Tabu-usb-purkki

  • 21 January 2022
  • 2 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Voiko Android-tabletin yhdistää usb-johdolla Telian hybridi-reitittimeen asetusten tarkistamiseksi?


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Pilkku100  kirjoitti:

Voiko Android-tabletin yhdistää usb-johdolla Telian hybridi-reitittimeen asetusten tarkistamiseksi?


Hei! Ei valitettavasti. Tabletti vaatii wifi-yhteyden muodostamisen hybridiin (SSID on muotoa Telia2.4GHz-ABCDE) ja toinen vaihtoehto on käyttää tietokoneen ethernet-kaapelia, Jos et pääse hallintasivulle http://192.168.1.1/, niin hybridin takaa voi resetoida laitteen tehdasasetuksille painamalla muutaman sekunnin ajan kolossa olevaa nappia. Täältä löydät Telian tukisivuston:

https://www.telia.fi/asiakastuki/laitteet/telia-zone-hybrid-reititin#telia-zone-hybrid-reititin-laitteen-ja-verkon-hallinta

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Tablettia ei voi yhdistää suoraan reitittimeen.

 

Mikäli tabletissa on Android 6.0.1 tai uudempi, voit hankkia tabletin ja reitittimen väliin USB-Ethernet-sovittimen. Sovitin kytketään reitittimeen Ethernet-johdolla. Langaton lähiverkko ja mobiilidata tulee kytkeä tabletin asetuksista pois päältä.

 

Ikävä kyllä, USB-Ethernet sovittimien tuotetiedoissa ei yleensä kerrota, toimivatko ne Androidissa vai ei. Täten käyttäjän täytyy vain kokeilla, mikä sovitin toimii ja mikä ei. Lisäksi ole tarkkana, että hankit oikealla liittimellä olevan sovittimen. Sovittimia kun on niin A, Micro ja C-liittimillä.

 

Mikäli kaupasta tabletin liittimeen sopivat Ethernet-sovittimet ovat loppu, voit yrittää rakentaa sovitinketjun tablettiin sopivasta USB OTG eli On The Go USB-kaapelista ja USB A - Ethernet sovitinpulikasta.

Vastaa