Zyxel VMG1312-B10A & Sonera Viihde/KotiTV ongelma

  • 23 September 2015
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Hei. Nyt kävi niin että taloon päivittyi laajakaista nopeudesta 24/1 nopeuteen 50/1. Tämän muutoksen mukana saimme ZyXelin VMG1312-B10A reitittimen.

 

Nyt kuitenkin on myös käynyt silleen, että meillä oli tuossa aikaisemmassa 24/1 laajakaistassa mukana tämä Soneran Viihde / KotiTV / Mikälie. Silloin kun se meille tuli niin sen mukana tuli Thomsonin TG789 sekä (jos en aivan väärässä ole) Motorolan tai muun vastaavan Digiboksi jossa se Sonera Viihde pyörii. Kokeilimme tänään (23.9.2015) muutoksen astuttua voimaan netin toimivuutta tuolla Zyxelin reitittimellä, joka tämän viestin kirjoituksen aikaan myös käytössä, ja Speedtest.net antoi mukavia 50/8, 50/9 ja 50/10 lukemia. Eli tismalleen niinkuin pitääkin.

 

Ongelmana nyt vain se, että tuo Digiboksi ei saa yhteyttä Soneralle tuon Zyxelin kautta. Kokeiltiin sitten pistää se Thomsonin purkki takaisin kiinni ja kas, Digiboksi sai heti kanavat. Nyt vain ongelmana se, että Speedtest antaa sillä vanhalla Thomsonilla nopeuksia 40/1 digiboksin ollessa pois päältä ja noin 30/1 digiboksin ollessa päällä.

 

Onko nyt käynyt niin, että meille on vahingossa lähetetty tuon 50/10 mukana Zyxelin reititin ja kokonaan unohdettu se, että sopimuksessa on myös Sonera Viihde josta maksamme? Tuo noin 10 megan upload olisi äärimmäisen tärkeä mutta samalla tässä talossa tykätään katsoa myös Viihteen kautta televisiota ja kahden modeemin välillä pompottelu ei tule kysymykseenkään.


1 kommentti

Moikka  ja tervetuloa Klaaniin!  Zyxelillä ei tosiaan tuo Viihde toimi, onkin vähän kummallista että semmonen on teille lähtenyt, kun kerrran Viihde on käytössä. Jokin erhe tuossa lienee tullut. :) Ootko kokeillut tuota Thomsonin resetointia jo? Pitäisi kyllä ihan samoja nopeuksia saada molemmilla.Resetointiohjeen löydät täältä. :)   

Vastaa