Uutinen

Uudenlainen tekstiviestihuijaus on rantautunut Suomeen


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10328 kommenttia

Uusinta uutta tässä Wallpaperzaksi nimetyssä huijauksessa on viestin alussa oleva personoitu tervehdys. Se houkuttelee klikkaamaan viestiä luomalla mielikuvaa, että olet oikeasti tilannut jotain ja nyt sinulta vaaditaan tähän liittyen toimenpiteitä. Uutta tässä on myös se, että klikkaamalla linkkiä ja painamalla sivulta löytyvää tilauksen peruutus -nappia, sinut ohjataan joko Google Pay- tai Apple Pay-maksupalveluun, jonka kautta huijarilla on mahdollisuus periä sinulta maksu.

 

 

Tämän tilausansahuijauksen myötä huijarit voivat siis viedä sinulta rahaa, vaikket antaisi heille pankkikorttisi tietoja.

 

Toimi näin

 

  • Suosittelemme, että et klikkaa viestissä olevaa personoitua linkkiä vaan lisäät lähettäjän estolistalle
  • Jos olet kuitenkin jo klikannut viestissä olevaa linkkiä mutta  et ole sen jälkeen hyväksynyt mitään maksuja,  sinulle ei ole aiheutunut tästä vaaraa
  • Jos olet klikannut viestissä olevan linkin auki ja olet epähuomiossa hyväksynyt sen kautta erilaisia maksuja ja tililtäsi tai luottokortiltasi on mennyt veloituksia, olethan yhteydessä pankkiisi tai luottokortin myöntäjään

 

Operaattorina panostamme jatkuvasti asiakkaidemme turvallisuuteen. Tämäntyyppinen huijaus ei perustu haittaohjelmaan tai asiakkaan laitteen haltuunottoon, jolloin operaattorilla on rajalliset keinot estää huijauksen toteutuminen.

 

Jaathan tietoa myös tuttavillesi.

 

Huijauksesta on kertonut myös muun muassa Iltasanomat.

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa