Esittely

Esittelyssä Honor Magic V2 – ohuin ja kevyin taittuvanäyttöinen

  • 13 February 2024
  • 0 kommenttia
  • 106 katselukertaa
Esittelyssä Honor Magic V2 – ohuin ja kevyin taittuvanäyttöinen
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Honor kertoi tammikuun lopulla tuovansa markkinoille taittuvanäyttöisen uutuusmallinsa Magic V2 -puhelimen ja nyt se on vihdoin saatavilla. Vaikka kyseessä on tämän hetken yksi ohuimmista ja keveimmistä taittuvanäyttöisistä puhelinmalleista, ei siinä silti ole säästetty laadukkaista materiaaleista. Puhelin miellyttää myös esteetikon silmää, sillä sen PU-nahasta tehty takakuori on todella tyylikäs. Tutustutaan seuraavaksi laitteen tärkeimpiin ominaisuuksiin.

 

Laadukkaat materiaalit

 

Uutuusmalli on valmistettu alumiinikehyksestä, lasista ja vegaaninahasta. Tätä PU-nahkaista mallia on arvosteluiden mukaan mukava käyttää, se ei lipsu kädestä eikä kerää sormenjälkiä tai naarmuja. Etulasin materiaaliksi on valittu nanokristalli, jonka kerrotaan kestävä iskuja jopa 10 kertaa paremmin kuin perinteinen lasi. Honor on esiasentanut ulkopuolen näyttöön muovisen suojakalvon, joka suojaa lasia jonkun verran. Puhelinta kiertävä metallikehys on materiaaliltaan magnesiumseosta ja se on viimeistelty kiiltäväpintaiseksi. Myös laitteen saranaosassa on käytetty magnesiumseosta sekä titaania. Honor kertookin saranan kestävän 400 000 taittokertaa, joka käytännössä tarkoittaa usean vuoden käyttöä. Sarana on suunniteltu siten, että voit avata puhelimen esimerkiksi 90 asteen kulmaan, puhelimen ei tarvitse olla vain kokonaan auki tai kiinni, joka puolestaan lisää käytettävyyttä eri tarkoituksissa.  

 

Näytön ominaisuudet ja tekniikka

 

Puhelimen etunäyttö on 6,43 tuuman LTPO OLED -näyttö. Siinä on HDR10+ -tuki, 120 hertsin virkistystaajuus ja 2500 nitin maksimikirkkaus. Puhelin tukee näytön virkistystaajuuden skaalaamista sisällön mukaan, joten tarvittaessa se laskee todella alas. Tämä vaikuttaa positiivisesti virrankulutukseen. Suuri maksimikirkkaus helpottaa puolestaan näytön luettavuutta kirkkaassakin auringonvalossa ja OLED-tekniikan ansiosta näytön on kerrottu toistavan värit erittäin hyvällä laadulla. Laitteen 7,92 tuumainen sisänäyttö on samaa tekniikkaa kansinäytön kanssa. Siinä on myös 120 hertsin virkistystaajuus, HDR10+-tuki ja 1600 nitin kirkkaus. Widevine L1 -sertifikaatin ansiosta voit katsoa sillä tarkkoja HDR10-tasoisia videoita, joita on tarjolla eri suoratoistopalveluissa. Aiempien Honor-mallien tavoin myös tässä lippulaivamallissa on suuri määrä näytön asetuksia, joilla voit säätää katselukokemusta omille silmille sopivaksi. Voit esimerkiksi muokata näytön värejä kahden eri oletusasetuksen välillä, ja säätää värilämpötilaa väriympyrästä tai oletusasetusten avulla. Honor on panostanut myös yönäytön asetuksiin. Sikadiaaninen yönäyttö pehmentää näytöstä tulevaa valoa tehden siitä ystävällisen ja luonnollisen silmille. Näin voit valmistautua yöuniin paremmin.

 

Viiden kameran varustelu

 

