Esittelyssä Xiaomi Mi 11T 5G – kevennetty lippulaivamalli hyvillä kameraominaisuuksilla

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 123 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


 


Xiaomi julkaisi muutama kuukausi sitten kaksi uutta lippulaivapuhelintaan, joista 11T Pro esiteltiin jo aiemmin täällä Yhteisössä. Nyt paneudumme Xiaomi Mi 11T 5G -mallin ominaisuuksiin ja siihen, kuinka se eroaa Pro-mallista. Molemmat laitteet kuuluvat siis keskihintaluokan kategoriaan ja hintaeroa laitteiden välillä on vain sata euroa.


 


Kameraominaisuudet ja muotoilu kuin Pro-mallissa


 


Myös Mi 11T 5G on Pron tavoin varustettu kolmoiskameralla, 6,67 tuuman ja 120 hertsin AMOLED-näytöllä. Ne ovat muotoilultaan ja rakenteeltaan samanlaisia ja värivaihtoehdot ovat myös identtiset. Alumiininen kehys, lasinen takaosa ja Gorilla Glass -etulasi tekevät puhelimesta tyylikkään tuntuisen. Etukamera on sijoitettu pisaraloveen näytön keskelle yläosaan. Takakameroita on kolme, jotka on sijoitettu Xiaomin tyyliin vasempaan yläkulmaan laatikon muotoiselle kamera-alueelle. Se sisältää 108 megapikselin laajakulmakameran, kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakameran, sekä viiden megapikselin makrokameran. Etukamera on puolestaan varustettu 16 megapikselin selfie-kameralla. Studiotasoiset kameraominaisuudet ja älykkäät elokuvatehosteet, kuten Magic Zoom, Time Freeze ja Night time-lapse -ominaisuudet ovat käytettävissä myös tässä edullisemmassa mallissa. Näytön kosketusherkkyys on 480 hertsiä, joka tarkoittaa että näyttö skannaa käyttäjän sormen 480 kertaa sekunnissa. Ominaisuudesta on hyötyä erityisesti pelaajalle. 

Alla video Cinemagic-ominaisuudesta, jolla molemmat puhelinmallit on varustettu. 


 



 


 


Suurin ero lippulaivamallien välillä löytyy konepellin alta


 


Vaikka Xiaomi Mi 11T 5G on päällisin puolin hyvin samanlainen kalliimman mallin kanssa, löytyy eroavaisuudet järjestelmäpiiristä, akun lataustehosta ja tallennustilasta. Myös yksittäiset ominaisuudet, kuten kasvojen tunnistus ja Dolby Vision -ominaisuus puuttuvat perusmallista. Jos mietit mikä on Dolby Visionin tarkoitus,  parantaa se näytön kirkkautta, kontrastia ja yksityiskohtia. Myös stereokaiuttimista puuttuu Harman Kardonin taajuuskorjaus, joka Pro-mallista löytyy. Suorittimena on MediaTek Dimensity 1200-Ultra. Testien mukaan se on Pro-version Snapdragon 888 -malliin verrattuna aavistuksen heikompi, kun mitataan muun muassa akun tehokkuutta ja suorituskykyä pelitilanteissa. Xiaomi Mi 11T 5G:n suorittimessa on kuitenkin hivenen parempi kellotaajuus, jolla on positiivinen vaikutus suorituskykyyn. Siihen vaikuttaa toki moni muukin seikka, joten perusmallia ei kuitenkaan voida sanoa Pro-mallia tehokkaammaksi puhelimeksi. Akku on teholtaan 5000 mAh ja se tukee 67W latausta, kun Pro-mallissa on tuki 120W lataukselle. Energiatehokkuutta puhelimeen tuo Vapor Chamber jäähdytysteknologia, joka ehkäisee puhelimen kuumenemisen vaativassa käytössä. Tallennustilaa puhelimessa on 128 Gt, joka riittää varsin hyvin peruskäyttäjälle. Keskusmuistia on 8 Gt, eli sama määrä kuin Pro:ssa. Muistikorttipaikkaa ei ole kummassakaan mallista.


 


Tärkeimmät tekniset ominaisuudet:


 


Näyttö: 6,67” AMOLED, 120 hertsiä, Corning Gorilla Glass Victus


Resoluutio: 2400 x 1080 pikseliä


Etukamera: 16 Mpix, f/2,45


Takakamerat: 108 Mpix, f/1,8 pääkamera + 8 Mpix, f/2,2 ultralaajakulmakamera + 5 Mpix, f/2,4 telemakrokamera


Järjestelmäpiiri: MediaTek Dimensity 1200-Ultra


RAM-muisti: 8 Gt


Tallennustila: 128 Gt


Käyttöjärjestelmä: MIUI 12.5, Android 11


Akku: 5000 mAh, 67W lataus


Liitännät: USB Type-C 2.0


Sim-kortti: Nano-SIM


Mitat: 164,1 x 76,9 x 8,8 mm.


Paino: 204g


 


Kaiken kaikkiaan Xiaomi Mi 11T 5G on varsin kelpo puhelinmalli 5G-puhelinta harkitsevalle. Kameraominaisuudet ovat samat kuin Pro-mallissa, ja se ei eroa ulkoisestikaan kalliimmasta versiosta. Vaikka puhelin on tehoiltaan heikompi, ei peruskäyttäjä välttämättä huomaa sitä normaalikäytössä. Jos kuitenkin haluat että uudessa Xiaomissasi on parhaimmat mahdolliset ominaisuudet ja tehot, käänny silloin sisarmallin puoleen.


 


Xiaomi Mi 11T 5G on tilattavissa verkkokaupastamme. Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi virtalähteen ja pikaoppaan. Värivaihtoehtoina ovat Moonlight White, Meteorite Grey ja Celestial Blue.


 


Lue myös nämä:


 


Esittelyssä Xiaomi Mi 11T Pro 5G – laatutuntumaa ja tehokkuutta tyylikkäissä kuorissa


Esittelyssä uutuusmallit Xiaomi Mi 11 Lite 5G ja Xiaomi Mi 11 i 5G


- Paras puhelin 2021


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa