Joululahjavinkit: syksyn 2021 myydyimmät puhelimet

  • 17 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 36 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16



Joulu alkaa lähestyä ja lahjatoive-listat täyttyä. Uusi puhelin saattaa olla useammankin haaveissa ja valinnanvaraa lahjan hankkijalle on valtavasti. Valinnan helpottamiseksi olen koostanut tähän artikkeliin TOP 10:n tämän syksyn myydyimmistä puhelimista. Suosikeista löydät useamman eri laitevalmistajan malleja, hintatasoltaan edullista, keskihintaista sekä arvokkaampiakin vaihtoehtoja. Kärkikolmikossa on tiukasti paikkaansa pitänyt OnePlus, Samsung sekä Apple. Lokakuussa ykköspaikan otti perusmalliston puhelin Motorolan Moto E61. 

Esittelen tässä artikkelissa muutaman suosituimman puhelimen ja niiden valttikortit.  Alla listattuna TOP 10 myydyimmistä puhelimista jaoteltuna kuukausittain: 


 















Elokuu Syyskuu Lokakuu
OnePlus Nord N100 
Apple iPhone 12 5G 
OnePlus Nord 5G 
Samsung Galaxy A21s
OnePlus Nord 2 5G
Samsung Galaxy A52
Samsung Galaxy A52 5G
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Samsung Galaxy A22 5G
Xiaomi Redmi 9C
Samsung Galaxy A32 5G
OnePlus Nord N100
Apple iPhone 12 5G
Samsung Galaxy A21s
OnePlus Nord 2 5G
Apple iPhone SE
Apple iPhone 11
Samsung Galaxy A12 DS
Samsung Galaxy A52 4G
Samsung Galaxy A52s 5G
Motorola Moto E6i 2/32GB DS
Samsung Galaxy A22 5G
Apple iPhone 12 5G
OnePlus Nord 5G DS
Samsung Galaxy A52s 5G
OnePlus Nord N10 5G
Apple iPhone 13 Pro Max 5G
Samsung Galaxy A32 5G
Samsung Galaxy A21s
Samsung Galaxy S20 FE 5G

 


Apple iPhone 12 -sarja


 


iPhone 12 -sarjaan kuuluvat seuraavat mallit: iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro ja iPhone 12 Pro Max.


Apple palasi tämän sarjan myötä perinteisempään iPhoneille tyypilliseen kulmikkaaseen muotoiluun, samalla kasvattaen entisestään näytön kattavuutta puhelimen pinta-alasta. Applen mukaan iPhone 12 -malliston puhelimissa on kaikista nopein prosessori, jota koskaan älypuhelimissa on tavattu. A14 Bionic -siru mahdollistaa jopa 11 biljoonaa toimintoa sekunnissa. Se luo pohjan muun muassa ammattilaistason videokuvaamiselle ja kuvanmuokkaukselle.


 


MagSafe-toiminnolla langaton lataaminen onnistuu siihen tarkoitetulla MagSafe-laturilla. Puhelimessa on vahva magneetti, johon laturin lisäksi voi kiinnittää erityisen nahasta valmistetun pankkikortin kokoisen MagSafe-lompakon. Sekä lompakot että laturi ovat lisätarvikkeita, joita voit halutessasi hankkia lisäämään puhelimen käyttömukavuutta. Puhelimen mukana tulee latauskaapeli, joka on yhteensopiva muun muassa Key Power 18W laturin, Key Power 1M USB-C to Lightning -laturin ja Key Power 2.4A -laturin kanssa.


 


Lue Apple iPhone 12 -sarjan esittely Yhteisöstä.


 



 


OnePlus Nord 2 5G


 


OnePlussan ”Never settle” -slogan kuvastaa oivallisesti laitevalmistajan tuotevalikoimaa. Ensimmäinen OnePlus Nord oli valmistajan mukaan maailmanlaajuinen myyntimenestys. Kyseinen esikoismalli julkaistiin samoihin aikoihin vuosi sitten heinäkuussa, ja se nousi muun muassa täällä Suomessa suureen suosioon.


 


OnePlus Nord 2 5G on seuraaja OnePlussan alkuperäiselle Nordille.  Laitevalmistajan mukaan se on perusteellinen päivitys ensimmäisestä OnePlus Nordista niin kameran, suorituskyvyn, akun keston, lataamisen kuin uuden MediaTek Dimensity 1200-AI -järjestelmäpiirin osalta. Tässä mallissa on panostettu myös aiempaa enemmän tekoälyominaisuuksiin.


