Tyylikäs kolmikko vertailussa – Honor 20 Pro, 20 ja 20 Lite vakuuttavat ominaisuuksillaan

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 43 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


Huawein sisarbrändi Honor julkaisi keväällä ensimmäisen laitteen uudesta 20-sarjastaan ja toi markkinoille 20 Lite -puhelimen. Nyt perhe on lisääntynyt kahdella tulokkaalla, Honor 20 ja Honor 20 Pro -älypuhelimilla. Tyypilliseen tapaan Honor leikittelee väreillä, puhelimet erottuvat ulkoisesti edukseen mallista riippumatta - niin myös tämä kolmikko. Tutustutaanpa laitteisiin lähemmin, mitä erityistä ne kätkevät sisuksiinsa ja mitä eroa näillä saman perheen jäsenillä on.


 


 


Honor 20 Pro – kolmikon kuningas, jonka tyylikäs ulkonäkö kohtaa erinomaisen hinta-laatusuhteen


 



Honorin kuluvan vuoden lippulaivapuhelimessa on hinta-laatusuhde kohdallaan. Perusmalliin verrattuna hinta ei ole paljon korkeampi, mutta ominaisuudet ovat silti vaikuttavat. Puhelimen kruunu on 48 megapikselin neloiskamera. Pääkamerasta löytyy lisäksi optinen kuvavakain. Pääkameran rinnalla on 16 megapikselin ultralaajakulma ja kahdeksan megapikselin telekamera on varustettu sekä kolminkertaisella optisella että 30 x digitaalisella zoomilla. Kirsikkana kakun päällä myös tässä mallissa on kahden megapikselin makrokamera. Kuvanvakain on pääkameran lisäksi myös telekamerassa. Automaattitarkennus on lasertarkenteinen ja yötila–kuvausasetus löytyy sekä pääkamerasta että ultrajaakulmakamerasta. 32 megapikselin etukamera on istutettu puhelimen yläkulmaan ja se sisältää tekoälyä hyödyntäviä kaunistumistoimintoja. Valmistaja mainitsee sivuillaan, että 20 Pro -malli on sijoittunut laiterankingeja tekevän DxOMark mobilen toimesta kolmen parhaan joukkoon kameraominaisuuksien vertailussa. DxOMARK pisteyttää älypuhelimia, kameroita ja linssejä niiden ominaisuuksien perusteella. Samaan pistemäärään on päässyt OnePlus 7 Pro.


 


Kameraominaisuuksiensa lisäksi Honor 20 Pro on ulkoisesti erittäin tyylikäs. Laitteiden värimaailma erottuu edukseen muiden valmistajien puhelimista ja lasi-alumiinirakenne tekee puhelimesta viimeistellyn näköisen. Järjestelmäpiirinä on HiSilicon Kirin 980, joka esiteltiin aiemmin Huawei Mate20 Pro -mallin yhteydessä. Se onkin tällä hetkellä Huawein tehokkain järjestelmäpiiri. 8 Gt keskusmuisti riittää useamman sovelluksen pyörittämiseen ja 4000 mAh akun on sanottu kestävän peruskäytöllä jopa parikin päivää. Kuten perusmallissa, niin myös tässä on Turbo 3.0 -prosessori joka mahdollistaa pelaamisen ilman viiveitä. Erityisenä plussana mainittakoon vielä Super Charge -lataus. Vamistajan mukaan 50 % lataustaso saavutetaan jo 30 minuutissa. Tilaa Honor 20 pro tästä


 


 


Honor 20 – luotettava kumppani vaativallekin kuvaajalle


 



Honor 20 on viime vuonna julkaistun Honor 10 seuraaja. Edeltäjäänsä verrattuna puhelimessa on uudempaa teknologiaa ja teknisesti se onkin hyvin samanlainen kuin alkuvuodesta julkaistu Honor View 20 -malli. Takakameroita tästä uutukaisesta löytyy peräti neljä kappaletta. 48 megapikselin pääkamera on saanut rinnalleen 16 megapikselin superlaajakulman, kahden megapikselin syvyyskameran ja kahden megapikselin makrokameran. Puhelimen yläkulmaan asetetusta 32 megapikselin etukamerasta löytyy Honor 20 Liten tavoin tekoälyä hyödyntävän kauneusalgoritmin ominaisuudet. Erillisessä kamerasovelluksessa on hyödyllisiä kuvaustiloja enemmänkin ja ”ammattilainen” -tilassa voit säätää kameran asetuksia vielä laajemmin.