Honor Magic V2 on varustettu kahdella etukameralla ja kolmella takakameralla. Kansinäytössä on kiinteätarkenteinen 16 megapikselin etukamera ja samoin ominaisuuksin varusteltu toinen etukamera löytyy avattavasta näytöstä. Takakannen kolmoiskamera-alueelle on sijoitettu 50 megapikselin pääkamera, joka on varustettu IMX866-sensorilla. Pääkamerassa on tuki vaiheentunnistavalle automaattitarkennukselle ja optinen kuvanvakain. Toinen kameroista on niin ikään 50 megapikselin ultralaajakulmakamera, jolla voit taltioida 122 asteen kuvia. Samaista kameraa voit käyttää myös makrokuvaamiseen. Kolmas takakameroista on 20 megapikselin telekamera optisella kuvanvaikaimella ja 2,5 kertaisella optisella zoomilla. Hyvässä valaistuksessa kuvien on kerrottu olevan laadukkaita ja pääkameran kuvien yksityiskohdat ovat arvosteluiden mukaan hyviä, sekä värimaailmaltaan luonnollisia. Automaattinen yökuvaustila tuo kuviin enemmän valoa pimeällä kuvattaessa. Muita kuvaustiloja ovat aukko, muotokuva, valokuva, videot, elokuva ja pro näin muutamia mainitakseni. Pro-tilassa pystyt säätämään kaikkien kameroiden asetuksia manuaalisesti. Voit esimerkiksi säätää ISO-arvoa, suljinnopeutta ja korjata valotusta sekä tarkennusta. Myös RAW-kuvien taltiointi onnistuu tarvittaessa.

 

Suorituskyky ja akkukapasiteetti

 

Honor Magic V2 suorituskyvystä vastaa Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri. Sama suoritin on myös Samsung Galaxy S23 Ultra 5G ja OnePlus 11 5G -malleissa. Tämä mobiilialusta yhdistettynä Honorin kolmeen tehostusmoottoriin, tekevät valmistajan mukaan puhelimen käytöstä sulavaa. Bioninen jäähdytysjärestelmä pitää puolestaan laitteen lämmöt kurissa raskaammassakin käytössä.  

Jos suoritin on tuttu muista malleista niin akkuominaisuudet ovat sitten uusinta uutta. Honor on tuonut ensimmäistä kertaa globaaleille markkinoille taittuvanäyttöisten puhelinten sarjaan 5000 mAh:n piihiilikaksoisakun. Se on rakenteeltaan huomattavasti ohuempi tavallisiin akkuihin verrattuna ja siksi se mahdollistaakin puhelimen ohuemman rakenteen. Akuilla on paksuutta ainoastaan 2,72 millimetriä ja ne on sijoitettu puhelimien molemmille puoliskoille. Niissä on Honorin kehittämää teknologiaa, jonka ansiosta tehontuotto on suurempi kuin grafiittipohjaisissa akuissa. Akunkestoksi on valmistaja luvannut reilun yhden päivän. Kevyemmällä käytöllä se toki riittää pidempäänkin. Lisävirtaa saat ladattua nopeasti, sillä puhelin tukee 66 watin pikalatausta ja lataus tyhjästä täyteen kestää vajaan tunnin. Vartin latauksella akun varauksen saa noin reiluun 40 prosenttiin. 66 watin latausteho saavutetaan kuitenkin vain Honorin omalla laturilla, jota ei myyntipakkauksessa ole. Puhelin ei tue myöskään langatonta latausta.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

Rakenne: Alumiini, lasi, magnesiumseos, nanokristalli
Ulkonäyttö 6,43”, 2376 x 1060, LTPO OLED, 120 Hz, 2500 nitiä, HDR10+
Sisänäyttö 7,92”, 2344 x 2156, LTPO OLED, 120 Hz, 1600 nitiä, HDR10+
Etukamerat 16 Mp f/2.2

Takakamerat:

50 Mp pääkamera f/1.9 (OIS)                       

50 Mp ultralaajakulma f/2.0                        

20 Mp telekamera f/2.4 (OIS)

LED-salama

Järjestelmäpiiri Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 2
Käyttöjärjestelmä Android 13 + MagicOS 7.2
Muisti 16 Gt RAM + 512 Gt tallennusmuisti
Akku: 5000 mAh
SIM: Kaksi fyysistä SIM-korttipaikkaa + tuki eSIM:lle
Mitat Suljettuna 156,7 x 74,0 x 9,9 mm / Avattuna 156,7 x 145,4 x 4,7 mm
Paino 231 g
Päivityslupaus

4 vuoden käyttöjärjestelmäpäivitykset

5 vuoden tietoturvapäivitykset

Muuta

Tuki NFC-lähimaksulle

Virtapainikkeeseen integroitu sormenjälkilukija

Stereokaiuttimet

 

Honor Magic V2 on tilattavissa verkkokaupastamme. Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi pikaoppaan, USB-C-kaapelin, SIM-kortin poistotyökalun, sisänäytön suojakalvon (kiinnitetty valmiiksi), ulkonäytön suojakalvon (kiinnitetty valmiiksi), PU suojakotelon. 

 

 

Mitä mieltä olet taittuvanäyttöisistä puhelinmalleista ja onko tässä mallissa ominaisuuksia jotka erityisesti kiinnittävät huomiosi?

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa