Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Moto.png

Edullisten ja keskihintaisten älypuhelimien luokassa kilpailu on äärimmäisen kovaa ja uusia malleja tulee markkinoille liukuhihnalta. Erinomainen hinta-laatusuhde ja tyylikäs ulkoasu tekevät Motorolan Moto G6 ja E5 -malleista varteenotettavan vaihtoehdon hintaluokassaan.

 

Monipuoliset ominaisuudet Moto G6:n valttina

Motorola G-sarja on kerännyt viime vuosina rutkasti kehuja, eikä keväällä julkaistu Moto G6 tuo tähän poikkeusta.

 

G6 on pinnoitettu kauttaaltaan naarmuuntumattomalla ja helppohoitoisella Gorilla-lasilla ja varsinkin sen 3D-muotoiltu takaosa näyttää erittäin tyylikkäältä. G6 ei ole vesitiivis, mutta sen vettä hylkivä pinnoite suojaa puhelinta vähäiseltä sateelta ja muilta roiskeilta.

Konepellin alta löytyy 1,8 GHz:n kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon -suoritin, joka yhdessä tehokkaiden grafiikkaominaisuuksien kanssa pyörittää sujuvasti raskaampiakin sovelluksia, pelejä ja videoita. Akun luvataan kestävän koko päivän kovassakin käytössä ja puhelimen mukana tulevassa TurboPower-pikalaturilla lataat monta tuntia käyttöaikaa muutamassa minuutissa. Käyttöjärjestelmä on hyvin lähellä puhdasta Androidia, mikä tarkoittaa, ettei siinä ole esiasennettuna juurikaan Motorolan omia sovelluksia. Puhelin tukee kahta SIM-korttia ja siihen saa lisää tallennustilaa microSD -muistikortilla.

 

Moto G6:ssa on iso 5.7 tuuman Full HD -näyttö nykyaikaisella 18:9 laajakuvasuhteella, jonka ansiosta puhelin on suhteellisen kapea, joka varmasti helpottaa käyttöä myös yhdellä kädellä. Näytön alta löytyy monitoiminen sormenjälkitunnistin ja puhelin sisältää myös muita käyttöä helpottavia ja nopeuttavia Moto Actions -toimintoja. Sormenjälkitunnistuksen lisäksi puhelimesta löytyy kasvojentunnistukseen perustuva lukitusmetodi, vaikkakaan se ei ole aivan markkinoiden kärkikastia.

 

8 megapikselin etukameran lisäksi G6:ssa on kaksi takakameraa (12 MP & 5 MP), joista saa kaiken irti kehittyneen valokuvausohjelmiston avulla. Kaksi kameraa mahdollistaa myös pienen syvyysterävyyden eli toisin sanoen taustan saa sumennettua, jolloin ainoastaan kuvan varsinainen kohde näkyy terävänä.

Moto E5 hurmaa akunkestollaan

 

G6-mallin pikkuveli Moto E5 erottuu edukseen huokean hinnan, tyylikkään ulkoasun ja pitkän akunkeston ansiosta. Peräti 4000 milliampeeritunnin akun luvataan kestävän normaalikäytössä helposti koko päivän ja myös sen saa ladattua nopeasti pikalaturilla.

G6:n tavoin myös E5:n näyttö on kooltaan 5,7 tuumaa 18:9 kuvasuhteella. Näyttöä suojaa kestävä Gorilla-lasi ja sormenjälkitunnistin löytyy G6:sta poiketen puhelimen takaa.

E5:ssä on 13 megapikselin takakamera automaattisella vaihetarkennuksella, jolla otat tarkkoja kuvia silmänräpäyksessä. Tarvittavan suorituskyvyn takaa 1.4GHz Qualcomm Snapdragon -suoritin ja 2 Gt RAM-muisti. Sisäänrakennettu tallennustila on nykymittapuulla vaatimaton 16 Gt, mutta laitteesta löytyy paikka jopa 128 Gt:n microSD-kortille.

Peruspalikat paikallaan

 

G6 ja E5 -malleissa kaikki hyvän älypuhelimen peruspalikat ovat paikallaan ja niiden lisäksi molemmat sisältävät ominaisuuksia, joita on yleensä totuttu näkemään pykälää kalliimman hintaluokan laitteissa.

Valikoimastamme löytyy myös molempien mallien Plus-versio, jotka eroavat normiversiosta lähinnä isomman näytön, kestävämmän akun, suuremman tallennustilan ja hitusen tehokkaamman suorittimen ansiosta. Lienee makuasia, kumpi tuntuu paremmalta kädessä ja miellyttää omaa silmää enemmän.

G6:n perusmalli maksaa tällä hetkellä verkkokaupassamme 249 € ja sen pykälää isompi Plus-versiokin vain 299 €. E5:n saa omakseen 149 eurolla ja E5 Plussan hintalappuna on 189 €. Kaikki mallit saatavilla tietysti myös korottomalla osamaksulla ja jopa 36kk maksuajalla. Hinta-laatusuhteeltaan Motorolaa onkin vaikea päihittää.

 

Tutustu malleihin ja tarkempiin spekseihin verkkokaupassamme.

 

 

Lue myös nämä

- Samsung Galaxy Watch + eSIM muuttaa käsityksesi kelloista

- Esittelyssä OnePlus 7 ja 7 Pro 

- Esittelyssä Huawei P30 Lite

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/Motorola-G6-ja-E5-Tyylia-ja-laatua-huokeaan-hintaan/ba-p/178360
Linkki kopioitu
1 kommentti 👇
kjns
Kunniajäsen

Mulla kävi vähän aikaa käytössä G5, ja pitää kyllä sanoa, että G-sarjassa hinta ja laatu kohtaa aika mukavalla tavalla 👍

Myin sen pois ihan vaan sen takia, että hankin vielä pienemmän älyluurin tilalle, tässä tapauksessa iphone SE:n, muuten G5 olis vieläkin kakkosluurina mulla.