et voi tehdä sovellusta kuten Androidissa, Imacin omistajia syrjitään Tämä on jatkunut vuosia DO SOMETHING Chrome, Safari, Firefox kaikilla on sama p---a kuva !!!

YLE Areena ja MTV3 on huippu kuva se kerro sinulle jotain !!!, Älä yritä sanoa että minulla on huono internetyhteys. Meidän pitäisi saada korvaus tästä.

 

Vihainen 27 "imacin omistaja

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Hei @SPOR55 . 


Sovellus on olemassa sekä android, että iOS käyttöjärjestelmän mobiililaitteille. Macin tietokoneilla vaihtoehtona on vain selain.

Selainten osalta on tulossa HTML5-ratkaisu, joka tulee parantamaan videoiden toiston laatua. Tällä hetkellä tuki on olemassa vain IE ja Edge -selaimille. 

 

 

Sama selitys kuin joulukuussa, ja vielä mitään ei ole tapahtunut.

 

"  Meillä on tulossa selaimella käytettävään mediasoittimeen myös päivitys, eli tuo nykyinen korvataan HTML5 pohjaisella mediasoittimella, jolloin käytettävyys paranee huomattavasti. Alustavan aikataulun mukaan muutoksia on luvassa talven aikana "Moderaattori 

Moderaattori
 
 
 
 

 

Huomasitko @SPOR55 , että Telia TV -sovelluksen tekninen tuotepäällikkö @Mika_T oli aiheeseen vastannut maanantain kyselytunnilla? :smileyhappy:  


 


 


 
Kyllä meillä on syksyn Liiga aloituksene mennessä tarkoitus saada alustan kehitys ja HTML5 soittimet valmiiksi.IE ja Edge selaimet ovat jo nyt HTML5 pohjaisia.Chrome, firefox ja Safari heti kun saadaan alustan toimivuus varmistettua.Samaa mieltä että valitettavan pitkään on noiden kehittäminen kestänyt. Edit: Lisäyksenä vielä noihin aikatauluihin ja niiden venymiseen liittyen.Tämä kismittää myös meillä kehityspuolella.HTML5-pohjaisten selainten suhteen olemme kohdanneet odottamattomia teknisiä haasteitajonka johdosta olemme joutuneet pyyhkimään pöytää useamman kerran suunnitelluilla aikatauluilla. Tavoitteena edelleen on että ensi Liiga-kauden alkuun mennessä HTML5-pohjaiset selaimet ovat käytössä kuten ylempänä mainittu.Tämän eteen tehdään tällä hetkellä töitä hiki hatussa tämän kesän aikana Hymiö Onnellinen

 


 

Outoa, koska YLE, MTV3, BBC, ITV, Sky Sports, BT Sports jne. osaavat tehdä sen!

Ehkä heillä on parempi kooderit kuin Telia !

Vastaa