Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Harman Kardon Onyx Studio 4.png

 

Esittelyssä tällä kertaa suosittu Harman Kardon Onyx Studio 4 -Bluetooth-kaiutin, josta ei bassoa ja ääntä puutu. Kotonani on kaksi mustaa kaiutinta vinyylilevyjen ja puhelimen soittolistojen pyörittämiseen, ja kaiuttimet ovat olleetkin kovassa käytössä useamman kuukauden.

 

Ensipistoksen Harman Kardonin kauttimiin sain isältäni, joka oli ostanut useamman kotiinsa. Hän käyttää kaiuttimia monipuolisesti omien LP-levyjen soittamiseen sekä puhelimen soittolistoille. Joka kerta kotikotona käydessäni hän muisti mainita H/K:n kaiuttimista ja testisoittaa niitä. Milloin soi Thin Lizzy, milloin Pearl Jam – särisemätön vahva ääni soi toisiinsa linkitetyissä kaiuttimissa, joita pystyi siirrellä langattomuuden ansiosta yläkerrasta alakertaan ja takaisin.

 

Kaiuttimen voi yhdistää esimerkiksi Bluetooth-vinyylisoittimeen.Kaiuttimen voi yhdistää esimerkiksi Bluetooth-vinyylisoittimeen.

Eipä siinä sitten kauaa mennyt, kun tilasin yhden. Lyhyen käytön jälkeen tilasin toisen, koska pitäähän sitä tulla ääni molempien korvien suuntiin. Olihan sitä ollut iskän kanssa puheissa myös, että kaiuttimet saa helposti linkitettyä toisiinsa. Käydäänpä tarkemmin läpi kaiuttimen ominaisuuksia!

 

Ulkonäkö

 

Harman Kardonin kaiuttimet ovat ulkonäöltään simppeleitä, ja Onyx Studio 4 -mallia saa kahdessa värissä mustana tai valkoisena. Kaiutin on kooltaan sopiva kotikäyttöön ja kokoisekseen kevyt kantaa. Kaiuttimen takaosassa on kädelle sopiva muotoilu, joka helpottaa laitteen siirtelyä ja kantamista. Kaiuttimen takaosassa on avoimena näkyvä liikkuva basso, jota on hauska koskea musiikin soidessa (mutta ei todennäköisesti suositeltavaa). 

 

Kaiutin kulkee näppärästi kahvasta kantamalla.Kaiutin kulkee näppärästi kahvasta kantamalla.

Designinsa puolesta kaiutin sopii kotiin kuin kotiin, ja sen saa piiloon tai framille arvoisellensa paikalle vaikka telkkarin viereen, työpöydälle, lipaston päälle, kirjahyllyyn...

 

HK 1.jpg

 

Bluetooth

 

Kaiutin toimii Bluetoothin avulla, ja sen voi kytkeä langattomasti Bluetoothia tukeviin laitteisiin. Itselläni tämä tarkoittaa yhdistämistä puhelimeen, tablettiin tai bluetooth-vinyylisoittimeen. Uuteen laitteeseen linkittäminen onnistuu todella helposti muutamalla napin klikkauksella. Onpa sitä käynyt niinkin, että kotonani on ollut pieni taistelu musiikkivalinnoista, kun vaihdellaan koko ajan kilpaa kaiuttimeen yhdistettyä puhelinta. Ärsyttävää, mutta mahdollista. Samanaikaisesti kaiutin voi olla yhdistettynä kahteen äänilähteeseen, jotka se muistaa.

 

Nykyään useita medialaitteita käytetään bluetoothin välityksellä, ja näin on myös vinyylisoittimeni kanssa. Monissa soittimissa on vanhanaikaisen piuhan lisäksi langaton vaihtoehto. Omassa täysautomaattisessa soittimessani on helppokäyttöinen bluetooth-nappi, jota painamalla laite yhdistyy kaiuttimeen. Kaiutin toki muistaa myös edelliset yhteydet, eli uusi yhdistäminen tehdään vain laitetta vaihdettaessa (ja silloinkin todella nopeasti).

 

Kaiuttimien linkitys

 

Yksi Harman Kardonin kaiuttimien parhaista ominaisuuksista on niiden linkitysmahdollisuus. Kaiuttimessa on linkitysnappi, jolla sen saa suoraan yhdistettyä toiseen tilassa olevaan kaiuttimeen. Ilman piuhoja, ilman säätöä. Omissa kaiuttimissani tämä onnistuu siten, että painan molempien kaiuttimien linkitysnappeja ja kappas kummaa: soittamani musiikki soi yhtäkkiä kahdesta eri äänilähteestä. Harman Kardonin Connect+-ominaisuus mahdollistaa kaiuttimen yhdistämisen jopa sataan samalla ominaisuudella varustettuun kaiuttimeen.

 

Harman Kardon bluetooth.png

 

Muita speksejä

 

Voit hallinnoida kaiutinasetuksiasi lataamalla HK Connect -sovelluksen AppStoresta tai Google Playsta. Sen kautta voit yhdistää kaiuttimia ja muuttaa asetuksia. Voit myös asettaa kaiuttimet oikealle ja vasemmalle - jotta ääni toistuu mahdollisimman kattavasti ympäri kotiasi. Sovellus toimii sekin bluetoothin välityksellä.

 

Sovellus-homma.png

 

Voit käyttää kaiutinta myös puhelukaiuttimena, kun se on yhdistetty puhelimeesi. Kaiuttimessa on kaiutinpuhelujärjestelmä, joka tunnistaa puheesi. Kuulet siis kaverisi äänen kaiuttimesta, ja voit puhua kotonasi siihen. Melun- ja kaiuinvaimennus varmistaa sen, että puhelut pysyvät kirkkaina molemmissa päissä. Voit käyttää kaiuttimessa myös Siriä tai Google Now:ta.

 

Kaiuttimessa on jopa 8 tunnin akunkesto, mutta voit pitää sitä myös seinässä koko ajan. Kaiuttimen On/Off-napin sininen väri alkaa sykkiä punaisena, kun akku on vähissä. Sinulla on silloin kuitenkin vielä hyvin aikaa pistää kaiutin seinään kiinni – ja jatkaa musiikin kuuntelua.

 

 

HK valkoinen.png

 

Saat hankittua kaiuttimen omaksesi Telialta. Meiltä saat myös Spotify Premiumin, jolla saat tai teet soittolistat joka tilanteeseen soitettavaksi. Osta ensin vaikka yksi, ja sitten sen kaveriksi 99 lisää! Hymiö Silmänisku

 

Lue lisää:

LauraWn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/Harman-Kardon-Onyx-Studio-4-soittaa-lempibiisisi-langattomasti/ba-p/189666
Linkki kopioitu
6 kommenttia 👇
Vauhtimami
Rekisteröitynyt ☆

Ostin 2 Harman Kardon Onyx4 kaiutinta. Ensimmäisen yhdistin telkkariin ongelmitta, kun paritin toisen 1. kanssa, niin kuuntelemani musiikki edistää. Ei sitä voi kuunnella, kun pätkii ja soi nopeutettuna. Missä vika? Kiitos jo etukäteen.

PiaJo
Telialainen
Telialainen

@Vauhtimami@  kirjoitti:

Ostin 2 Harman Kardon Onyx4 kaiutinta. Ensimmäisen yhdistin telkkariin ongelmitta, kun paritin toisen 1. kanssa, niin kuuntelemani musiikki edistää. Ei sitä voi kuunnella, kun pätkii ja soi nopeutettuna. Missä vika? Kiitos jo etukäteen.


Moikka @Vauhtimami ja toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi keskustelemaan kanssamme Telia Yhteisöön! 

Oletko uudelleenparittanut kaiuttimen ja television? Poista laite listalta ja sen jälkeen uudelleen yhdistäminen. Kannattaa kokeilla toisella laitteella kuin televisiolla, että pätkiikö se muilla laitteilla ja toimiiko se muuten? 

Vauhtimami
Rekisteröitynyt ☆

Kiitos vastauksestasi. Paritin uudelleen ja sama ongelma. Vika on tv:n ja kaiuttimen välillä, ääni pätkii ennenkun ehdin liittää toista kaiutinta. Yhdistin puhelimeni, siinä ei ollut mitään ongelmaa. Pystynkö jotenkin yhdistämääm telkkariin pätkimättä? 1 kautin toimii hyvin, ongelma ilmenee heti, kun painan paritusnappia yrittäessäni liittää 2. kaiuttimen mukaan. 

KaPetri
Telialainen
Telialainen

Hei, eli ongelmia on TV:n ja yksittäisen kaiuttimen kanssa jo ennenkuin toista kaiutinta ottaa mukaan peliin? Kokeiletko linkitystä tehdä telkkarin Bluetooth yhteyden kautta? Tukeeko telkkari mitä BT versiota?

 

Kannattaa tarkistaa myös TV:n mallinumerolla onko mahdollisesti muilla ollut samaa ongelmaa kyseisen mallin kanssa ja onko siihen korjauskeinoa olemassa. Jos ongelma johtuisi telkkarin heikosta Bluetooth yhteydestä, voisi ongelmaa lähteä kiertämään erillisellä Bluetooth moduulilla joka kytketään Toslink tai HDMI liitäntään + virta otetaan telkkarin USB portista moduulille.

Vauhtimami
Rekisteröitynyt ☆

Öööö... mistä näen mitä bt versiota tukee ja mitä teen sillä tiedolla? 1.kaittimen kun liittää btn kautta ni ei mitään ongelmaa, soi hyvin ja ongelmitta. Kun painan 1. paritusnappia niin alkaa heti pätkiä ja välillä noupeuttaa, ennenkun ehdin edes liittää 2. ja kun liitän niin se vaan toistaa 1. pätkimistä.

MikaelMu
Telialainen
Telialainen

Tuon TV:n bluetoothin näet tarkemmalla laitemallilla valmistajan sivuilta mikäli ohjekirjassa sitä ei ole mainittu.

Molemmat kaiuttimet toimii paritettuna kuitenkin sillä puhelimella? Tuo viittaisi siihen ettei TV pysty käyttämään kahta kaiutinta yhtäaikaa.