 


Laitteen varsinaisena voimanpesänä on Kirin 980 kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri, joka löytyy myös muista Huawein kalliimmista huippupuhelimista. Vaikka Honor 20 luokitellaankin älypuhelinten keskihintaluokkaan, sisältää se siitä huolimatta saman teholähteen kuin Huawein kalliimpi lippulaivamalli. Akku on kooltaan 3750 mAh, hivenen suurempi kuin 20 Lite -mallissa. Testien mukaan se kestää koko päivän aktiivisessakin käytössä. Tehokkaiden kameroiden ja järjestelmäpiirin lisäksi laitteen grafiikkaprosessori tunnistaa tekoälyä hyödyntämällä pelaamiseen liittyvän työmäärän ja säätää laitteen muita toimintoja siten, että pelikokokemusta tulisi mahdollisimman optimaalinen. Tästä voi päätellä että laite on oiva valinta kuvaajan lisäksi myös pelaajalle. Tilaa Honor 20 tästä.


 


 


Honor 20 Lite – triplalinssinen kaunotar


 



Lite-malli on kolmikosta edullisin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se jäisi ominaisuuksiltaan muiden varjoon. Tämän mallin ehdoton timantti on triplalinssillä varustettu takakamera.  24 megapikselin pääkameran rinnalla toimivat 120 asteen ultralaajakulmalinssi ja kolmannessa kamerassa on kahden megapikselin syvyyskamera. Etukamerassa on 32 megapikseliä sekä älykäs kauneusalgoritmi, joka tuo kuviin viimeistellyn silauksen. Tekoäly-taustavaloteknologia tekee valmistajan mukaan selfie-kuvista luonnollisia ja kirkkaita.


 


Laite on muovisesta kuoresta huolimatta vankkarakenteinen ja 6,21” näyttö tekee puhelimesta varsin käteen sopivan kokoisen. 3400 mAh akun on luvattu kestävän hyvin koko päivän. Etukamera on upotettu kalliimmista malleista tuttuun pisaraloveen ja näyttö on näin saatu hyödynnettyä reunasta reunaan. Mainitsemisen arvoista on myös se, että 20 Lite -mallissa on vielä Micro-USB -liitin ja kuulokeliitännän ystäville vanha tuttu 3,5 mm liitäntä. Tilaa Honor 20 Lite tästä.


 


 


Tekniset speksit vertailussa


 



   


                                  


Mikä kolmikosta kannattaa hankkia?



Kaikki 20 -sarjan puhelimet erottuvat edukseen erityisesti kameraominaisuuksiensa puolesta. Jokainen näistä on myös ulkoisesti tyylikäs ja katseenkestävä. Ero löytyykin sitten teknisistä ominaisuuksista. Yksi eroista on etukameran sijainti. Lite-mallissa se on sijoitettu näyttöloveen ja muissa malleissa se on yläkulmassa. Samoin järjestelmäpiiri on edullisimmassa mallissa hivenen erilaisempi, kuin kahdessa muussa. Rakenne on Lite-mallissa muovia, kun kahdessa muussa se on pääosin lasi-alumiinia. Hintaeroa halvimman ja kalliimman mallin välillä on alle 200 eur ja kalleimman mallinkin 20 Pro:n saa alle 500 eurolla.


 


Koska kaikki puhelimet ovat suhteellisen saman hintaisia, onkin lähinnä makuasia mitä ominaisuutta arvostat eniten. Edullisemmalla Lite-mallilla pärjäät erittäin hyvin, jos vertaat laitetta muihin saman hintaluokan puhelimiin. Itse voisin kuvitella, että Lite olisi passeli puhelin nuorelle, joka tykkää kuvata – ja eritoten ottaa selfieitä. Honor 20 sopii oikeastaan kenelle tahansa. Kameraominaisuudet ovat laadukkaat ja ominaisuudet ylipäätään ovat aikaa kestävät. Pro-malli on kuvausominaisuuksiensa puolesta yksi huippupuhelimista tällä hetkellä. Jos arvostat kuvaamista pimeässä, haluat ottaa kuvia tarkoista yksityiskohdista tai tykkäät leikitellä syvyysterävyydellä, on tämä silloin oikea valinta. Tehokkuudenkaan puolesta tämä malli ei jää jalkoihin. Oli valintasi mikä tahansa, se ei voi mennä vikaan. 

Löytyykö sinulta jo jokin näistä 20-sarjan puhelimista? Kerro meillä mikä laitteessa on erityisen hyvää ja löytyykö siitä jotain parannettavaa mitä muiden kannattaa ottaa huomioon puhelinta hankkiessa. 


 


Lue lisää:



 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa