Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

OnePlus7T ja 7T Pro -mallit upeissa väreissä.OnePlus7T ja 7T Pro -mallit upeissa väreissä.

 

OnePlus on tullut tutuksi kahden mallin julkaisutahdistaan per vuosi. Edellinen parivaljakko OnePlus 7 ja 7 Pro julkaistiin keväällä ja nyt olikin seuraavan mallin julkaisun aika. Julkistustilaisuus järjestettiin Lontoossa ja puhelinmarkkinoille lanseerattiin kaksi uutta mallia, OnePlus 7T ja 7T Pro. Kyseiset mallit ovat nyt tilattavissa verkkokaupastamme. Uutuuslaitteet sisältävät samoja ominaisuuksia kuin keväällä julkaistu 7 Pro, mutta toki parannuksiakin löytyy. Seuraavassa artikkelissa käyn läpi mitä erityistä nämä uutukaiset kätkevät sisälleen ja millaisia parannuksia niissä on edeltäjiinsä verrattuna.

 

Sulavaa ja silmäystävällistä näyttöteknologiaa

 

Sekä OnePlus 7T että 7T Pro:ssa huomio kiinnittyy erityisesti 90 herzin näyttöön sekä kameraominaisuuksiin. 90 herzin näyttö on tuttu myös aiemmin julkaistuista malleista ja tämä hehkutettu ominaisuus löytyy myös näistä uutuuksista.


90 herzin virkistystaajuus tarkoittaa käytännössä sitä, että näyttö päivittää kuvansa 90 kertaa sekunnissa kun tavallisessa näytössä päivitysnopeus on 60 kertaa sekunnissa. Näin liikkeet ja animaatiot ovat nopeampia ja sisällön selaaminen on yleisesti ottaen sulavampaa. OnePlussan mukaan 90 herzin näyttö yltää jopa 1000 kandelan kirkkauteen, ja vähentää sinisen valon määrää jopa 40%. Kirkkaasta näytöstä on erityisen paljon hyötyä näytön luettavuuteen esim. auringonpaisteella ja on yleisesti ottaen silmäystävällisempi.


Ensivilkaisulla uutuusmallit ovat hyvin saman näköisiä. Laitteet ovat rakenteeltaan mattapintaista lasia ja reunoja kiertää tyylikäs alumiinilista. Testien mukaan puhelimet tuntuvat laadukkailta ja jämäköiltä kädessä ja ensikosketus antaa ymmärtää että kyse on premium-laitteesta. Pieniä eroavaisuuksia laitteiden välillä kuitenkin on. 7T Pro -mallissa näyttö kaartuu sivulle ja perusmallissa näyttö on pinnaltaan tasainen. Myös näyttötekniikoissa on hieman eroavaisuuksia. 7T:stä löytyy 6,55” FHD+ Fluid AMOLED -näyttö 2400 x 1080 resoluutiolla kun taas Pro-mallissa on hieman isompi 6,67” QHD+ Fluid AMOLED -näyttö 3120 x 1440 resoluutiolla. Pro-mallin näyttö on siis speksien perusteella aavistuksen kirkkaampi ja terävämpi.

 

oneplusbluevaaka.PNG

Kameraominaisuudet vakuuttavat vaativammankin käyttäjän

 

Kameraominaisuuksiltaan uudet mallit ovat huippuluokkaa. Valmistaja vertaakin ominaisuuksia ammattimaisen valokuvauksen vaatimuksiin. OnePlus 7T:ssä huomio kiinnittyy pyöreään takakameraan, johon on istutettu kolme eri kameraa sekä kaksois- LED-salama. Se ulkonee hieman muun puhelimen rungosta, mutta testien mukaan siitä ei käytössä ole haittaa. Etukamera on sijoitettu näytön keskelle vesipisaraloveen, samoin kun edeltäjä OnePlus 7 Pro:ssa. OnePlus 7T Pro:ssa takana olevan kolmoiskameran linssit ovat sijoitettu sen sijaan allekkain ja etukamera nousee kuvattaessa esiin puhelimen yläreunasta.


Molempien puhelimien 48 megapikselin pääkamerassa on optinen kuvanvakaaja, joka toimii yhdessä elektronisen vakautuksen kanssa. Valovoimaa mittaava aukko on pääkamerassa f/1.6, eli sama kuin esim. Huawei P30 Prossa. Pääkameran rinnalla toimii lisäksi 16 megapikselin 117 asteen ultralaajakulmakamera. Ainoat eroavaisuudet löytyvät telekameran ominaisuuksissa. 7T-mallissa on 12 megapikselin telekamera, kaksinkertaisella optisella zoomilla ja 7T Pro -mallissa telekamerasta löytyy kahdeksan megapikseliä kolminkertaisella optisella zoomilla. Molemmista telekameroista löytyy myös optiset kuvanvakaajat, joka onkin yksi kameran tärkeimmistä ominaisuuksista. Kamerat sopivat erinomaisesti myös makrokuvaukseen. Valmistajan mukaan puhelimella makrokuvia voi ottaa jopa 2,5 cm etäisyydeltä.


