Esittely

Esittelyssä Huawei Watch Fit Special Edition -älykello

  • 28 August 2023
  • 0 kommenttia
  • 1011 katselukertaa
Esittelyssä Huawei Watch Fit Special Edition -älykello
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Huawein aiemmasta Watch Fit -älykellon lanseerauksesta on kulunut jo useampi vuosi. Nyt tuo kellomalli sai jatkoa ja päivitetty versio kulkee nimellä Huawei Watch Fit SE. Jos aiempi malli on sinulle tuttu, on uudistetussa versiossa paremmat harjoittelutilat ja myös unen seurantaa on paranneltu. Edullisen hintansa ansiosta kello sopiikin mainiosti sinulle, joka olet hankkimassa ensimmäistä älykelloa tai jos haluat seurata päivittäistä aktiivisuuttasi ja terveydentilaasi mutta et ole valmis maksamaan satoja euroja erikoisominaisuuksista.

 

Näyttävän näköinen peruskello

 

Watch Fit Special Edition -kellossa on 1,64 tuuman AMOLED-näyttö, jota suojaa 2,5D kaareva lasi. Valmistajan mukaan tämä yhdistelmä antaa kellolle saumattoman vaikutelman. Kellon runko on valmistettu kestävästä polymeerimetallista ja ranneke on silikonia. Näytön ulkoasun voit muuttaa mieleiseksi, sillä kello sisältää yli 10 000 erilaista kellotaulua, joista osa on myös ”Aina päällä” -olevan teeman mukaisia. Se on kevyt, painoa on vain 21 grammaa, joten se ei paina ranteessa juuri lainkaan. Kellon oikealla sivulla on painike, josta pääset valitsemaan haluamasi toiminnon.  Kello on käynyt läpi kahdeksan eri testiä pudotuksesta eri lämpötilatesteihin ja kaikkea siltä väliltä. Se on saanu vedenpitävyysluokitukseksi 5 ATM, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että kello kestää esimerkiksi uimista, suihkun tai pidempiä aikoja sateessa. Special Edition on julkaistu kolmessa eri väriversiossa, jotka ovat musta, vaaleanpunainen ja vihreä.

 

Kattavat terveys- ja liikuntaominaisuudet älykkäillä ilmoituksilla

 

Uudessa päivitetyssä kellomallissa on nyt muun muassa parannetut unenseuranta ominaisuudet ja harjoittelutilat. Unentunnistuksen tarkkuutta on parannettu 10% ja tarkemmat tiedot unenlaadustasi voitkin tarkistaa suoraan kellosta. Täysin uusina ominaisuuksina ovat nyt älä häiritse -toiminto sekä ajan asetus, jotka pitävät ylimääräiset hälytykset poissa unesi aikana. Uusista harjoittelutiloista mainittakoon muun muassa koripallo, jalkapallo, Padel ja eSports.

Paranneltu Huawein TruSeen 5.0 tekoälyalgoritmi seuraa sykettäsi ympäri vuorokauden. Hälytystoiminto ilmoittaa automaattisesti jos staattinen sykkeesi nousee liian korkeaksi, tai laskee matalaksi. Kellosta löytyy myös veren happipitoisuuden mittaus SpO2, joka ilmoittaa sinulle välittömästi epänormaaleista muutoksista. Ominaisuuksiin kuuluu myös stressin seuranta ja kuukautisten seurantamahdollisuus.

Juoksijoiden avuksi suunniteltu juoksukykyindeksin mittaus on varmasti myös toivottu ominaisuus. Se perustuu muun muassa sykkeeseen, vauhtiin ja matkaan. Kello mittaa myös maksimaalista hapenottokykyä ja kertoo näin harjoituskuormituksen sekä palautumisajan. Koska Watch Fit SE -mallissa on myös sisäänrakennettu GPS, mittaa se lenkeillä kulkemasi matkan ilman, että puhelin on mukana.

Erilaiset älykkäät ilmoitukset helpottavat sinua silloin kun puhelin ei ole käden ulottuvilla. Watch Fit SE tukee saapuvien puhelujen ilmoituksia, joten näet ranteestasi kuka sinulle on soittamassa. Puhelun katkaisu onnistuu myös kellosta. Saapuviin viesteihin voit vastata kahdeksalla ennakkoon määritellyllä pikaviestillä, joista itselle on ainakin suuri apu monenlaisessa tilanteessa.

Vaikka uutuusmalli ei akunkestollaan ylläkään huippukellojen lukemiin, on se silti hinta-laatusuhteeltaan varsin hyvä. Akun on kerrottu kestävän jopa yhdeksän päivää, riippuen toki kellon käyttöasteesta ja päällä olevista toiminteista. Viiden minuutin pikalatauksella saat lisävirtaa yhden päivän ajaksi ja lataus tyhjästä täyteen kestää puolestaan 45 minuuttia. Jos sinulla on ollut aiempi Watch Fit käytössäsi, tulet huomaamaan että latausteho on uutuusmallissa jonkin verran parempi.

 

Tarkemmat tekniset tiedot:

 

  • Näyttö: 1.64” AMOLED värinäyttö
  • Resoluutio: 456 × 280 pikseliä
  • Järjestelmävaatimus: Android 6.0 tai uudempi ja iOS 9.0 tai uudempi
  • IP-luokitus: 5 ATM
  • Materiaali: Polymeeriä, ranneke silikonia
  • Akku: 9 päivän akunkesto
  • Mitat: 46 mm × 30 mm × 10.7 mm
  • Paino: 21 g ilman ranneketta

 

Huawei Watch Fit SE on tilattavissa verkkokaupastamme kolmessa eri värissä. Myyntipakkaus sisältää kellon lisäksi latausalusta, latausjohdon, pikaoppaan ja turvatiedot. 

 

Lue myös nämä:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa