Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

iPad Pro -tabletti.PNG

Apple julkaisi uuden kaksoiskameralla varustetun iPad Pro -tabletin viime maaliskuussa. Erinomaisia arvioita kerännyt uutuuslaite tarjoaa kehittyneitä ominaisuuksia tyylikkäässä paketissa ja kamppailee suorituskykynsä puolesta useimpien kannettavien tietokoneiden rinnalla.

Ulkoasu huokuu laatua


iPad Pron ulkoasu ja näyttökoot ovat pysyneet hyvin pitkälle ennallaan verrattuna edelliseen vuoden 2018 malliin, mikä ei tässä tapauksessa ole lainkaan huono asia. Myös uusin iPad Pro on saatavilla 11 ja 12,9 tuuman näytöllä, mutta muita eroja mallien välillä ei näyttökoon lisäksi juurikaan ole. Keskeisten ominaisuuksien, kuten suorituskyvyn ja kameroiden osalta ne ovatkin identtisiä keskenään.

iPad Pron alumiininen kotelo huokuu tyyliä ja laatua ja sen reunasta reunaan ulottuva Liquid Retina ProMotion -näyttö on täynnä edistyksellistä teknologiaa. Näyttö tukee 120 hertsin virkistystaajuutta ja siinä on lisäksi True Tone -ominaisuus, joka sovittaa näytön värisävyjä ympäristön mukaan. Sen ominaisuuksiksi mainitaan myös huikaiseva väritarkkuus, äärimmäisen matala heijastavuus sekä laaja väriskaala. Applen mukaan kyse onkin maailman edistyksellisimmästä mobiilinäytöstä, joka toimii erinomaisesti myös piirtoalustana.

iPad Pro on erittäin ohut ja 11 tuuman versio painaa alle puoli kiloa, joten se on helppo napata mukaan minne vain. Värivaihtoehtoina ovat tuttuun tapaan tähtiharmaa ja hopea.

Lisätty todellisuus kehityksen keihäänkärkenä


iPad Prossa on nimensä mukaisesti kaksi pro-tason takakameraa: 12 Mpix pääkamera ja uusi 10 Mpix ultralaajakulmakamera, joilla otat vaikuttavia ammattitason kuvia ja tarkkoja 4K-videoita. Näiden rinnalla on lisätyn todellisuuden (AR – Augmented Reality) sovelluksia varten kehitetty LiDAR-skanneri (Light Detection and Ranging), joka mahdollistaa täysin uudenlaiset kokemukset seuraavan sukupolven lisätyn todellisuuden sovelluksissa.

Applen mukaan LiDAR on etäisyyksien selvittämiseen kehitetty teknologia, jonka avulla voidaan mitata, miten kauan valolla kestää saavuttaa jokin tietty kohde ja heijastua siitä takaisin. Etäisyyksien mittaus on mahdollista jopa 5 metrin etäisyydeltä, joka yhdessä kameroiden ja liikeanturien kanssa mahdollistaa lisätyn todellisuuden hyödyntämisen entistä tarkemmin. Tutustu tarkemmin lisättyyn todellisuuteen ja AR by Telia -sovellukseen.

Edestä löytyy puolestaan 7 Mpix TrueDepth -etukamera f/2,2-aukolla, joka tukee myös videokuvausta 1080p-tarkkuudella. Videopuheluiden ja palaverien pitäisi siis luonnistua erinomaisella laadulla. Laitteessa on lisäksi nelikaiutinääni sekä viisi mikrofonia, jotka ovat Applen mukaan studiotasoa ja antavat täydet edellytykset jopa monikameravideon kuvaamiseen. Etukamera mahdollistaa myös Face ID -kasvojentunnistusjärjestelmän turvallisen käytön.


Tehokkaampi kuin useimmat PC-kannettavat


Järjestelmäpiirinä uudessa iPad Prossa on kahdeksanytimisellä näytönohjaimella ja kahdeksalla keskussuoritinytimellä varustettu Applen A12Z Bionic. Applen mukaan iPad Pro on suunniteltu ammattikäyttöön ja se on tehokkaampi kuin useimmat PC-kannettavat. iPad Pron suorituskyvyn pitäisi siis riittää erinomaisesti esimerkiksi useiden sovellusten moniajoon sekä grafiikoiltaan vaativiin peleihin, sovelluksiin tai työtehtäviin, kuten 3D-suunnitteluun tai 4K-videon editointiin.

Voit ohjata iPad Prota koskettamalla, erikseen ostettavalla kynällä tai lisävarusteena hankittavan Magic Keyboardin näppäimistöllä ja ohjauslevyllä. Taustavalaistussa ja täysikokoisessa näppäimistössä on oma USB-C-liitäntä iPad Pron lataamista varten, jolloin iPadin oma USB-C-liitäntä jää vapaaksi muille lisälaitteille. Erikseen myytävä Magic Keyboard tulee näillä näkymin saataville toukokuussa.

Uudet iPad Prot tukevat lisäksi 2. sukupolven Apple Pencil -kynää, joka on myös hankittavissa erikseen.

iPad tukee Wi-Fi 6 -standardia sekä mobiiliyhteyksiä tukevissa malleissa 4G LTE Advanced -yhteyksiä. USB-C -portin kautta voit liittää siihen erilaisia lisävarusteita, kuten kameran, näytön tai ulkoisen kovalevyn.

Akunkestoksi Apple lupaa peräti 10 tuntia Wi-Fi-verkossa tai 9 tuntia mobiilidataa käytettäessä. Käyttöjärjestelmänä on uusi, entistä intuitiivisempi, nopeampi ja turvallisempi iPadOS 13.4 ja tallennustilaa on valittavana 128 Gt, 256 Gt, 512 Gt tai 1 Tt.

Tekniset speksit

 

 • Näytön koko: 12,9" tai 11"
 • Resoluutio: 2730 x 2048 tai 2388×1668
 • Etukamera: 7 Mpix, f/2.2 aukko, 1080p -videokuvaus
 • Takakamera: Laajakulma 12 Mpix , f/1.8 aukko. Ultralaajakulma 10 Mpix, f/2.4 aukko, 125° kuvakulma. 2 x optinen zoom ja jopa 5 x digitaalinen zoom.
 • Tallennustila: 128, 256, 512 gigatavua tai 1 teratavu
 • Suoritin: A12Z Bionic -siru 64-bittisellä arkkitehtuurilla ja Neural Enginellä
 • Mitat: 280,6 x 214,9 x 5,9 mm tai 247,6 x 178,5 x 5,9 mm
 • Paino: 643 g tai 471 g
 • Käyttöjärjestelmä: iPadOS
 • Muistikorttipaikka: Ei
 • Sim-kortti: Nano-SIM, eSIM
 • Dual SIM: Kyllä, eSIM:n avulla
 • Liittimet: USB-C
 • Wifi: 802.11ax WiFi 6
 • Verkko: 4G, 3G, 2G
 • Sormenjälkitunnistin: Ei
 • Kasvojentunnistus: Kyllä
 • Langaton lataus: Ei
 • Akku: 36,71 Wh tai 28,65 Wh litiumpolymeeriakku, akunkesto jopa 10 tuntia
 • Myyntipakkauksen sisältö: iPad Pro, 18 W USB-C -virtalähde, USB-C-latauskaapeli (1 m)
 • Takuu: 12 kk

Tilaa iPad ProLue lisää:
Apple MacBook Air 2020 – Vihreä valinta

Esittelyssä uusi Apple iPhone SE - saatavuudet ja toimitukset
Esittelyssä Airpods Pro – Ensimmäiset in-ear-kuulokkeet jatkuvasti mukautuvalla vastamelutoiminnolla

 

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/Esittelyssa-iPad-Pro-Lisatty-todellisuus-luo-uudenlaisia/ba-p/205283
Linkki kopioitu
6 kommenttia 👇