Etätyö mökillä – näin varmistat toimivat yhteydet

  • 16 April 2021
  • 3 kommenttia
  • 27 katselukertaa


 


Kesä on vihdoin koittanut, ja monet työssäkävijät pystyttävät etätyön mahdollistaessa kotitoimistonsa mökille. Jotta työskentely mökkikonttorilla olisi sujuvaa ja vaivatonta, tarvitaan tähän oikeanlaiset laitteet ja luotettavat yhteydet – unohtamatta kuitenkaan hyvää työergonomiaa. Toimivien yhteyksien ja hyvien työvälineiden avulla voit työskennellä ja nauttia viihteestä mökillä yhtä sujuvasti kuin kotona!


 Netti mökille


 


Kun nettiyhteydet ovat kunnossa, viihtyy mökillä entistäkin paremmin. Nettiyhteys mökille kannattaa valita oman käyttötarpeen mukaan. Valittavana on esimerkiksi kiinteä laajakaista, mobiililaajakaista sekä Prepaid-nettiliittymä. Mobiililaajakaista on kaikista parhain nettiyhteys mökille silloin, kun tarvitset mukana kulkevaa nettiyhteyttä tai mökilläsi ei ole saatavuutta kiinteälle laajakaistalle. Reitittimen avulla voit jakaa netin kätevästi kaikkiin mökin laitteisiin. Jos nettiliittymän tarve on vain muutamaksi kuukaudeksi tai vaikkapa loman ajaksi, Prepaid-nettiliittymä on näppärä vaihtoehto. Prepaid-netin voit hankkia pelkän sim-kortin lisäksi myös kätevänä käyttövalmiina liittymä+reititin -pakettina. Se toimii luotettavassa Telian verkossa jopa 100 Mbit/s nopeudella. Suomen lisäksi Prepaid toimii myös Pohjolassa ja Baltiassa, sekä useissa muissa Euroopan maissa. Jatkuvampaan käyttöön suosittelemme aina edullisia Yhteys Mukaan Keskittäjälle -liittymiä.


 


 


Laitteet mukaan mökille


 


Sopivien lisätarvikkeiden, kuten kuulokkeiden, hiiren sekä näppäimistön avulla mökiltä löytyvän pöydän saa tuunattua hetkessä työpisteeksi! Hyvät kuulokkeet ovat riittävän jämäkät ja varustettu vastamelutoiminnolla. Läppärin kylkeen saat liitettyä hiiren, näppäimistön sekä mikrofonilla varustellut kuulokkeet lisäämään työskentelymukavuutta.


 


Mikä olisikaan sen mukavampaa, kun sadepäivillä syventyä sarjojen uumeniin. Mikäli mökkilomalla ei aurinko paista, voi hyvällä omatunnolla siirtyä työpäivän jälkeen sohvan nurkkaan nauttimaan Telia TV:n tarjoamasta viihteestä tabletilta tai läppäriltä. Kuumana kesäpäivinä tunnelmaa nostattavat myös vedenkestävät kaiuttimet, jotka voi ottaa mukaan vaikkapa laiturille.


 


  


 


Kuuluvuuden parantaminen


 


Etätöissä hyvän puhelinliittymän merkitys kasvaa, kun keskusteluja ei käydä kasvotusten. Hyvässä puhelinliittymässä on nopea nettiyhteys ja hyvä kuuluvuus. 5G-verkkojen laajentamisen ohessa parannamme myös 4G-verkkojen kapasiteettia. Verkon nopeuksien kasvamisen sekä kuuluvuusalueiden laajentamisen myötä toimiva nettiyhteys on arkipäivää monissa mökkipaikoissa. Nettiin pääset langattomasti suoraan vaikkapa mökin laiturilta! 


 


Vaikka matkapuhelinverkkomme peittoalue on hyvin kattava, voi verkon toimivuus sisätiloissa vaihdella. Verkon signaalin laatu vaikuttaa myös nettiyhteyden nopeuteen. Etenkin reitittimen sijoituspaikkaan kannattaa sen vuoksi kiinnittää huomiota. Verkon parasta voimakkuutta voi etsiä modeemin paikkaa vaihtamalla, sillä pienikin siirto voi vaikuttaa kentän vahvuuteen. Reititin kannattaa sijoittaa mökillä paikkaan, jossa matkapuhelinverkon signaali on mahdollisimman vahva, tyypillisesti ikkunan viereen.


 


Kuuluvuusongelmia voivat aiheuttaa esimerkiksi paikalliset maastoesteet. Kuuluvuus mökin sisällä voi heikentyä, jos pihassa kasvaa paljon komeita puita tai mökki sijaitsee syrjäisemmällä seudulla. Tällöin yksi vaihtoehto on harkita suuntaavan ulkoantennin asentamista talon seinälle tai katolle. Antenni kannattaa suunnata lähimpään tukiasemaan päin tai pyytää apua suuntaukseen asiakaspalvelustamme. Jos liittymän kuuluvuus mietityttää mökkipaikkakunnalla, voit tarkistaa asian kuuluvuuskartastamme.


 


  


 


Lue lisää:3 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11

Kyllähän nyt alkaa menemään tää 5G-ylistys vähän yli hilseen. Aika iso mökeistä sijaitsee alueilla, joissa 4G verkon saattaa saada toimimaan kun ratustaa valtavat antenni-himmelit ja viisgeet on täyttä utopiaa. Eikä se 700Mhz 5G nyt mitään hirveitä nopeuksia tuo. Mökit on yleensä puurakenteisia tai hirrestä tehtyjä ja ei niin paljoa vaimenna signaalia. Itselläni on sen verran hyvä tilanne mökin suhteen, että kahden operaattorin 4G tukiasemat sijaitsevat todella lähellä ja kuuluvuutta on. Yksi operaattori (eli Telia) tarjoaa vain 3G verkkoa. Eipä sillä etätöitä tehdä. 

Ottakaa myyntiin ulos asennettavia reitittimiä. Niitä sitten voi radiokelin mukaan hilata lipputankoon tai kuusen latvaan ja etsiä signaalia.

Kunniamerkki +4

Ohessa tilanne Koillis-Helsingistä. Elisalla kaikissa tukiasemissa useampi taajuus, kun taas Telialla useimmissa vain yksi ja nopeuden sen mukaiset. Ja sitten puhutaan mökeistä ja 5G:sta.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +17

Artikkelissa ei suinkaan ylistetty 5G-verkkoa vaan ainoa yhteys, jossa se mainittiin oli "5G-verkkojen laajentamisen ohessa parannamme myös 4G-verkkojen kapasiteettia." Tämä tarkoittaa sitä että kun 4G verkossakin nopeudet kasvavat niin se hyödyttää myös mökkiläisiä monellakin tapaa. 

Vastaa