Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tyylikäs muotoilu, laadukkaat osat sekä monipuoliset ominaisuudet yhdistettynä kukkarolle sopivaan hintaan tekee Galaxy A51:stä varteenotettavan vaihtoehdon omassa hintaluokassaan.Tyylikäs muotoilu, laadukkaat osat sekä monipuoliset ominaisuudet yhdistettynä kukkarolle sopivaan hintaan tekee Galaxy A51:stä varteenotettavan vaihtoehdon omassa hintaluokassaan.

 

 

Kotimaisia myyntitilastoja viime vuonna hallinnut Samsung Galaxy A -sarja kasvaa kahdella uutuusmallilla. Näistä ensimmäisenä myyntiin saadaan Samsung Galaxy A51, joka on nimensä mukaisesti päivitetty versio viime keväänä julkaistusta Galaxy A50 -mallista. A50 oli puolestaan koko Suomen myydyin älypuhelin vuonna 2019.

 

Galaxy A-sarja oli vuonna 2019 huikea menestys Suomessa. Erinomainen kamera ja näyttö, sekä erittäin riittoisa akun kesto – nämä ominaisuudet siivittivät viime vuonna Galaxy A -sarjan mallit Suomen myyntitilastojen ehdottomaan kärkeen, ja näitä on parannettu entisestään 2020- uutuusmalleihin. Galaxy A -puhelimet on suunniteltu kaikenikäisille, ja ne vastaavat entistä paremmin myös nuorten käyttäjien tarpeisiin. Tiedämme, että asiakkaamme toivovat ennen kaikkea tyylikästä puhelinta, jolla he pystyvät ottamaan näyttäviä kuvia sekä nauttimaan viihdesisältöä upealta näytöltä, ja jonka akku kestää pitkään. Galaxy A -sarjan uutuudet ruksaavat kaikki nämä boksit ja tekevät sen vielä erittäin kilpailukykyiseen hintaan, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom toteaa tiedotteessa.

A51:stä on saatavilla myös Galaxy A51 5G -versio, joka eroaa muutamilta osin perusmallista. Nimensä mukaisesti se tukee 5G:tä, siinä on pykälää tehokkaampi suoritin, enemmän keskusmuistia sekä hieman suurempi akku. Tarkemmat speksit löydät blogin lopusta.

 

Näiden lisäksi A-sarjasta on myynnissä edulliset A10, A20e ja A40 -mallit, sekä hieman kalliimman hintaluokan A71 ja A80.

 

Uutuutena lähikuvaukseen tarkoitettu makrokamera

 

A51:n takakannesta löytyy uusi Super Quad -kamera. Kuten nimi jo enteilee, kameroita on yhteensä neljä – Peräti 48 megapikselin pääkameran lisäksi takaa löytyy A50:stä tutut 5 Mpix:n syvyyskamera ja 123 asteen ultralaajakulmakamera, sekä uutena lisäyksenä lähikuvaukseen tarkoitettu 5 Mpix:n makrokamera. Yhdessä nämä takaavat monipuoliset kuvausmahdollisuudet eri tilanteisiin, myös yöllä kuvatessa.

 

Super Quadin lisäksi A51:ssä on 32 megapikselin etukamera, jonka tarkkuus ja valoherkkyys auttavat ottamaan laadukkaita selfiekuvia.

 

Samsung Galaxy A51 kamerat.PNG

 

Kuten muissakin Galaxy-sarjan puhelimissa, myös A51:ssä on tarkka Super AMOLED FullHD+ -näyttö. Samsung kutsuu näyttöä nimellä Infinity-O. Siinä etukamera on sijoitettu näytön yläreunan keskellä olevaan pieneen reikään, mutta muuten näyttö kattaa lähes koko puhelimen etupinta-alan.

 

Näyttö on kooltaan peräti 6,5 tuumaa, sen kuvasuhde on 20:9 ja pikseleitä löytyy 2400 × 1080. Samsungin mukaan iso näyttö mahdollistaa useamman sovelluksen käytön samanaikaisesti.

 

Näyttävä ulkokuori kätkee sisälleen suuren akun

 

Samsung kehuu myös A51:n Exynos 9611-suoritinta, joka antaa puhelimelle rutkasti tehoa ja nopeutta vaativampaankin käyttöön. Pinnan alta löytyy myös mukavan kokoinen 4000 mAh:n akku, jonka luvataan kestävän pitkään. Tehokas pikalataus sekä virransäästötila antavat puhelimelle lisää käyttöaikaa tarvittaessa.

