Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

 

IMG_3101.JPG

 

 

Uuden sukupolven Volvo XC90 on komea auto, päältä ja sisältä. Ergonomia, materiaalit, viimeistely ovat huippuluokkaa. XC90 on massiivinen auto, äärimitat ovat isot ja massaa löytyy. Tässä Volvon katumaasturissa on älykkäitä ominaisuuksia kuten Apple Car Play sekä Volvo On Call ja koeajon aikana totesimme ne @VilleVent:n kanssa käteviksi. Sen lisäksi, että ne helpottavat ajamistasi ne myös viihdyttävät sinua ajon aikana ja ne tuovat lisäturvaa mahdollisten ongelmien tai jopa kolarien osuessa kohdalle.

 


Tuskin kukaan ostaa 100 000 euron auton vain siksi, että siinä voi hyödyntää iPhonea. On kuitenkin hyvä tietää mitä nykyautot mahdollistavat ja jos olet jo iPhone-käyttäjä ja olet katselemassa katumaasturia niin Volvo ja sen älykkäät ominaisuudet voivat olla just sun juttu.


 

Yleisfiilis autosta. Volvo henkii luksusta ja ulkonäköä ja sisustaa tulikin jo kehuttua. Ajettavuuden suhteen ei ole verrokkipohjaa, tämä oli itselle ensimmäinen kerta katumaasturin ratissa mutta parin tunnin aikana sain kokea, että XC90 on kirjaimellisesti valtava auto. Sen äärimitat ovat isot ja äkkiseltään saa olla tarkkana ahtaissa väleissä ajellessa. Peruutuskamera auttaa peruuttaessa, muutoin olisi vaikeaa nähdä missä perä viilettää. Auto on raskas ja painopiste on korkealla ja tämä aiheutti ainakin itselle alkuun totuttelemista kun auto kallistelee varsinkin risteyksissä. Mutta tämä onkin enempi vähempi katumaastureiden ominaisuus.

 

 

Koeajoon saimme D5-koneella olevan mallin, nelivetoisena ja 8-vaihteisella automaattilaatikolla varustetun katumaasturin. Vaikka tässä yksilössä ei ollut ilma-alustaa niin kyyti oli pehmeää ja vakaata. Auton lisäksi testasimme sen älykkäitä ominaisuuksia eli Apple Car Playta sekä Volvo On Call -ominaisuuksia.

 

Tsekkaa alla oleva video niin näet miltä uusi XC90 näyttää päältä sekä sisältä. Näytämme ja kerromme Villen kanssa myös miten Apple Car Play sekä Volvo On Call -palvelut toimivat ja miten niitä käytetään.

 

 

Apple Car Play ei ole uusi asia, se on tullut markkinolle jo noin 1-1,5 vuotta sitten. Kyseessä on autovalmistajan oman viihdelaitteiston päälle rakennettu käyttöliittymä joka hyödyntää tiettyjä Applen sovelluksia ja joka myös näyttää iOS:lta.

 


Liitä iPhone 5 tai uudempi iPhone autoon USB-kaapelilla ja käyttöönoton jälkeen pääset vaikka soittamaan musaa Spotifyn kautta (edellyttää että se löytyy myös puhelimestasi), tai voit hyödyntää iPhonen Siri-puheohjausta ja soittaa sen avulla puheluita ilman, että kosket puhelimeen ollenkaan!


Volvo XC90:n lisäksi Apple Car Play löytyy useista nykypäivän autoista.

 

Alla olevasta videosta näet ja kuulet mikä Apple Car Play on ja miten sitä käytetään.

 

 

Volvo On Call mahdollistaa auton tiettyjen toimintojen/ominaisuuksien hallinnan mistä tahansa kännykän avulla ja nykyään myös Apple Watch -älykellon avulla!

 


Kesällä voit laittaa mobiililaitteellasi ilmastoinnin päälle etukäteen ja tullessasi autolle se on mukavan viileä.


Voit tarkistaa puhelimen näytöltä minne hypermarketin parkkipaikalla oikein jätitkään autosi, voit tutustua ajokäyttäytymiseesi, näet paljon tankissa on polttoainetta, voit avata ja lukita ovet ja niin edelleen.

 

Volvo On Call -palveluun sisältyy myös toimintoja jotka liittyvät turvallisuuteen ja matkustukseen. Esimerkiksi, jos Volvosi rikkoontuu niin voit soittaa tämän palvelun avulla apua paikalle. Tai jos autoosi murtaudutaan yöllä niin auto ilmoittaa siitä Volvon keskukseen. Tai jos ajat kolarin niin auto jopa hälyyttää täysin itse ja automaattisesti apua paikalle.

 

Alla olevalla videolla kerromme ja näytämme lisää Volvo On Call -toiminnosta.

 

  

Voit ohjata Volvosi toimintoja Applen älykellon avulla ja täältä löydät lisätietoa Apple Watchista.

 

Tämä Volvo-koeajo oli Klaanin historian toinen, ensimmäisenä koeajossa meillä oli Tesla Mode S -sähköauto

 

Onko autossasi Apple Car Play, mitä kokemuksia sinulla siitä on?

Onko sinulla Volvo ja siinä Volvo On Call, missä tilanteissa käytät sen monipuolisia ominaisuuksia?

Haluaisitko nähdä lisää autojen koeajoja ja systeemien esittelyitä?

 

Volvo XC90.jpg

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/Uusi-Volvo-XC90-ja-sen-alykkaat-ominaisuudet-tuovat-helppoutta/ba-p/127629
Linkki kopioitu
1 kommentti 👇
VilleVent
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Minun on helppo kompata Teroa. 🙂

Olihan tuo uusi Volvo XC90 todella hieno auto, niin ulkonäöltään kuin myös ominaisuuksiensakin puolesta. Se ei ole pelkästään hieno katumaasturi, vaan se on sitä myös yleisesti autona. Helppo ajaa eikä liian ison auton tuntuinen liikenteessä vaikka kokoa löytyykin. Moottorista riippuen siitä löytyy myös mielestäni aivan tarpeeksi tehoa oikeastaan kenelle vain. 

Keskiössä meillä oli koeajon aikana nimenomaan nuo edellämainitut Apple Carplay sekä Volvo On Call -toiminnot. Molemmat vakuuttivat allekirjoittaneen. Carplay:lla pystyt tosiaan kätevästi hallinoimaan iPhonesi tärkeimpiä toimintoja ilman, että puhelimeen tarvitse koskea tai vilkaistakaan. Volvo On Call -toiminto taas pitää huolta yleisesti turvallisuudestasi, liikuit sitten oikeastaan missä päin maailmaa tahansa.

Kaiken kaikkiaan XC90 yllätti meidät siis positiivisesti, vaikka odotukset olivat jo valmiiksi korkealla. Volvolla on käsissään nyt todellinen Premium -luokan menopeli, josta löytyy myös älyä. Hymiö Onnellinen

Tietoa kirjoittajasta
Nimeni on Tero Revonmäki ja Yhteisömanagerina vastaan siitä, että Yhteisö on hyvä paikka etsiä ja löytää apua sekä jutella yhdessä muiden asiakkaiden ja ajoittain myös työntekijöidemme kanssa.