Telian kaapeli-tv ja 5.1 äänet

  • 4 October 2022
  • 3 kommenttia
  • 113 katselukertaa

Kunniamerkki +3

 


Ei liity nyt suoraan Telia TV- palveluun, mutta kysyn silti täällä:


Eikö Telian kaapeli-tv verkossa kulje Ylen 5.1 äänet, vai onko Yle lopettanut 5.1 äänien lähetyksen ?


Ennen antenniverkossa sai vahvistimeen AC3 5.1 äänet Ylen musiikkiohjelmista, mutta nykyään kun ollaan kaapeliverkossa, ei enää tule kuin 2.0:na.


Kytkentä siis siten, että telkkari suoraan spdif- kaapelilla kiinni kotiteatterivahvistimessa. Kokoonpano sama nyt kaapeliverkossa kuin ennen antenniverkossa.


 


-----


Muokkaaja katjane: Poistettu allekirjoitus


3 kommenttia

Kunniamerkki +5

Miltä ohjelmapaikalta katsot lähetyksiä?

Viime syksynä Suomen kaapeliverkoissa tehtiin massiivinen muutos. Muutoksessa teräväpiirtokanavat siirrettiin kanavapaikoille 1-20 aiemmasta 21-40 ja vastaavasti perinteisen tarkkuuden kanavapaikat 1-20 siirrettii  alueelle 21-40. Muutosta ei tehty antenniverkossa. Eli mikäli katsot Ylen lähetyksiä kanavapaikoilta 21, 22 tai 25, on lähete perinteisen tarkkuuden lähete, jonka pitäisi vastata antenniverkon paikkoja 1 2 ja 5. Taas kaapelissa teräväpiirron lähetykset pitäisi olla kanavapaikoilla 1, 2 ja 5. Joten toivottavasti olet varmistanut että lähete on teräväpiirtokanava eikä perinteisen tarkkuuden lähete.

 

Kunniamerkki +3

Juu nimenomaan HD kanava on kyseessä, koska vain siinä pitäisi olla monikanavaääni.


 


--------


Muokkaaja katjane: Poistettu allekirjoitus

Kunniamerkki +3

Nyt muutimme asuntoon, jossa on Elisan kaapeli-tv. Siinä 5.1 äänet toimivat, Telian kaapeliverkossa eivät toimineet edellisessä asunnossa.

 

Vastaa