Etukamera on perusmallissa sijoitettu näyttöloveen, kuten tuossa aiemmin mainittiinkin. 7T Pro -mallissa etukamera on kuitenkin laitteen yläreunassa ja nousee ylös automaattisesti kuvattaessa. Samanlainen kameraratkaisu on myös aiemmassa 7 Pro -mallissa. Pop-up kamerassa on pölynsuojamekanismi, joka pitää arkisen pölyn ja lian ulkopuolella. Lisäksi se vetäytyy automaattisesti sisään, jos se tunnistaa että laite on putoamassa. Älykkäiden ominaisuuksiensa vuoksi tällaisen kameraratkaisun pitäisi kestää käyttöä varsin hyvin. Kuvausominaisuuksiltaan etukamerat ovat samanlaisia. 16 megapikselin kamerassa on kiinteä automaattitarkennus sekä elektroninen kuvanvakaaja, LED-salama ja kasvojen tunnistus muutamia ominaisuuksia mainitakseni.

 

Parannettua tehoa ja optimoitua lataustekniikkaa

 

Molempien mallien sydämenä sykkii Qualcommin Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri, jossa on 15% parempi grafiikkasuorityskyky kuin Snapdragon 855 -järjestelmäpiirissä. Käyttömuistia 7T-mallissa on kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. 7T Pro on taas varustettu sekä kahdeksan että 12 gigan käyttömuistilla mallista riippuen. Puhelimiin on optimoitu Warp Charge 30T -lataustekniikka. Ne latautuvat tyhjästä 70% varaustasoon puolessa tunnissa ja täyteen tunnissa. Käyttöjärjestelmänä laitteissa on Android 10, ja huomionarvoista onkin että nämä ovat ensimmäiset kauppoihin tulevat mallit, joissa kyseinen käyttöjärjestelmä on asennettuna valmiiksi.

 

Tekniset ominaisuudet vertailussa

 

 

  OnePlus 7T OnePlus 7T Pro
Näyttö: 6,55” FHD+ Fluid AMOLED, 90 Hz virkistystaajuus, 2400 x 1080 pixeliä 6,67” kaarevareunainen QHD+ Fluid AMOLED, 90 Hz virkistystaajuus, 3120 x 1440 pixeliä
Mitat: 160,9 x 74,4 x 8,13 mm 162,6 x 75,9 x 8,8 mm
Käyttöjärjestelmä: OxygenonOS, perustuu Android 10.0 -käyttöjärjestelmään OxygenonOS, perustuu Android 10.0 -käyttöjärjestelmään
Muisti: 8 Gt RAM + 128 Gt

8 Gt RAM + 256 Gt

12 Gt RAM + 256 Gt 

Suoritin: Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri
Takakamera:

48 Mpix (f/1.6)

16 Mpix laajakulmakamera (f/2.2)

12 Mpix telekamera, 2x optinen (f/2.2)

 

48 Mpix (f/1.6)

16 Mpix laajakulmakamera (f/2.2)

8 Mpix telekamera, 3x optinen zoom (f/2.4)

 

Etukamera: 16 Mpix (f/2.0)  16 Mpix etureunasta esiin nouseva (f/2.0)
Akku: 3800 mAh 4085 mAh
Muuta: USB-C, ei kuulokeliitäntää USB-C, ei kuulokeliitäntää 
  Dual nano-SIM Dual nano-SIM
  Kasvojentunnistus Kasvojentunnistus

 

 

Kumman puhelimen hankkisin

 


Molemmat puhelimet ovat ominaisuuksiensa puolesta ehdotonta kärkikastia tämän hetken laitemarkkinoilla. Itse olen erityisesti vaikuttunut näytön ominaisuuksista sekä siitä, että kameraominaisuuksiin on todella panostettu. Jos olet hankkimassa kännykkää ”kamera edellä”, kannattaa nämä puhelimet ehdottomasti ottaa tarkempaan harkintaan. Hintaeroa laitteiden välillä on jonkin verran. Ominaisuuksiensa puolesta eroa ei kuitenkaan ole ehkä niin merkittävästi. Vertailuun kannattaa myös ottaa OnePlus 7 ja 7 Pro ja katsoa mikä näistä neljästä mallista osuu parhaiten omiin tarpeisiin. Toki jos olet McLaren -fani, on valinta silloin selvä, McLaren Edition on silloin sinun juttusi.

 

Molemmat lippulaivamallit ovat tilattavissa nyt verkkokaupastamme. Myynnissä olevat värivaihtoehdot ovat 7T mallin osalta Frosted Silver ja Glacier Blue, 7T Pro värinä on Haze Blue sekä McLarenin teeman mukainen malli. Molempiin malleihin sopivat suojakuoret ja -lasit löydät täältä

 

Laitteiden toimitukset 7T ja 7T Pro:n osalta alkavat 17.10. 

7T Pro McLaren Editionin ennakkomyynti alkaa 29.10.ja laitteiden toimitukset 12.11. alkaen.

 

Päivitämme tähän artikkeliin tietoa uutuuslaitteiden saatavuuksista ja toimituksista Telialla sitä mukaa, kun uutta tietoa tulee. Lue ja seuraa ketjua, kysy halutessasi lisätietoa. 

 

Mitä mieltä olet uutuusmalleista ja onko jokin vaihtoehdoista ostoslistalla?


Lue myös:

- Kuinka valitsen puhelimen kameran ominaisuuksien perusteella

- OnePlus 7 ja 7 Pro - Suurempi, nopeampi ja sulavampi

 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/One-Plus-uutuudet-7T-ja-7T-Pro-esittelyssa-saatavuudet-ja/ba-p/194990
Linkki kopioitu
10 kommenttia 👇
Juha1000x
Uusi keskustelija

akku saisi olla olla isompi, onko 2 sim paikan lisäksi muistikorttipaikka

ovatko ne peräkkäin sisään laitettavassa telakassa

käyttäjä juha1000x

 

Puhelimen speksit tiivistettynä

Malli:OnePlus 7T (8GB+128GB)
Näyttö:6,55” FHD+ Fluid AMOLED, 90 Hz virkistystaajuus, 2400 x 1080 pixeliä
Mitat:160,9 x 74,4 x 8,13 mm
Käyttöjärjestelmä:OxygenonOS, perustuu Android 10.0 -käyttöjärjestelmään
Muisti:8 Gt RAM + 128 Gt
Suoritin:Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri
Takakamera:

48 Mpix (f/1.6)

16 Mpix laajakulmakamera (f/2.2)

12 Mpix telekamera, 2x optinen (f/2.2)

Etukamera:16 Mpix (f/2.0)
Akku:3800 mAh, OnePlus Warp Charge -pikalataus
Muuta:Sormenjälkilukija
 USB-C, ei kuulokeliitäntää
 Dual nano-SIM
 Kasvojentunnistus
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

@Juha1000x@  kirjoitti:

akku saisi olla olla isompi, onko 2 sim paikan lisäksi muistikorttipaikka

ovatko ne peräkkäin sisään laitettavassa telakassa

käyttäjä juha1000x

 

Muistikorttipaikkaa ei tästä mallista löydy. Jos haluat isomman akun ja enemmän muistia, on OnePlus 7T Pro silloin parempi vaihtoehto. 

Löysin netin syövereistä videon OnePlus 7 -mallista ja videossa näytetään kuinka Sim-kortit asennetaan telakkaan. Kortit laitetaan tarvittaessa päällekkäin, ei peräkkäin. Uskoisin että 7T -mallissa asennustapa on samanlainen. 

Juha1000x
Uusi keskustelija

koska arvotaan one for all 7

SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori

Jos viittaat Yhteisön päättyneeseen kisaan, niin arvonta suoritetaan 6.11.2019 ja voitosta ilmoitetaan yksityisviestillä Telia Yhteisön kautta. Arvonta suoritetaan mitä ilmeisimmin puoleen päivään mennessä.

Juha1000x
Uusi keskustelija

Tuleeko s postiin tieto myös kun asia julkistetaan yhteisön sivulla?

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@Juha1000x@  kirjoitti:

Tuleeko s postiin tieto myös kun asia julkistetaan yhteisön sivulla?


Kyllä, saat ilmoituksen sähköpostiisi, jos sinulle laitetaan yksityisviestiä täällä Yhteisössä tai nimimerkkisi tägätään postaukseen 🙂

Juha1000x
Uusi keskustelija

Onko arvottu 7t

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@Juha1000x@  kirjoitti:

Onko arvottu 7t


Kyllä, arvonta on suoritettu ja voittajalle on ilmoitettu voitosta yksityisviestillä täällä Telia Yhteisössä. Julkaisemme voittajan nimimerkin täällä, kun saamme hänet tavoitettua.

Juha1000x
Uusi keskustelija

@IlariJR@  kirjoitti:

@Juha1000x@  kirjoitti:

 


Ok,en saanut, arvo n 600 e, ostan toisen Missä 3.5 , 3 korttipaikkaa, akku 6150 mah, 10 , 4 kameraa,  otg, 4 ram 64 rom , 256 korttipaikka, 1 sovitin korteille, kotelo, näytönsuoja, otg johto, pikalataus, 6.4 näyttö ym 138 e 2.88 posti, täysin uusi eikä vielä markkinoilla

4 väriä 

Juha

 

AliSarmad
Uusi keskustelija

Ethän sinä edes ansaitse voittaa sitä, jos olet tehnyt yli 5 kirjoitelmaa (5 arpaa) sivuilla 20, ja 21...