Viihde toimii, ei toimi, toimii, ei toimi, ärsyttää...

  • 18 June 2016
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Ei toimi, tämä viihde, ei.

 

Tilasin Sonera Viihteen toukokuussa. Helpsonin ystävällinen poika kävi sen asentamassa. Olemme puolisoni kanssa molemmat sen verran liikkumisesteisiä, ettei meidän ole helppo kontata TV:n takana.

 

Mainittu poika sai laitteet toimimaan, ja kaikki näytti hyvältä puolisen tuntia, kunnes ruutu pimeni. Sen jälkeen näkyviin tuli oranssi ruutu, mutta äänet kuuluivat. Laitoin Helpsonille tästä palautteen.

 

Seuraavana päivänä minulle soitti Helpsonin poika, joka laittoi minut könyämään TV:n takana kytkemässä ja irrottelemassa piuhoja. Kun mikään ei kuitenkaan toiminut, hän sanoi, että TV on rikki. Kuitenkin kaikki muut laitteet toimivat kuten ennenkin, Apple TV, BlueRay, WII, ja vanha kaapeliboksi. Ja vaihtelin laitteita myös eri hdmi -portteihin, koska poika puhelimessa oli varma, että TV on rikki.

 

Jossain vaiheessa TV alkoi näkyä kuitenkin, ja lopetimme puhelun. Puolisen tuntia myöhemmin kuva pimeni taas. Laitoimme kaikki laitteet kiinni ja menimme kiroillen nukkumaan. Seuraavana päivänä boksista tuli taas kuva, mutta kun TV:n sammutti välillä, oli seuraavan kerran tuloksena taas oranssi ruutu.

 

Nyt välillä näkyy ihan TV, mutta yhtä randomilla tuo oranssi ruutu. Siis koko TV:n ruutu on tuolloin oranssi. Äsken taas, kun aioimme katsoa jalkapalloa, kuulimme äänen, mutta näimme vain oranssia. Päätimme vaihtaa boksin mukana tulleen, epäilyttävän ohuen hdmi -johdon parempaan. Oranssi ruutu. Boottasin sekä reitittimen että boksin. Oranssi ruutu. Olin toki yrittänyt pelkän boksin käynnistämistä useampaan kertaan. Oranssi ruutu. Kokeilin kaikki muut laitteet läpi taas kertaalleen. Ne toimivat, mutta Oranssi ruutu Viihdeboksilla.

 

Kunnes, ihan taas randomilla, oranssin ruudun tilalle tuli kuva. Jalkapallo-ottelun loppuminuuteilla. 

 

Onko vika meissä, boksissa, ilmastossa vai missä?? En uskalla vielä palauttaa kaapelikorttiani, kun en tiedä, milloin tämä "Viihde" toimii, ja milloin ei. :/

 

 


1 kommentti

Morjensta!

 

Oranssia kuvaa voi ilmentyä tiettyjen tv-laitteiden kanssa ja se on yleensä johtunut television HDMI -toiminnastan, joka ei ole standardin mukaista. Laittaisitko vielä meille television merkin ja mallinumeron niin päästään paremmin ongelmaan kiinni ja varmistettua syytä miksi juuri teillä ongelmaa ilmenee.

Vastaa