Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
 

AirPodit.jpg

 

Toisen sukupolven AirPodsien (2019) julkaisusta on jo kulunut muutama vuosi ja uusia AirPods -kuulokkeita odotellaan malttamattomasti markkinoille. Puhetta AirPods 3 -kuulokkeista on ollut liikkeellä jo pitkään, ja julkaisua huhuttiin alun perin jo vuodelle 2020. Tänä vuonna uusien AirPodsien julkistus vaikuttaa spekulointien mukaan kuitenkin vihdoin todennäköiseltä ja AirPods 3 -kuulokkeet saatetaan nähdä markkinoilla hyvinkin pian. Olemme keränneet tähän juttuun kuulokkeiden muotoiluun ja ominaisuuksiin liittyviä spekulointeja, sekä muita huhuja, joita julkistukseen liittyen on liikkeellä.

 

Uusien AirPodsien julkistuksen ohessa on spekuloitu myös uusien iPhonien sekä Apple Watchin julkaisua. Yhteisöstä löydät Apple Watch 7 -älykelloon sekä iPhone 13 -sarjaan liittyvät huhut ja spekulaatiot.

 

Huom! Uudet 3. sukupolven AirPods-kuulokkeet on nyt julkaistu ja ne ovat tilattavissa verkkokaupstamme

 

Muotoilu - vahvoja vaikutteita airpods prosta

 

Apple lanseerasi alkuperäiset AirPods -kuulokkeensa syksyllä 2016, ja ne tulivat myyntiin saman vuoden joulukuussa. Kuulokkeet herättivät alun perin mieleenpainuvan ulkonäkönsä vuoksi maailman huomion ja niiden langattomuus ihmetytti. AirPodsit saavuttivat valtavan suosion ja nostivat langattomat nappikuulokkeet tämän hetken suosituimmaksi kuuloketyypiksi.

 

Toisen sukupolven AirPods -kuulokkeet olivat ulkonäöllisesti ensimmäisten kanssa identtiset. AirPods 3 -kuulokkeiden ulkonäkö on kuitenkin herättänyt paljon spekulointia. Muun muassa 52Audio ja LeaksApplePro ovat vuotaneet kuvia kuulokkeiden muotoiluun liittyen. 

 

Allairpods.jpg

(Lähde: 52audio)

 

Kolmannen sukupolven kuulokkeet vaikuttaisivat kuvien perusteella muistuttavan paljolti AirPods Pro -kuulokkeita. Kuulokkeiden "varret" näyttäisivät olevan huomattavasti lyhemmät kuin alkuperäisessä mallissa. Myös kotelon malli ja koko tulisi kuvien mukaan muuttumaan. Kotelon malli on saanut eri tahot arvailemaan, tuleeko uudessa mallissa olemaan silikoniset korvanappiosat, vai ei - vaikuttaa etteivät ne mahtuisi koteloon, mutta osassa kuvista ne näyttävät silti olevan. Joidenkin lähteiden mukaan korvanappiosat olisivat mukana, mutta kuulokkeita pystyisi käyttämään myös ilman niitä. Tämä kuulostaa vaihtoehdoista loogisimmalta.

 

Kuulokkeiden värivaihtoehdot ovat puhututtaneet jonkin verran. Twitter-käyttäjä nimeltä Mr. White ja muutamat muut lähteet ovat jakaneet kuvia ja spekulointeja mustista AirPodseista. Yrityksen tuotteiden väriskaala on kasvanut pelkistetystä tyylistään esimerkiksi uusimpien puhelinten, tablettien ja tietokoneiden kohdalla. Muutokset ovat vaikuttaneet kuluttajista tykätyiltä, ja olisikin mielenkiintoista, jos myös kuulokkeet saisivat seurakseen muita värejä. On kuitenkin todennäköistä, että Apple pitää linjansa valkoisessa värissä. 

 

Appleproducts.jpg

 

 

mitä teknisten ominaisuuksien osalta saattaa olla odotettavissa?

 

Aktiivinen vastamelutoiminto vai ei? Erityisesti tästä on huhuttu AirPods 3 kohdalla paljon. Jotkin lähteet ovat melko varmoja, että ominaisuus saadaan kuulokkeisiin. Toisten mukaan taas kuulokkeet muistuttaisivat sitten liikaa AirPods Pro -kuulokkeita.

