Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Soundbar on kaiutin elokuvien ystäville..png

Soundbarit eli äänipalkit ovat kapeita ja pitkiä äänentoistolaitteita, jotka ovat tarkoitettu käytettäväksi television kanssa. Ne asetetaan television eteen tai vaikka seinään sen alle. Soundbarit mahdollistavat paremman äänentoiston elokuvien katsomiseen kotisohvalla. Soundbar on melko uusi tulokas äänimaailmaan, ja se onkin oiva vaihtoehto perinteiselle kotiteatterijärjestelmälle.

 

Laitteiden tarkotus on parantaa elokuvaelämystä ja elokuvien äänimaisemaa. Nykytelevisioiden kuvanlaatu on huippuluokkaa, mutta äänilaitteissa on edelleen parantamisen varaa, koska ohuisiin telkkareihin ei ole jätetty tarpeeksi tilaa äänilaitteille. Sen takia tarjolla on televisioon yhdistettäviä laitteita, jotka tukevat elokuvakokemusta huipputason äänillä.

 

Ota kaikki irti elokuvaelämyksestä hyvillä äänillä.Ota kaikki irti elokuvaelämyksestä hyvillä äänillä.

Huomioitavaa on, että soundbar ei ole tehty lähtökohtaisesti musiikin kuunteluun, vaan nimenomaan parantamaan television mahdollistamia ääniä katsoessa tv-ohjelmia ja leffoja. Kannattaa pitää siis kaiuttimet jatkossakin käytössä musiikin kuuntelussa parhaan äänenlaadun takaamiseksi. Soundbar parantaa myös telkkarin kautta pelattavien pelien äänimaisemaa.

 

Useimmissa soundbareissa on automaattisesti mukana erillinen subwoofer eli bassokaiutin, joka mahdollistaa paremman bassontoiston antamalla sille syvyyttä. Niitä saa laitteisiin toki ostettua myös erikseen, mutta mitä monipuolisempi yksittäinen laite, sitä helpompaa. Hintaluokat liikkuvat alle 300 eurosta 1000 euron tienoille. Ulkonäöllisesti eri valmistajien laitteissa ei ole massiivista eroa, vaan laite on lähes poikkeuksetta suorakulmainen palkki. 

 

Koska televisiovalmistajat ovat alkaneet panostaa soundbareihin, on huomioitava, että parhaan mahdollisen käyttökokemuksen saat yhdistämällä samojen merkkien kaiuttimet ja telkkarit. Se ei vaikuta itse ääniominaisuuksiin, mutta esimerkiksi käyttöönotto, liitännät ja etäohjaus voi olla vaivattomampaa, kun käytössä on saman valmistajan tuotteet.

 

Ehdotuksia joka makuun

 

Samsung

 

Samsung 2.1 Soundbar.JPG

Samsung 2.1 Soundbar-kaiutin toimii 2.1-kanavaisena ja se soveltuu erityisesti Samsungin televisioiden kylkeen. Pakettiin kuuluu barin lisäksi langaton subwoofer. Soundbaria voi hallinnoida Bluetoothin välityksellä tai Android-sovelluksen kautta riippuen television ominaisuuksista. Hintatasoltaan soundbar on edullinen, kun otetaan huomioon mukana tuleva subwoofer. Kaiutin on saanut hyviä arvosteluja: 4,3 tähteä viidestä valmistajan sivuilla.

 

Samsung All-in-one Soundbar.png

 

Samsung All-In-One -soundbarissa on jopa yhdeksän kaiutinta ja vahvistinta sekä sisäänrakennettu subwoofer. Soundbariin on kehitetty myös äänentoiston häiriöitä ennakoiva ja vähentävä teknologia, joka parantaa erityisesti basson kuuluvuutta. Soundbaria voi käyttää langattomasti Bluetoothilla. Oiva peli leffojen katsomiseen, ja hintakin on saatu pidettyä maltillisena. Kaiuittimia saa mustana ja hopeisena.

 

Soundbar HW äänijärjestelmä.JPG

 

Samsung Soundbar HW-N860/XE Dolby Atmos -äänijärjestelmän nimikin kertoo sen, että sisältöä riittää. 5.1.2-kanavainen äänijärjestelmä, jossa on tarjolla hienouksia kuten Dolby Atmos ja DTS: X surround-ääni. Nämä erityisominaisuudet mahdollistavat laajan surround-äänen. Pakettiin kuuluu siihenkin langaton subwoofer. Soundbarissa on jopa 13 yksittäistä kaiutinelementtiä, joissa jokaisessa on oma vahvistin. Herkkuominaisuuksista täytyy toki maksaa myös niiden arvoisesti, ja järjestelmä kuuluukin hintavampien soundbarien joukkoon. Parhaan leffaelämyksen saat yhdistämällä soundbarin 4K-televisioon.

 

Sony 

 

Sony HT-SF200 Soundbar.JPG

Sonyn HT-SF200 2.1 -kaiuttimessa on sisäinen bassokaiutin ja S-Force PRO Front Surround -tekniikka, jotka mahdollistavat elokuvien arvoisen äänen. Kaiuttimen voi liittää televisioon HDMI-piuhalla, USB:llä tai Bluetoothilla. Koska basso on barin sisällä, sinun tarvitsee vain asettaa se telkkarin eteen ilman erillistä subwooferia. Jos sinulla on Sonyn Android-televisio, voit hallita kaiutinta ja telkkaria yhdellä kaukosäätimellä. Kompakti kaiutinpaketti on myös miellyttävä hintatasoltaan.

 

Sony Atmos Soundbar.JPG

Sony Atmos 3.1 soundbar -äänijärjestelmä sisältää Dolby Atmos ja DTS:X -tekniikat, jotka mahdollistavat kolmiulotteisen äänentoiston. Ääni on jopa 7.1.2-kanavainen tilaääni, joka kuuluu joka suunnasta. Kaiuttimessa on erikseen elokuville tarkoitettu Cinema Mode -tila ja Playstation-kehittäjien luoma pelistudiotila. Voit valita myös esimerkiksi urheilu- ja musiikkitilan. Mukana tulee tietysti myös erillinen langaton subwoofer. Laitetta ei ole todellakaan hinnalla pilattu, koska se on kaikista ominaisuuksistaan huolimatta soundbarien keskihintaa.

 

LG

 

LG SJ8S Soundbar.JPG

 

LG:n SJ8S soundbar-äänijärjestelmään kuuluu langaton soundbar ja subwoofer. Laitteessa on monipuoliset yhteydet ja liitännät: Bluetooth, WiFi, sisäänrakennettu Chromecast, HDMI ja optinen liitäntä. Se sopii siis lukuisten eri televisioiden kylkeen. Voit kuunnella sen kautta myös musiikkia suoraan puhelimestasi Bluetoothin avulla. Laitteessa on mukautuva äänenhallinta, joka analysoi sisältöä reaaliajassa. Hintatasoltaan laite on melko keskikastia, mutta huomioitavaa on, että pakettiin tosiaan kuuluu jo subwoofer.

 

Löydät telia.fi:n koko soundbar-valikoiman täältä.

 

 

Onko sinulla jo käytössäsi soundbar-kaiutin? Mitkä ovat laitteen suosikkiominaisuuksiasi? 

 

 

Lue lisää: 

LauraWn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/Soundbar-on-laite-elokuvan-ystavalle/ba-p/191410
Linkki kopioitu