Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

TikTok on noussut noussut nopeasti yhdeksi suosituimmista sovelluksistaTikTok on noussut noussut nopeasti yhdeksi suosituimmista sovelluksistaMikä ihmeen TikTok?

 

Kirjoitimme alkuvuodesta nuorten suosioon nousseesta Musical.ly -sovelluksesta. Musical.lyn saaga jatkui elokuussa 2018 sen yhdistyessä aasialaisen TikTok -sovelluksen kanssa. TikTok on noussut lataus- ja käyttäjämäärissään kansainvälisesti suosituimmaksi sovellukseksi sekä kerännyt valtavan käyttäjämäärän Kiinassa, ja sen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti myös Suomessa. Sovelluksen suurin käyttäjäryhmä on nuoret. 

 

TikTokissa kuvataan lyhyitä videoita, joiden taustalle voi laitaa soimaan normaalin videoäänen sijasta itse valitun ääniraidan. Sovelluksessa käyttäjät tekevät itse musiikki- ja hassutteluvideoita, joihin muut käyttäjät voivat reagoida sydämin ja kommentein. Kuka tahansa voi tuottaa sovelluksen avulla omia videoita, jotka voivat levitä nopeastikin ympäri maailman.

 

TikTokin käyttö ja sisältö 

 

Sovellukseeen voi ladata itsetehtyjä videoita sekä seurata muiden tuotoksia. Kun olet ladannut TikTokin ja avaat sovelluksen puhelimellasi, video lähtee käyntiin ruudullasi automaattisesti. 15 sekunnin mittaiset videot ovat nopeita kuluttaa, mutta niiden parissa vierähtää huomaamattakin nopeasti aikaa. 

 

TikTok -sovelluksessa luovuus on valttia valtavan tarjonnan keskellä. Yleisiä videoita sovelluksessa ovat erilaiset lipsyncit, duetot, taide- ja temppuvideot sekä haasteet. Esimerkiksi huippusuositun Fortnite-pelin tanssiliikkeet ovat olleet aiemmin paljon kuvattuja, ja tällä hetkellä yksi trendaavimmista haasteista on mallikävely, jonka ideana on kävellä huippumallien tyyliin musiikin tahdissa. Suomalaisten videoiden joukosta nousevat esiin Salatuista Elämistä tai Muumeista napatut kohtaukset. 

 

TikTokin ikäraja on 13 vuotta, eikä se sovellu sisältönsä puolesta perheen pienimmille. Videot voivat sisältää raisua tai seksuaalissävytteistä kielenkäyttöä tai muuta haitallista sisältöä. Suosittelemmekin käymään nuorten kesken avointa keskustelua siitä, minkälaista sisältöä kannattaa ja ei kannata tuottaa. Oikein käytettynä TikTok on todella hauska ja luova ajanviettopaikka, ja suosittelenkin jokaista tutustumaan TikTokin sisältöön omin silmin. 

 

Tulevaisuus on videoissa 

 

Erilaiset videopalvelut ovat yleistyneet vauhdilla, kun nuoret sukupolvet ovat ottaneet videot totaalisesti haltuunsa Instagramin, Snapchatin ja nyt myös TikTokin voimin. Videoiden suosion ennustetaan kasvavan edelleen, joten erilaisista videotaidoista on varmasti valtavasti hyötyä tulevaisuudessa. Jo nyt sosiaalisen median ammattilaiset sekä mikro- ja nanovaikuttajat ovat nousseet suureen suosioon, eikä some ammattina tai työkaluna ole enää aikoihin ollut utopiaa.

 

Katso videolta, miten someammattilainen Pinkku Pinsku reagoi TikTok-videoihin.

 

 

Onko TikTok sinulle jo tuttu sovellus?

EssiJn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/Vuoden-2018-ladatuin-sovellus-on-TikTok-Mika-se-on/ba-p/179949
Linkki kopioitu