 


Lue OnePlus Nord 2 5G:n esittely Yhteisöstä


 




Samsung Galaxy A32 5G


 


Samsungin A-sarja on tunnettu edullisista, mutta hyvillä ominaisuuksilla varustelluista matkapuhelimistaan. Laitevalmistajan mukaan tästäkään mallista ei vauhtia puutu, eikä kameraominaisuuksista ole tingitty.


Tällä hetkellä Samsung Galaxy A32 on yksi markkinoiden edullisimmista puhelimista, 5G yhteyksillä varustettuna. Lisäksi puhelimessa on myös todella tehokas 5000 mAh:n akku, josta riittää laitevalmistajan mukaan virtaa yli vuorokauden ajaksi.


 


Kameraominaisuudet Samsung Galaxy A32 5G puhelimessa ovat vakuuttavat. Puhelin on varusteltu neljällä takakameralla, joista ultralaajakuvakameralla (8 MP, f/2,2) saat taltioitua laajan näkymän, makrokameralla (5 MP, f/2,4) puolestaan pienetkin yksityiskohdat, 48 megapikselin pääkamera (f/1,8) mahdollistaa terävät kuvat, ja syvyyskamera (2 MP, f/2,4) tuo kuvauskohteen selkeästi esiin. 13 MP etukameralla puolestaan saat ikuistettua selfiet ja muut kaverikuvat isommallakin joukolla.


 


Lue Samsung Galaxy A32 5G:n tarkempi esittely Yhteisöstä.


 



 


Motorola Moto E6i


 


Motorolan viimeisimpiin lisäyksiin puhelinmallien osalta kuuluu Motorola E6i. Kyseessä on halvemman hintaluokan peruspuhelin, josta ei löydy lippulaivamallien erikoisominaisuuksia, mutta se ajaa asiansa alemman hintaluokan älypuhelimena. Se voisi sopia vaikkapa ensimmäiseksi älypuhelimeksi, tai miksei varakännykäksikin.


 


Motorolan 5 MP etukameralla nappaat selfiet talteen tilanteen koittaessa. Takakamerassa on 13 MP pääkamera PDAF-tarkennuksella sekä syvyyskamera, jonka avulla saat puhelimella otettua muotokuvia, joissa taustaa on sumennettu. Myös videokuvaus luonnistuu FHD 30 fps -laatuisena.


 


Akunkestoon Motorola E6i vastaa kokoonsa nähden reilulla 3000mAh akulla, joka laitevalmistajan mukaan tarjoaa virtaa koko päiväksi.


 


Lue Motorola E6i:n tarkempi esittely Yhteisöstä


 



 


Xiaomi Redmi 9C


 


Xiaomi Redmi 9C sijoittuu edullisiin puhelimiin ja onkin erittäin varteenotettava vaihtoehto muiden alemman hintaluokan puhelinten joukossa. Puhelimesta löytyy myös todella suuri akku, joka mahdollistaa puhelimen pitkäaikaisen käytön. Valmistaja lupaa, että puhelimella voit esimerkiksi kuunnella musiikkia jopa 167 tuntia ja pelata pelejä 10 tuntia. Xiaomi kertoo, että puhelin sisältää erityistä teknologiaa, joka pidentää puhelimen käyttöikää sekä optimoi puhelimen lataamisen.


 


Etukamerassa on 8 megapikseliä ja erikoisuutena puhelimesta löytyy Palm Shutter -toiminne, joka valmistajan mukaan helpottaa selfieiden ottoa. Voit käynnistää selfie-ajastimen näyttämällä kämmentäsi kameralle ja sen jälkeen puhelin nappaa automaattisesti sinusta kuvan.


 


Näytössä on myös vähennetty haitallista sinivaloa, joten voit käyttää puhelinta pidempiäkin aikoja ilman, että silmäsi rasittuvat.


 


Lue Xiaomi Redmi 9C:n tarkempi esittely Yhteisöstä.


 



 


Löytyykö sinun suosikkisi TOP 10:stä? 


 


Lue lisää:


Apple uutuudet 2021


Esittelyssä Xiaomi Mi 11T 5G – kevennetty lippulaivamalli hyvillä kameraominaisuuksilla


Esittelyssä Nokia G50 5G - laadukkaita ominaisuuksia edullisessa paketissa


Esittelyssä Honor 50 5G -puhelin


Black Friday 2021 – Vuoden paras tarjoussesonki lähestyy


5G Kokeilu - Lisäpalvelu nyt tilattavissa! 


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa