Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Hae mukaan VoLTE ja VoWiFi -pilottiin.jpg

 

 

Mikä on Telia 4G-puhe

 

Palvelu, jonka takaa löytyy termi VoLTE eli Voice over LTE. VoLTE on matkapuhelinverkon sekä matkapuhelimien ominaisuus, jolla puhelut soitetaan 4G-verkon kautta. Tähän asti puhelut ovat kulkeneet kulkevat verkossamme vain 2G- tai 3G-verkon kautta, jatkossa siis myös 4G-verkkoa käyttäen.

 

VoLTE:n hyödyt pähkinänkuoressa:

  • Puhelut yhdistyvät nopeammin
  • Voit käyttää nettiä samaan aikaan kun puhut puhelua. Voit esim. tarkistaa netistä yritysten yhteystiedot tai aukioloajat samalla, kun puhut puhelua. Tai, jos puhelimesi on hotspottina vaikka tabletille, nettiselailu ei katkea puhelun ajaksi tablet-laitteessa
  • Se mahdollistaa myös Telia Wifi-puheluiden soittamisen

 

Mikä on Telia Wifi-puhelu

 

Tämän palvelun taustalla on termi VoWiFi joka tarkoittaa sitä, että puhelu kulkee perinteisen matkapuhelinverkon sijasta wifi-verkossa. VoWiFi tuo helpotusta erityisesti tilanteisiin, joissa puhelimen sisäkuuluvuus on huono. Jos kotonasi tai toimistollasi on huono kuuluvuus mutta sieltä kuitenkin löytyy wifi-verkko niin voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sen kautta. VoWiFi:n avulla voit soittaa puheluita wifi-verkon kautta, kotimaan hinnalla myös ulkomailla ollessasi.

 

Jotta voit soittaa Telia Wifi-puheluita sinulla tulee olla myös Telia 4G-puhe käytössäsi.

 

Telia 4G-puhe ja Telia Wifi-puhelut mahdollistavat siis sen, että voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sekä 4G- että wifi-verkoissa. Ja sen ansiosta voit soittaa puheluita paikoissa, joissa se ei kenties aikaisemmin onnistunut.

 

Telia 4G -puhe sekä Wifi-puhelut tukevat vanhemmat laitteet löydät Asiakastuen sivuilta. Lähes kaikki uudet puhelimet (6/2020 jälkeen julkaistut) tukevat 4G-puhetta ja WiFi-puheluita.

 

Lue myös nämä:

 

Edit 25.9.2020: Lähes kaikki uudet puhelimet tukevat VoLTEa ja VoWiFiä. Poistettu samalla listaus tukevista puhelimista ja liitetty tilalle Asiakastuen sivu, jossa vanhemmista puhelimista listaus.

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/4G-puhe-seka-wifi-puhelut-ovat-nyt-taalla/ba-p/168205
Linkki kopioitu
289 kommenttia 👇
shaapanen
Seuraamassa menoa

@olkitu, muutaman testipuhelun perusteella reitittimen sammutus ja käynnistäminen tuntuivat auttaneen ääniviiveeseen. Kiitos vielä kerran.

 

Edit ReOlivia: korjattu tägitys

tarkane
Rekisteröitynyt ☆

Hi again,

 

Just recently learned that VoWIFI & VoLTE services are not compatible with e-SIM. I have a Samsung Galaxy Watch LTE and had to use e-SIM service for that. So that means even my phone (Sony Xperia XZ Premium) gets the VoWIFI & VoLTE support, I won't be able to use them in the future ?

cooLiosis
Tutustumassa ☆

@TeroRe onko mitään aikataulua iPhonejen VoLTE-tuelle olemassa?

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@tarkane eSIM works with VoLTE/VoWifi, it is like a normal sim but electric one.

 

Only restriction is that does the device support VoLTE/VoWifi. Galaxy Watch doesn´t support.

 

Note: Our VoLTE/VoWifi isn´t compatible with our Multi-SIM-service at the moment. Sometimes people wants to use the same number in mobile and smartwatch and if you want to use it that way you can´t have VoLTE/VoWifi in your mobile because then you need Multi-SIM-service and it doesn´t work with VoLTE/VoWifi.

 

But this restriction is only with the Multi-SIM-service and the VoLTE/VoWifi, NOT with VoLTE/VoWifi and the eSIM.

 

@cooLiosis ei ikävä kyllä, tilanne on edelleen se ettei asiassa ole mitään uutta kerrottavaa. Tiedän, tämä ei riitä sinulle mutta näillä on mentävä 🍏

jannyman
Vakiokalustoa ☆

Ei taida toimia Volte vieläkään prepaid liittymällä?

EssiJn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@jannyman, VoLTE ei vielä tässä vaiheessa toimi prepaid-liittymissä. Ilmoitamme, kun uutisia sen osalta ilmaantuu Hymiö Onnellinen

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Listalle tuli tänään Samsungin uutuudet Galaxy S10, S10+ ja S10e.

elain1
Tutustumassa

Olisiko mahdollista saada Gemini PDA tuettujen laitteiden listalle? Laite kyllä tukee VoLTE ja WiFi-puheluita, ei vaan vielä Telian verkossa.

 

eSIM tuki kyseiselle laitteelle olisi myös hienoa, vaikka asia ei tähän ketjuun liitykkään.

Markus9
Uusi keskustelija

Milloinkaan olis testi vaihe päättymässä ja tulis ihan kaikkiin kännyköihin, jotka tukee? Nyt on saatu 4G toimimaan kotona niinkuin pitääkin. (Meni vaan 10kk) meneeköhän tässäkin se vuosi vielä?

olkitu
Kunniajäsen
@Markus9 VoLTE ja VoWIFI pilotti on päättynyt jo kuukausia sitten ja on tuotannossa tarjolla. Tuetut puhelinmallit on ensimmäisessä postauksessa. Kaikki päätelaitteet eivät saa tukea Telialta, mutta suurinosa uusimmista malleista saavat tuen.
Markus9
Uusi keskustelija

@olkitu eipä tämäkään luuri vanha ole, viime vuoden malli. Kilpailijoilla onnistuu jo

olkitu
Kunniajäsen
@Markus9 Mikäs malli on kyseessä? Jos on tuola ylhäällä listalla saman valmistajan uudempi malli luulenpa ettei tukea saa. Kuten tässä ketjussa on useasti mainittu pelkästään operaattori ei päätä VoLTE & VoWIFI tuesta vaan tässä tarvitaan myös valmistajaa. Laitteet testataan operaattorin verkossa yhteistuumin ja valmistaja loppukädessä ne asetukset puhelimeen toimittaa OTA-päivityksien yhteydessä.
Markus9
Uusi keskustelija

@olkitu honor 7s

elain1
Tutustumassa

Ite pitää siis kaikki tehdä...

MTK Engineering Mode -sovellus Play kaupasta, MTK Settings -> IMS -> VOLTE Setting: CMW500 setting -> [Set]

 

Vaikuttaisi toimivan.

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021

Kyse on yleensä vain muutamasta koffirivistä, mutta operaattorin on itse testattava se. Entäpäs jos konffi sekottaisikin laitteen toiminnan ja vaikka hätäpuhelu estyisi? SIM-kortinkaan poisto ei auta, jos modeemin ohjelmisto menee jumiin.

Megado
Tutustumassa

Ei tuo MTK Engineerin toimi Qualcom piireille, mm Nokia 8

olkitu
Kunniajäsen
@Megado Sovelluksen selosteessa lukeekin että toimii Mediatekin laitteilla. Viritykset eivät ole suositeltavia koska sen jälkeen voi modeemi mennä jumiin kuten @Purnipsi tuossa mainitsi.
kustaa1967
Konkari

Kyselin kuukausi pari sitten Nokia 5:n VoLTE-tuen perään. Laitteessani on uusin Android (9.0 Pie). Milloinka olisi VoLTE saatavilla sille?

NiinaMal
Telialainen
Telialainen
Megado
Tutustumassa

@kustaa1967: Taitaa olla turha odotella tää on niin Farssi Telian osalta kun olla ja pystyy.

@olkitu: Joo tiedän sen verran noita AT komentoja tullut näpyteltyä aikoinaan. Maininta oli vain sen takia ettei muut sitä turhaa kokeile. Ja toisaalta aika turha maininta tuo MTK muutenkin. 99% näistä on jotka ei tiedä noista sen taivaallista.

NikoNo
Moderaattori
Moderaattori

@Megado, Millä tavalla tämä VoLTE on farssi? 

Megado
Tutustumassa

@NikoNo:No mitäpä lottoot, moni odottanut mm isoon osaan noksun puhelimia tukea, ei ole tullut, uudet mallit saa heti mm samsung, ja nyt ei sitten kannata sanoa että valmistajasta kiinni, siitä se ei nimittäin ole kiinni.

NikoNo
Moderaattori
Moderaattori

Ymmärrän toki, että harmittaa jos sitä omaa luuria ei listalta löydy. Lisäyksiä kuitenkin tehdään tasaiseen tahtiin. Nokialaisista en uskalla tässä vaiheessa lupailla mitään.

Megado
Tutustumassa

En mä tätä palvelua tämän "palvelun" perusteella aio ottaakkaan käyttöön, sen verran tyhjiä "lupauksia" tää lafka toimittaa.

olkitu
Kunniajäsen
@Megado Noin se meneekin eli esim Samsungin laitteet kun tuettu hyvin niin sen uudemmat versiot saavat samantien oikeastaan - kerralla kun saatu kuntoon. Nokian laitteilla ainoastaan Mediatek-suorittimella olevat ovat saaneet vasta tuen ja Qualcomm-pohjaiset uupuvat. Luulenpa ettei ole ihan heti saatu tarpeeksi hyvin toimimaan niin ei tuoda ongelmia tarjolle. Mutta sen verran voi tässä ihmetellä ettei DNA tai Elisa ole iPhonelle saanut tukea tarjolle ennen Teliaa joka tuli VoLTE pariin viimeisenä.
kiisseli67
Telia 5G lähettiläs 2021

Mutta DNA:lla on nämä Nokiat tuettu : Nokia 1, Nokia 3, Nokia 3.1, Nokia 5.1, Nokia 6.1, Nokia 7.1 

ja Elisalla : Nokia 1, Nokia 3, Nokia 5.1, Nokia 6.1, Nokia 7.1, Nokia 7 Plus, Nokia 8, Nokia 8 Sirocco 

 

Eli Qualcomm-pohjaisille Nokioille toivoisi Telialtakin tukea 🤔

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021

Muistelen että DNA tavoitteena oli saada kaikki puhelimet tuetuiksi. Siinä onkin haastetta, en väitä etteikö teliakin yrittäisi, mutta dna on eellä, tosin ei Applen osalta.

Nakkil
Rekisteröitynyt

VoLTE-ohjeenne iPhonessa (joku blogi-kirjoitus kuvineen) oli kyll pahasti pielessä 

Sellaisia valikoita ei mun iPhone 6S plussasta ainakaan löytynyt, mutt onneksi ’eksyin’ Applen omille tukisivuille, joissa käyttöönotto ja soittaminsen ohjeet vastasivat käytäntöä... 

https://support.apple.com/fi-fi/HT203078 

 

Mutt samalla toinen asia Puhutaan myös VoWIFI:stä... eli langattomasta esim kotiverkosta soittamisesta 4Gcverkkoa pitkin... 

 

Toimiiko se nyt myös mun em mainitulla iPhonella? ja pitääkö se myös ottaa vielä erikseen käyttöön Telian verkossa, jota olen jo vuosikymmeniä käyttänyt 

 

Ja ovatko puhelut noilla ’over’-toiminnoilla normaalien puheluiden hintaisia? ...vai halvempia tai kalliimpia 

jessenic
Kunniajäsen

@Nakkil Hinta on sama VoLTE ja VoWiFi -puheluissa kuin normaaleissakin. Poikkeuksena ulkomailla, joissa VoWiFi-puhelut Suomeen ovat kotimaanpuhelun hintaisia. Mutta taas ulkomailta oleskelumaahan soitettaessa perinteinen puhelu voi olla halvempi. Lisätietoja täällä: https://www.telia.fi/asiakastuki/liittymat/puhelimen-kaytto/4G-puhe-ja-Wifi-puhelut

Liski
Seuraamassa menoa

Itsekin ihmetellyt, miten Nokia 7 Plussaan ei ole tullut tukea ollenkaan, vaikka Ruotsin puolella tuli kuitenkin jo viime vuonna. Sama tilanne on myös Sony Xperia XZ1 Compactissa ja monessa muussakin.

Ruotsin lista: https://www.telia.se/privat/support/info/mobiler-volte-wifisamtal

 

Onko tietoa kuinka pian Huawei P30 Pro saa päivityksen? Sinänsä huvittavaa, että taloudessa 4 kännykkää mistä vain kaikista vanhimmassa (Galaxy S7) on tuki.

