Katseluvinkit

Maria Wern -sarjan uusi yhdeksäs kausi

  • 14 August 2023
  • 1 kommentti
  • 1312 katselukertaa
Maria Wern -sarjan uusi yhdeksäs kausi
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16


Maria Wern on ruotsalainen rikosdraamasarja, joka perustuu palkitun kirjailija Anna Janssonin dekkareihin. Sarja seuraa poliisikomisario Maria Wernin työskentelyä rikosten parissa ja hänen henkilökohtaisia haasteitaan. Sarja on saanut jatkoa, ja sen yhdeksäs kausi nähdään nyt C Morella. Tämä tyypilliseksi ruotsalaiseksi nordic noiriksi luonnehdittava idyllinen joskin samalla sopivan rosoinen ja rikosdraamalle ominaisesti jännittävä C Moren alkuperäissarja pitää katsojan hyvin otteessaan.

Liittymäasiakkaanamme saat C Moren asiakasetuhintaan: C More veloituksetta 3kk ajan, jonka jälkeen 8,95€/kk (norm. 12,95€/kk, 08/2023). Jos myös Netflix-suoratoistopalvelu kiinnostaa, tarjoamme liittymäasiakkaillemme C More + Netflix Tupla -paketin hintaan 16,95€/kk. Tästä paketista voit lukea lisää Yhteisön artikkelista

Anna Jansson on entinen sairaanhoitaja ja nykyään täysipäiväinen kirjailija, joka entisessä työssään kuuli mitä erilaisempia elämäntarinoita, ja niistä inspiroituneena loi taidokkaan dekkarisarjan. Sarjan näyttämönä toimiva Gotlannin saari Itämerellä puolestaan on tunnettu kauniista maisemistaan, historiallisista nähtävyyksistään ja rikkaasta kulttuuristaan. Saaren suurimmassa kaupungissa Visbyssä, johon tapahtumat pitkälti sijoittuvat, on paljon viehättäviä kujia, vanhoja rakennuksia ja historiallisia muureja. Se on yksi Ruotsin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Ruotsalaisen TV:n kassamagneetti ja Suomessakin kestosuosion saanut sarja jäi edellisen kauden lopussa kutkuttavaan tilanteeseen, ja etenkin kotimaassaan suositut näyttelijät Eva Röse ja Erik Johansson palaavat nyt näihin lumoaviin kulisseihin Maria Wernin ja Sebastian Ståhlin rooleihin.

 

Visbyn vanhankaupungin kapeilla kujilla ja muurien varjoissa Maria Wern joukkoineen ratkoo rikoksia.

Päähenkilöiden lisäksi muissa tärkeissä ja aiemmilta kausilta tutuissa rooleissa nähdään Arvidssonina Peter Perski, Sashana Lola Zackow ja Oscarina Samuel Astor Åström. Myös aivan uusi henkilöhahmo tulee kuvioihin ja jopa sekoittamaan pakkaa, kun Annika Fåhreus (Katrin Sundberg) astuu poliisilaitoksella puikkoihin. Vastakkainasettelu työyhteisössä onkin pian valmis. Sebastiania huolettaa myöskin se, että Maria ei tunnu muistavan varovaisuutta ja jatkaa työntekoa samalla temmolla kuin aina, vaikka onkin nyt erilaisessa tilanteessa jaksamisen suhteen kuin tavallisesti. Miehellä on lisäksi ongelmia, kun häntä epäillään väärinkäytöksistä, ja pariskunnan elämää pengotaan tämän johdosta ylösalaisin.

Eva Röse on laajentanut osaamistaan astumalla aivan uuteen rooliin työssään. Hän on nimittäin yhdessä Johan Lundin kanssa ohjannut kauden jaksot. Käsikirjoituksesta vastaavat Inger Scharis ja Jimmy Lindgren. Murhia, katoamisia ja muita rikosmysteereitä ratkotaan tällä kaudella yhteensä neljä ja jaksoja nähdään kaikkiaan kahdeksan. Jaksoja julkaistaan tarina kerrallaan eli kaksi jaksoa viikossa. Ensimmäiset kaksi ilmestyivät 14.8. ja sitä seuraavat nähdään 21.8., 28.8. ja 4.9. 

 

Lue myös:

 

 


1 kommentti

Kunniamerkki +9

Maria Wern on minulle tuttu ruotsalaisista jännityskirjoista, joita olen lukenut paljon. Kyse on siis Anja Janssonin kirjoittamasta erillisten romaanien sarjasta. Niissä on usein samoja henkilöitä ja tuo päähenkilö rikostutkijana.

Aloitin sarjan katsomisen tuotantokaudesta 1 ja katsoin sen kaikki 4 jaksoa, kukin noin 45 minuuttia. Myöhemmissä tuotantokausissa jaksot voivat olla 1 ½ tuntia ja jaksojen määrät vaihtelevat. Näitä tuotantokausia on MTV Katsomo+ ohjelmistossa 9 kpl. Jäin vaimoni kanssa heti ns. koukkuun ja aiomme katsoa kaikki tuotantokauset järjestyksessä vähitellen (kannettavalla tietokoneella ja hifi-kaiuttimella).

Tässä 4 jakson tarinnassa oli kyse lintuinfluenssasta, joka aiheutti Gotlannisa kuolemia ja paniikkia yleisössä. Se oli ennen koronan aikoja tapahtunutta. Suojausvarusteet olivat samanlaisia kuin näimme Suomessa koronan aikana. Päähenkilö Mariakin joutui testiin, mutta ei saanut tartuntaa. Hänen lapsensa sai tartunnan ja joutui eristyksiin. Tarina oli jännittävä ja todentuntuinen.

Vastaa