 

AirPods 3 -kuulokkeiden hinnan on arvioitu olevan nykyisten AirPodsien luokkaa, eli Suomen hinnoittelulla noin 130 euroa. Uudet ominaisuudet voivat mahdollisesti nostaa hintaa jonkun verran, mutta AirPods Pron yli 200 euron hintaan uutuudet spekulointien mukaan tuskin nousevat. Kolmannen sukupolven AirPods -kuulokkeiden nimeksi on huhuttu myös AirPods Pro Liteä, mikä myös viittaisi siihen, että niiden hintapiste ja ominaisuudet asettuvat nykyisten AirPodsien ja AirPods Pron välille.

 

Uusien AirPodsien onkin arvioitu perivän joitain piirteitä suoraan edistyneemmiltä Pro -kuulokkeilta. Tällaisia ovat esimerkiksi tilaääni (Spatial Audio) ja Dolby Atmos -tuki. Tilaäänen avulla kuuntelija saa ikään kuin 3D-kokemuksen kuuntelustaan - elokuvaa tai videota katsellessa ääni tuntuu siis ympäröivän kuulijan. Edistyneempi äänenlaatu olisikin erittäin toivottavaa uusien kuulokkeiden osalta.

 

SpatialAudio.jpg

 

Tuleviin kuulokkeisiin on spekuloitu myös erilaisia, terveyteen liittyviä parannuksia. On arveltu, että kuulokkeissa olisi liiketunnistin, joka esimerkiksi mahdollistaisi palautteen ja ohjeiden antamisen urheilusuorituksissa. Uudistus voisi olla toimiva esimerkiksi joogassa. Myös yhteensopivuudesta Apple Fitness Plus -palveluiden kanssa on puhuttu, mikä menisikin yksi yhteen liikeuudistuksen kanssa. Toinen terveydellinen uudistus saattaa olla Hearing Health, joka lähettäisi kuuntelijalle ilmoituksia, mikäli musiikki on turhan kovalla. Apple on mahdollisesti suunnitellut ambient-valosensorien lisäämistä tuleviin AirPodseihin.

 

Koska langattomien nappikuulokkeiden häviäminen on monelle tuttu pelko, on huhu yhdistymisestä uusiin AirTag -laitteisiin erityisen mielenkiintoinen. AirTag -laitteiden avulla kuulokkeet olisi mahdollista paikantaa, mikä olisi käyttäjille huomattava helpotus. Kirjoitimme keväällä julkaistuista AirTag -laitteista täällä.

 

 

 

koska airpods 3 saapuu?

 

AirPods 3 -kuulokkeita on odotettu markkinoille jo hyvän aikaa. Osa huhuista arveli, että kuulokkeet olisi julkistettu jo vuoden 2020 aikana. Kun tämä oletus osoittautui vääräksi, odottivat monet näkevänsä AirPods 3 -kuulokkeet Applen Spring Loaded -tapahtumassa keväällä 2021. Vielä ei ole siis osuttu oikeaan, mutta onnistaisiko innokkaimpia faneja vihdoin vuoden 2021 loppupuoliskolla?

 

Tältä kovasti vaikuttaisi. AirPodsien julkaisun on nyt uumoiltu tapahtuvan uusien iPhonien julkaisun yhteydessä. Aiempina vuosina uusien puhelimien julkistus on tapahtunut syksyllä, joten sama on odotettavissa nytkin. Julkaisukuukausi saattaa olla jopa syyskuu. Useampien lähteiden, kuten Applen luotetun analyytikon Ming-Chi Kuon sekä DigiTimesin mukaan Apple on aloittanut AirPodsien massatuotannon kolmannella kvartaalilla. Myös tämä viittaisi julkistuksen koittavan pian.

 

Odotatko sinä innolla AirPods 3 -kuulokkeiden saapumista? Heitä mietteitäsi kommenttiboksiin 🙂

 

 

Lue myös:

 

ElinaSo
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/Apple-AirPods-3-julkaisupaiva-ominaisuudet-ja-muita-huhuja/ba-p/226632
Linkki kopioitu