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021

Voi olla, että P30 Pro:ssa ja P30:ssä tuki on jo valmiiksi tehtaalta. Koska kyseessä on uusi laite, ei tietoa Telian sivulla välttämättä ole vielä päivitetty. Toki tuki saattaa puuttua, mutta epäilen kovasti, että se olisi jätetty pois.

 

Tuo on kyllä harmillista, että VoLTE-tukea ei Nokialaisille oikein ole saatu. En tiedä, mistä se johtuu, mutta toivottavasti tuki vähitellen saadaan, ainakin uusille laitteille mutta miksei myös iäkkäämmille.

Liski
Seuraamassa menoa

No nyt toimii VoLTE Huawei P30 Prossa. Eilen vielä oli asetuksista harmaana kyseinen kohta, mutta nyt sai päälle. Voi olla, että sim-kortti pitänyt olla tietyn aikaa aktiivisena tms. 

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021

Hieno juttu! Jos sinulla on ollut aiemmin käytössäsi puhelin, jossa ei VoLTE:a ole ollut, niin onhan tuo mahdollista, että sen aktivointi liittymälle vie hetkisen. En tiedä, mitä tekniikkaa Telia käyttää tunnistaakseen liittymässä käytettävän laitteen VoLTE-kyvykkyyden. Joko suoraan protokollatasolla verkon viestinnästä tai sitten IMEI-tunnuksen perusteella tunnistavat laitteen ja laittavat toiminteen käyttöön. Tai sitten on käytössä jokin muu tapa.

GunnarG
Uusi jäsen

Pitäiskö Telia VoWifi toimii ulkomailla? Laite on OnePlus 6T.

Laivalla Helsinkista Tallinnaan kun puhelin oli kotiverkossa oli myös VoWifi päällä mutta kun puhelin siirtyi roaming tilaan en toimi enää VoWifi. Käytössa oli laivan wifi. Kokeilin myös lentotilassa kun wifi on aktiivinen...

SannaMKoo
Moderaattori
Moderaattori

VoWiFi -puhelut onnistuvat kyllä myös ulkomailla ollessa @GunnarG!

Tulee oikeastaan ainoana mieleen, että olikohan WiFi-verkko laivalla liian heikko, tai ruuhkainen jos eivät toimineet?

 

4G puhelut eivät roaming-tilassa ainakaan tällä hetkellä ole käytettävissä, eli puhelun aikana verkon vaihtaminen WiFi:n ja matkapuhelinverkon välillä ei tästä syystä ole ulkomailla ollessa mahdollista.

SannaMKoo
Moderaattori
Moderaattori

Tuettujen laitteiden määrä on jälleen kasvanut muutamalla puhelinmallilla! Hymiö Onnellinen

 

Listalle on tänään lisätty:

  • Nokia 8
  • Nokia 7 Plus
Megado
Tutustumassa

""Tuettujen laitteiden määrä on jälleen kasvanut muutamalla puhelinmallilla! Hymiö Onnellinen

 

Listalle on tänään lisätty:

  • Nokia 8
  • Nokia 7 Plus""

 

Hienoo vaihdoin just puhelinta ja no liittymätkin meni toisaalle, et hittooko tällä tiedolla enää.

kurkitopi
Kommentaattori

Edelleenkään se VoLTE ei toimi Nokia 8 puhelimessa ollenkaan. Se on kytketty asiakaspalvelun mukaan käyttöön ja nyt odotettu useampi päivä sen kytkemistä. Ei edelleenkään näy soitettaessa vaan puhelu menee suoraan 3G-verkon yli sekä wifissä ei näytä tulevan sitä logoa. Sentään Elisalla toimi tuokin ominaisuus.

 

Asetuksissa näkyy valinnat päällä VoLTE/VoWiFi palveluille

JuhoOlliLo
Telialainen
Telialainen

Muok. Kiitos @kiisseli67 Hymiö Onnellinen linkki korjattu.

 

Alkuun kannattaa varmistaa vielä että näkyykö 4G-puhe kytkettynä liittymälle. Tämän näkee omilta sivuilta liittymän lisäpalvelut-osiosta. Jos se siellä on ok niin sitten kannattaa puhelimelle tehdä vielä verkkoasetusten nollaus. 

kiisseli67
Telia 5G lähettiläs 2021

@JuhoOlliLo Tuo linkki ei toimi omille sivuille.

