Laitevinkit

Reitittimen osto-opas

  • 28 July 2022
  • 0 kommenttia
  • 648 katselukertaa
Reitittimen osto-opas
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

Oletko hankkimassa uudelle tai nykyiselle laajakaistayhteydellesi uutta reititintä, mutta et oikein tiedä millaisen reitittimen tarvitsisit? Tämän artikkelin avulla opit millaisia asioita reititintä ostaessa kannattaa huomioida. Telian reititinvaihtoehdot löydät verkkosivuiltamme!

 

Miksi tarvitsen reitittimen?

 

Reititin on ikäänkuin laajakaistasi sydän. Reitittimessä on useita komponentteja ja se muistuttaa pientä tietokonetta. Reitittimessä on prosessori, muisti, antennit ja mikrosiru. Kalliimmissa reitittimissä on laadukkaampia komponentteja, jotka takaavat paremman kantaman ja tukevat suurempia nopeuksia.

Reitittimen avulla saat luotua kotiisi WiFi-verkon, lisäät itsellesi LAN-portteja käyttöösi, sekä esimerkiksi suojaat yhteytesi uhilta. Reititin tarpeet vaihtelevat yhteytesi ja käyttösi mukaan. Kevyessä käytössä olevalle laajakaistalle riittää yksinkertainen reititin, kun taas nopea laajakaista jolla on monta käyttäjää, tarvitsee laadukkaan reitittimen toimiakseen parhaimmalla mahdollisella suorituskyvyllä. Ennen reitittimen ostoa on tärkeää miettiä, mitä ominaisuuksia itse tarvitset, kuten täytyykö reitittimen langaton verkko kattaa ison alueen tai tukea jotakin tiettyä nopeutta.

 

Mitä sinun tulee huomioida reititintä valitessasi

 

Ennen reitittimen ostoa on tärkeää miettiä itsellesi tärkeät ominaisuudet reitittimeltä. Jos et ole täysin varma, mitä kaikkea reitittimeltä haluat, kannattaa ainakin nämä asiat miettiä etukäteen ennen ostoa:

  • Kuinka monta laitetta aiot liittää reitittimeen
  • Kuinka nopeaa yhteyttä reitittimen pitäisi tukea
  • Kuinka suuren alueen langattoman verkon pitäisi kattaa

Kysymysten avulla pääset hyvin alkuun reitittimen valinnassa, sillä niiden avulla voit rajata nopeasti vaihtoehtoja. Jos kaipaat esimerkiksi useita LAN-portteja, on helppo tarkistaa sellainen malli, jossa niitä on tarpeidesi mukaan. Nopeuden ollessa sinulle tärkein ominaisuus, kannattaa tarkistaa reitittimen maksimaalinen tiedonsiirtonopeus sekä langattoman verkon kannalta laitteen tulisi tukea uutta WiFi 6 -standardia. WiFi 6 -standardi takaa nopeamman, vakaamman ja kattavamman langattoman verkon.

 

Reitittimien lisäominaisuudet

 

Jos olet aktiivinen internetin käyttäjä, jolla on liitettynä useita laitteita kotiverkkoon, kalliimman luokan reititin voi olla sinulle looginen valinta. Kalliimpien reitittimien mukana tulee usein monia lisäominaisuuksia, kuten TWT-tekniikka tai tietoturvajärjestelmä. TWT on lyhenne sanoista Target Wake Time. Tekniikan ansiosta reititin voi ajastaa laitteet lähettämään dataa tietyin aikavälein. Tällöin laitteet voivat olla lepotilassa silloin, kun niiden ei tarvitse odottaa signaalia reitittimeltä. Tämä vähentää laitteiden virrankulutusta ja mahdollistaa jopa seitsemän kertaa tavallista pidemmän akunkeston. Tietoturvajärjestelmän avulla laitteesi ja henkilötietosi suojataan verkkouhilta. Joidenkin reitittimien mukana tulevat laajat tietoturvat sisältävät lisäksi sisällön suodatusominaisuuksia, kuten mahdollisuuden estää tiettyjen verkkosivujen ja tietyntyyppisten mobiilisovellusten käyttämisen.

 

Lisäksi, jos sinulla on suuri pinta-ala peitettävänäsi lähiverkolla, niin on kannattavaa harkita mesh-tukiasemia. Tukiasemien avulla voit kattaa suuria alueita, jopa 600 neliömetrin kokoisia tiloja yhtenäisellä WiFi-verkolla.

 

Jos sinulla jäi kysyttävää aihetta koskien, niin kommentoi se alle!

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa