Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Sovellusten päivitys.png

 

Älylaitteiden, kuten puhelimen käyttöjärjestelmän ja sovellusten päivittäminen kannattaa tehdä aina heti, kun laite ilmoittaa uusista päivityksistä. Päivityksiin on monia syitä, kuten tietoturva, virheet sovelluksen koodissa sekä uudet ominaisuudet. Vaikka käyttöjärjestelmän ja sovellusten päivittäminen voi tuntua monille vaivalloiselta puuhalta, niin kannattaa ne asentaa silti mahdollisimman pian – myös senkin uhalla, ettei päivityksen lataamisen aikana voi käyttää puhelinta.

 

 

Käyttöjärjestelmän päivitys


Puhelin ilmoittaa aina säännöllisin väliajoin, että laitteelle on asennettavissa uusin käyttöjärjestelmäversio. Käyttöjärjestelmä on älylaitteiden tärkeimmistä teknisistä tiedoista. Sen vuoksi päivitykset kannattaa asentaa aina heti, kun niitä on saatavilla. Päivitykset ja tietoturva kytkeytyvät vahvasti toisiinsa, sillä laitteen käyttöjärjestelmä saa puhelimessasi kaikki ohjelmat toimimaan. Uusi käyttöjärjestelmäversio myöskin korjaa aikaisempia vikoja. Jos se on vanhentunut, näkyy se heti esimerkiksi sovellusten toiminnassa. Monet sovellukset edellyttävät toimiakseen tarpeeksi uutta käyttöjärjestelmää. Myös sovellusten hidas lataaminen sekä suoratoistoon liittyvät ongelmat voivat heikon nettiyhteyden lisäksi johtua siitä, ettei laitteen käyttöjärjestelmä ole ajan tasalla.


Yleensä puhelimen asetuksista voi halutessaan määrittää, ilmoittaako laite automaattisesti, kun uusin päivitys on saatavilla. Voit myös etsiä päivityksiä manuaalisesti. Käyttöjärjestelmän päivittäminen vaatii riittävän virran lisäksi myös WiFi-yhteyttä.


Uusimpien saatavilla olevien Android-päivitysten asentaminen

 

 1. Avaa puhelimen Asetukset
 2. Valitse näytön alareunasta Järjestelmä > Lisäasetukset > Järjestelmäpäivitys
 3. Näet laitteesi päivitystilan ja Android-versionumeron. Seuraa näytöllä mahdollisesti olevia ohjeita, ja tarpeen vaatiessa lataa uusin käyttöjärjestelmäversio.

 

Uusimman iOS-käyttöjärjestelmäversion päivittäminen

 

 1. Kytke puhelin laturiin ja muodosta WiFi-yhteys internettiin.
 2. Valitse Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys
 3. Napauta Lataa > Asenna
 4. Puhelin saattaa pyytää vahvistukseksi vielä laitteelle kirjautumiskoodia, joten syötä se vielä.

 

Päivitysten lataus kuva.png

 

Sovellusten päivittäminen


Puhelimiin on saatavilla paljon eri sovelluksia. Sovellusten toiminnot kehittyvät nopealla tahdilla, ja niihin tuodaan jatkuvasti uusia ominaisuuksia. Sen vuoksi niitä tuleekin päivittää säännöllisin väliajoin. Usein sovelluksen päivityspyynnön yhteydessä myös kerrotaan, miksi se tulisi päivittää. Yleisimpiä syitä sovellusten päivittämistarpeeseen ovat esimerkiksi niiden toiminnassa ilmenneet virheet. Jos jonkin sovelluksen toiminnassa ilmenee vikaa, eikä puhelimen uudelleenkäynnistäminen tätä korjaa, voi sovelluksen versio olla vanhentunut, jolloin se tulee päivittää.


Sovellukset voi päivittää joko yksitellen, kaikki kerralla tai asettaa ne päivittymään automaattisesti. Sovellusten päivittäminen tapahtuu aina sovelluskaupasta, jotka ovat laitteesta riippuen joko Google Play, App Store tai AppGallery.


Sovellusten päivittäminen Androidissa

 

 1. Avaa Google Play -sovelluskauppa
 2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta
 3. Valitse Ylläpidä sovelluksia ja laitteita. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, sen kohdalla lukee Päivitys saatavilla.
 4. Valitse Päivitä

 

Sovellusten päivittäminen iPhonessa

 

 1. Avaa App Store
 2. Valitse Päivitykset
 3. Klikkaa Päivitä kaikki tai vaihtoehtoisesti päivitä sovellus kerrallaan.

 

Sovellusten päivittäminen uusimmissa Huawein ja Honorin puhelimissa


Uusimmissa Huawein ja Honorin puhelimissa sovelluskauppana on Huawein oma AppGallery. AppGalleryssa julkaistut sovellukset päivitetään automaattisesti, kun sovelluksesta on uusi versio saatavana. Automaattinen päivitys edellyttää kuitenkin, että laitteesi on Wi-Fi-yhteydessä ja latauksessa.


Voit ottaa automaattiset päivitykset käyttöön menemällä kohtaan AppGallery > Minä > Päivitykset > Päivitä automaattisesti Wi-Fi:n kautta. AppGallery ilmoittaa sinulle, jos jokin sovellus on päivitettävä. Voit etsiä päivityksiä myös menemällä sovelluksessa kohtaan Asetukset tai Ohjekeskus.

 

Päivitysten lataus.png

 

Huomioi myös näiden mahdolliset päivitykset:

• tietoturvaohjelmistot
• internetselaimet
• muut mobiililaitteet, kuten tabletit ja älykellot
• muut kodin mahdolliset älylaitteet

• modeemit

 

 

 

Lue lisää:

HannaSu
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/Miksi-puhelimen-sovellus-ja-kayttojarjestelmapaivitykset/ba-p/227005
Linkki kopioitu