Kannattaa myös käyttää puhelinta kiinni, jos et ole jo käyttänyt @kurkitopi . 

Karkath
Kommentaattori

Ja Telia Dot liittymissä ei tietääkseni koko ominaisuutta ole(vielä) edes tuettuna vaikka päätelaite olisikin tuettujen listalla..

Telia dot liittymää hallitaan omasta appistaan eikä se näy omilla sivuilla mitenkään.

kurkitopi
Kommentaattori

@kiisseli67Puhelimen uudelleenkäynnistäminen/sammuttaminen ei auta, viikonlopun aikana tein useamman kerran tämän ja sammutin puhelimen juuri hetki sitten. Asiakaspalvelu ilmoitti olevan vikatilanne päällä sillä hetkellä ja sen pitäisi lähteä toimintaan. Ei lähde ei.

JuhoOlliLo
Telialainen
Telialainen

@kurkitopiViime viikolla tortaina ja perjantaina oli laajempi järjestelmähäiriö joka aiheutti sen että mobiililiittymiin ei voinut tehdä muutoksia mutta tuo saatiin korjattua perjantaina iltapäivästä.

Nyt pitäisi liittymältä tarkistaa että onko sitä ominaisuutta kytketty vai ei.

Sen voi itse tehdä tuolta omilta sivuilta tehdä tai sitten voidaan toki chatin kautta sama tarkistaa sinun puolesta.

 

kurkitopi
Kommentaattori

@JuhoOlliLo No multa jouduttiin ensin multisim-palvelu lopettamaan ja otin nyt uudestaan yhteyttä, niin VoLTE:tä ei oltu ees kytketty päälle asetuksista. Asiakaspalvelija kytki ja kertoi 10min sisään olevan päällä, mut puhelimen sammuttamisen jälkeen ilmaantui VoLTE 4G kuvakkeen viereen.

 

Nyt voi pakottaa puhelimen pelkästään 4G-verkkoon pelkäämättä saadaanko kiinni minua.

kustaa1967
Konkari

@kurkitopi

"Nyt voi pakottaa puhelimen pelkästään 4G-verkkoon pelkäämättä saadaanko kiinni minua."

 

Älä nuolaise ennen kuin tipahtaa. Tuo toteamuksesi voi toteutua vain ja ainoastaan siellä , missä on 4G-verkko saatavilla. No ei ole likikään joka paikassa , joten pidä vain verkonvalinta automaatilla.

 
olkitu
Kunniajäsen
@kustaa1967 Hyvin ollut VoLTE kokoajan päällä ja vaikka kaupunkien välillä menisi niin puhelut toimineet hyvin koko matkan. Hyvin voi kokeilla ainakin ja todeta miten toimii. Aika harvoin tulee paikka missä 4G ei toimisi ollenkaan.
kurkitopi
Kommentaattori

@olkituEn ihan sanoisi noin. Eli käyppä muutama kerta junalla Helsingin ja Oulun väliä ja tule sitten kertomaan kuuluvuudesta. Tuolla matkalla on useita paikkoja, jossa ei tahdo edes kuulua kunnolla 2g.

tomnie
Uusi jäsen

Kovasti odottaisin iPhoneen VoWiFi tukea, mutta saadaanko vielä odottaa pitkään...?

 

VoWIFI toimii oikein hyvin iPhonen 7- ja XR-versioilla norjalaisella MyCall/Telian -prepaid-liittymällä, joten luulisi sen olevan mahdollista saman firman suomiliittymällä.

 

kurkitopi
Kommentaattori

Nokia 8 Vowifissä ääni rahisee aika pahasti, koitettu kahdessa eri paikassa eli eri wlan-reitittimillä ja VoLTE:ssä ääni on huomattavan paljon selkeämpi.

SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori

Osaatko sanoa, onko samaa häiriötä havaittu myös muilla laitteilla näissä kahdessa paikassa VoWiFin osalta? Kannattaa myös tarkistaa laitteen ohjelmistoversio, jotta laitteen ohjelmisto on ajan tasalla. 

Tietoa kirjoittajasta
Nimeni on Tero Revonmäki ja Yhteisömanagerina vastaan siitä, että Yhteisö on hyvä paikka etsiä ja löytää apua sekä jutella yhdessä muiden asiakkaiden ja ajoittain myös työntekijöidemme kanssa.