Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

haluatkolisäpotkua_kansikuva_yhteisöön.png

 

 

Fitbit

fitbitkuvake.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Fitbit on urheilu- ja treenisovellus eritasoisille liikkujille. Sovellus toimii ikään kuin digitaalisena personal trainerina ja oppaana kohti terveellisempää elämää. Sovellus sisältää monipuolisesti erilaisia osioita: on treenivideoita ja -ohjeita, ruokakalenteri ja -opas, naisille suunnattu kuukautis- ja hedelmällisyyskalenteri, mindfulness- ja meditaatio-osio sekä kevään uutuutena Covid-19 -tietopankki. Mielestäni tietopankki on hauska lisäys terveyssovelluksessa – eipähän pääse unohtumaan käytöstavat näinä erityisinä aikoina. Näiden lisäksi Premium-ominaisuutena löytyy Community-osio, jossa käyttäjä voi osallistua muiden kanssa erilaisiin haasteisiin sekä jakaa lenkkireittejä ja -kuvia ja chattailla muiden käyttäjien kanssa.

 

Premium-tilauksella saat muutenkin enemmän irti sovelluksesta – tarjolle tulee personoidumpaa sisältöä ja ilmaisversioita enemmän erilaisia ohjelmia. Ilmaisversio yksinäänkin on erittäin hyvä, sisältöä on riittämiin – oikein hyvä perusliikkujalle. Kuitenkin sellaiselle, joka haluaa tosissaan treenata ja parantaa elämäntapoja, on Premium varma valinta.

 

Ruokavaliotaan seuraavalle tai sellaiselle, joka haluaa pistää ruokavalionsa remonttiin, on sovelluksen ruokaohjelmat taatusti erittäin hyödyllisiä! Ohjelmat valmentavat käyttäjää askel askeleelta kohti haluamaansa tavoitetta – oli se sitten sokeripitoisten ruokien syömisen tai vaikkapa kolesterolin vähentäminen.

 

Oma ehdoton suosikkini sovelluksessa on mindfulness- ja meditaatiokirjasto. Erilaisia sessioita löytyy runsaasti erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin – on aivan mahtavaa työpäivän tauolla ottaa pieni breikki, siirrellä turhia ajatuksia tieltä ja keskittyä vain hengittelemään rauhassa. Aamulla sen sijaan voi muutaman minuutin käyttää itsensä herättelyyn ja tsemppaamiseen.

 

  • Saatavilla Google Playsta sekä App Storesta
  • Ilmainen, maksullinen Premium, josta tällä hetkellä 3kk mittainen ilmainen kokeilujakso
  • Miellyttävä ja visuaalisesti tyydyttävä käyttöliittymä
  • Yhteensopiva useimpien aktiivisuusrannekkeiden ja -kellojen kanssa

 

meditation-1287207_1280 (1).png

 

Fabulous

fabulouskuvake.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Fabulous on monipuolinen hyvinvointisovellus, jossa voit asettaa itsellesi personoituja tavoitteita, joiden saavuttamisessa sovellus auttaa. Oma tavoitepolku alkaa pienillä, helposti saavutettavissa olevilla tehtävillä, kuten uusilla aamurutiineilla. Kun otat sovelluksen ensimmäistä kertaa käyttöön, tulee aluksi täyttää omat tavoitteet ja toiveet. Näiden tietojen pohjalta sovellus rakentaa sinulle suunnitelman ensin 30 päiväksi, sitten halutessasi pidemmälle ajanjaksolle. Hauskana lisänä tässä kohtaa on terveiset tulevaisuuden sinulta, joka on jo päässyt asettamaasi tavoitteeseen ja kannustaa sinua jatkamaan matkaa. 

 

Toinen hauska ja innostava piirre on se, että muut käyttäjät voivat lähettää sovelluksen kautta sinulle kannustusviestejä esimerkiksi liittyen sellaiseen tehtävään, joka on sinulla työn alla ja jonka toinen käyttäjä on jo saanut valmiiksi. Voit myös itse kirjoittaa vastaavia kannustusviestejä - ne ovat kuitenkin anonyymeja etkä tiedä kenelle viesti päätyy tai keneltä olet saanut viestin. 

 

fabulousachieve.png fabulousbestself.pngfabulousroutine.pngfabulousscience.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sovellus on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa, ja ollut vuonna 2018 App Storen vuoden parhaimmissa sovelluksissa sekä finalistina Google Playn vastaavassa! Onpa sovellus saanut myös Material Design-palkinnon. Ja on myönnettävä, että sovellus on erittäin hieno ja hyvin rakennettu. Sovelluksessa ei ole paljoa ylimääräistä, vaan se näyttää sinulle vain sen, mikä on sinulle sillä hetkellä ajankohtaista. Sovelluksen alakulmasta pääsee kuitenkin aloittamaan uusia haasteita tai vaikka treeni- tai joogaohjeisiin. 

 

 

calm

calmkuvake.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Calm on meditaatio- ja unisovellus, jonka avulla voit hoitaa esimerkiksi unettomuutta, ahdistusta tai oikeastaan mitä haluatkaan - sovellusta ja sen tarjontaa voi personoida helposti. Sovellus kysyykin heti alkuun selventäviä kysymyksiä tarpeistasi ja toiveistasi sovelluksen käyttöön liittyen, ja niiden pohjalta rakentaa juuri sinulle sopivaa sisältöä. 

 

Calmissa voit myös seurata mielialojasi ja saada niistä joka viikko koosteen ja pienen analyysin. Sovellus ehdottaa sinulle mielialamerkintäsi perusteella tehtävän, se voi olla meditaatiota tai vaikka musiikin kuuntelua sovelluksesta. 

 

Sovelluksen uniosiosta löydät runsaasti erilaisia iltasatuja, joista osa on tunnettujen julkkisten lukemia - niitä löytyy Matthew McConaugheyn ja Stephen Fryn ja monien muiden lukemina. Osiosta löydät satujen lisäksi paljon muutakin, kuten ASMR-äänitteitä, iltameditaatioita ja luonnonääniä, muutamia mainitakseni. 

 

 

Moodpath

moodpathkuvake.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Moodpath on henkistä hyvinvointia ja mielentilaa mittaava hyvinvointisovellus, joka toimii käytännössä mielenterveyspäiväkirjana. Sovellus kysyy sinulta muutamia kertoja päivässä ajatuksiasi ja tunteita, ja näiden tietojen avulla Moodpath muodostaa raportin, joka kertoo syvemmin mielialojesi ja tunteidesi muutoksista 14 päivän välein. Tarvittaessa sovellus ehdottaa käyntiä ammattilaispsykologin tai vastaavan luona – sovellukseen kirjatut merkinnät voit ottaa mukaan näytettäväksi.   

 

Moodpathdesrciption.png

 

 

Sovelluksen avulla voi ennaltaehkäistä mielenterveyden sairauksia sekä hoitaa itsenäisesti olemassa olevia sairauksia. Oman itsetunnon tai -varmuudenkin kehittymistä voi tällä seurata sekä harjoittaa sovelluksesta löytyvillä äänitteillä ja tehtävillä. Äänitteitä löytyy moneen eri tilanteeseen ja tarpeeseen, tällä hetkellä löytyy myös koronan aiheuttamien huolien kanssa elämiseen ja niiden hoitoon.

 

  • Hyvin miellyttävän näköinen ja tuntuinen sovellus
  • Saatavilla Google Playsta sekä App Storesta
  • Ilmainen sekä maksullinen versio

 

Water Time

watertimekuvake.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Vedenjuonnista tasaisesti muistuttava sovellus, joka painosi ja sukupuolesi avulla määrittää sinulle päivittäisen vedentarpeen.

 

Sovelluksessa on tsempparina suloinen pieni vesihahmo, joka hymyilee käyttäjälle juomismäärän lisäyksen jälkeen – ei sinänsä tärkeä ominaisuus, mutta voi houkutella erityisesti nuorempia käyttäjiä ja ylläpitämään heidän vedenjuontia. Toisena koukkuna on, että mitä paremmin pysyt tavoitteissasi ja mitä pidempiä aikoja, sitä enemmän hahmoja sinulle tulee saataville. Lisää erikoisempia hahmoja voit myös ostaa erikseen.

 

Sovellus on erittäin hyvä sellaiselle, joka helposti unohtaa juoda vettä tai kenellä kahvia tulee hörpittyä paljon – sovellus kertoo hyvin kahvin vaikutuksista kehon nestetasapainoon. Nyt näin kesäaikaan vettä pitääkin juoda runsaasti, joten pieni muistuttelu on kohdillaan.

 

  • Suloinen ja yksinkertainen sovellus
  • Ilmainen, maksullinen Pro-versio saatavilla
  • Saatavilla Google Playsta

 

Lue lisää: 

SalliJf
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/Viisi-sovellusta-terveytesi-tueksi/ba-p/207217
Linkki kopioitu