 

A51 on isosta akustaan huolimatta varsin ohut, vain 7,9 mm. Korkeutta puhelimella on 158,5 mm ja leveyttä 73,6 mm, joten mitat ovat pysyneet suurin piirtein ennallaan. Vaikka A51:n näyttö on varsin suuri, Samsungin mukaan sen ohuet ja pehmeästi muotoillut reunat saavat puhelimen tuntumaan kädessä kokoaan pienemmältä. Etu- ja takakansi on puolestaan valmistettu kestävästä 3D-lasista. Laitteessa on myös sormenjälkitunnistin, joka on sijoitettu suoraan näytön alle.

 

Samsung Galaxy A51 näyttö.PNG

 

Keskusmuistia A51:ssä on mukavat 4 Gt ja tallennustilaa 128 Gt. Lisää tallennustilaa saa tarvittaessa microSD-muistikortilla. Laitteessa on lisäksi paikka kahdelle SIM-kortille. Laitteen pohjasta löytyy puolestaan USB-C -portti sekä 3,5mm audioliitäntä.

 

Käyttöjärjestelmänä on Android 10, jonka päällä hyrrää Samsungin uusin One UI 2.0 -käyttöliittymä. A51 on ensimmäinen Samsungin älypuhelin, josta tämä yhdistelmä löytyy valmiina, jo ennen tulevia lippulaivamalleja.

 

Värivaihtoehtoja on kolme: Prism Crush Black (musta), Prism Crush White (valkoinen) ja Prism Crush Blue (sininen). Nimillä viitataan takapaneelin näyttävää kuviointiin, jonka myötä pinta elää ja värinsävy muuttuu riippuen mistä kulmasta puhelinta katselee.

 

Tekniset tiedot


Galaxy A51

Näytön koko
: 6,5 tuumaa, Super AMOLED, Full HD+

Resoluutio: 2400 x 1080
Suoritin: Exynos 9611
Keskusmuisti: 4 Gt
Tallennustila: 128 Gt
Takakamera: 48 MP pääkamera (f/2.) + 12 MP ultralaajakulmakamera (f/2.2) + 5 MP syvyysterävyyskamera (f/2.2) + 5 MP makrokamera (f/2.4) + LED-salama
Etukamera: 32 MP (f/2.2)
Akku: 4000 mAh + 15W pikalataus
Muuta: USB-C, dual-SIM, microSD, NFC, sormenjälkilukija näytössä
Käyttöjärjestelmä: Android 10 + One UI 2.0
Mitat: 158,5 x 73,6 x 7,9 mm
Paino: 172 g
Värit: Musta, valkoinen, sininen
Hinta: 379 euroa


Galaxy A51 5G

Näytön koko
: 6,5 tuumaa, Super AMOLED, Full HD+

Resoluutio: 2400 x 1080
Suoritin: Exynos 980
Keskusmuisti: 6 Gt
Tallennustila: 128 Gt
Takakamera: 48 MP pääkamera (f/2.) + 12 MP ultralaajakulmakamera (f/2.2) + 5 MP syvyysterävyyskamera (f/2.2) + 5 MP makrokamera (f/2.4) + LED-salama
Etukamera: 32 MP (f/2.2)
Akku: 4500 mAh + 15W pikalataus
Muuta: USB-C, dual-SIM, microSD, NFC, sormenjälkilukija näytössä
Käyttöjärjestelmä: Android 10 + One UI 2.0
Mitat: 159 x 74 x 8,6 mm
Paino: 187 g
Värit: Musta, valkoinen, vaaleanpunainen
Hinta: 479 euroa

Galaxy A -sarjan suosio on perustunut pitkälti siihen, että sieltä löytyy sopiva vaihtoehto hyvin monenlaiselle käyttäjälle. A-sarjalaisia on kehuttu erityisesti niiden hyvästä hinta-laatusuhteesta, eikä A51 tuo tähän poikkeusta. Tyylikäs muotoilu, laadukkaat osat sekä monipuoliset ominaisuudet yhdistettynä kukkarolle sopivaan hintaan tekee Galaxy A51:stä varteenotettavan vaihtoehdon omassa hintaluokassaan.

 

Myyntipakkauksessa on laitteen lisäksi laturi johtoineen, MicroUSB-adapteri, SIM-kortin poistotyökalu, kuulokkeet, USB-adapteri ja suomenkieliset ohjeet.

Tilaa Galaxy A51 tästä


Lue lisää:

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/Viime-vuoden-myydyin-puhelin-saa-seuraajan-Tallainen-on-Samsung/ba-p/200337
Linkki kopioitu