Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

5G laitteet.png

 

Kuluttajien näkökulmasta 5G-verkkojen yleistyminen näkyy parhaiten matkapuhelin- ja nettiliittymien monipuolistuneen tarjonnan lisäksi myös älylaitteiden markkinoilla. 5G-verkkoa rakennetaan kiihtyvään tahtiin ja sen laajentumisen myötä myös 5G-yhteyttä tukevien laitteiden määrä lisääntyy kovaa vauhtia. Tämä muutos on nähtävillä vahvasti esimerkiksi puhelinmarkkinoilla. 5G ei ole enää vain lippulaivamallien etu, vaan tuki uuden sukupolven verkolle löytyy myös edullisen hintaluokan laitevalikoimasta.

 

 

Mitä 5G-verkko tuo laitteiden saralle?

 

5G tuo monia etuja älylaitteiden käyttöön. Sen avulla voit katsoa esimerkiksi puhelimeltasi tai tabletiltasi teräväpiirtovideoita ja pelata viiveettömästi. Lisäksi sen avulla useammallakin laitteella on mahdollisuus päästä entistäkin parempiin nopeuksiin. 5G-yhteyden hyödyntämiseksi tarvitset laitteen ja liittymän, jotka tukevat 5G:tä. Lisäksi alueella tulee olla 5G-kuuluvuus. Jos liittymäsi ei tue 5G:tä, toimii 5G-puhelin normaalisti vanhempien verkkotekniikoiden kanssa (2G, 3G, 4G). Jatkossakin yhä useampi älylaite tulee tukemaan 5G-verkkoa, jonka myötä sen yleistyminen on hyvä huomioida myös uuden laitteen hankinnan yhteydessä.

 

Tällä hetkellä 5G-toimintoa tukevien laitteiden tuotekategoria on vielä rajallinen, sillä kyseessä on vielä suhteellisen uusi tekniikka. Nyt kuitenkin 5G-yhteydellä toimivia laitteita löytyy valikoimastamme jo niin puhelimista, tableteista sekä reitittimistä. 5G näkyy myös tietokonemarkkinoilla, sillä esimerkiksi Lenovo julkaisi viime vuonna ensimmäisen 5G-yhteyttä tukevan kannettavansa, Lenovo Yoga 5G:n. Myös Samsung on tuonut myyntiin uuden 5G-yhteydellä toimivan Galaxy Book Pro 360 5G -tietokoneen. Odotettavissa on, että 5G tulee näkymään myös älykellojen markkinoilla. Lisäksi tulevaisuudessa 5G tulee tuomaan monia mahdollisuuksia esimerkiksi kodinelektroniikkalaitteiden etäohjaukseen ja pelaamisen elämyksellisyyteen. 

 

 

mitä 5g-laitteita on jo myynnissä?

 

Tällä hetkellä verkkokaupastamme löytyy 5G-verkkoa tukevia laitteita niin puhelimista kuin tableteista. Valikoimastamme löytyy myös ZTE:n 5G-reititin, jolla jaat nopean yhteyden laitteillesi langattomasti tai ethernet-liittimillä.

 

Uutta puhelinta hankkiessa yhä useampi päätyy valitsemaan 5G-valmiudella varustetun mallin. 5G-verkkoa tukevia puhelimia löytyykin jo lähes kaikilta suurimmilta puhelinvalmistajilta ja kaikissa hintaluokissa. Saat parhaimman hyödyn 5G-puhelimesta, jos esimerkiksi katsot paljon videoita, pelaat AR (Augumented Reality) tai VR (Virtual Reality) -tekniikkaa hyödyntäviä mobiilipelejä, teet mediasisällöntuotantoa tai muuta vastaavaa paljon dataa käyttävää työtä.

 

Suosituimpia 5G-puhelimia ovat muun muassa Applen iPhone 12 5G, Samsungin Galaxy A42 5G sekä OnePlussan Nord 5G. Alla näet listattuna meidän verkkokaupasta löytyvät 5G-puhelimet jaoteltuna viiteen kalleimpiin ja edullisimpiin malleihin.

 

 

5G-puhelimet

 

Kalleimmat 5G-puhelimet

 

1. Samsung Galaxy Z Fold2 5G

2. iPhone 12 Pro Max 512 Gt 5G

3. Motorola Razr 5G

4. Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 16+512 Gt

5. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

 

Samsung Galaxy Z Fold2, iPhone 12 Pro Max ja Motorola Razr kuuluvat markkinoiden kalleimpien 5G-puhelimien kärkikastiinSamsung Galaxy Z Fold2, iPhone 12 Pro Max ja Motorola Razr kuuluvat markkinoiden kalleimpien 5G-puhelimien kärkikastiin

 

Edullisimmat 5G-puhelimet

 

1. Motorola G50 5G

2. Xiaomi Redmi Note 9T 5G

3. Samsung Galaxy A32 5G

4. OnePlus Nord N10 5G

5. Samsung Galaxy A42 5G 

 

Motorola G50, Xiaomi Redmi Note 9T ja Samsung Galaxy A32 lukeutuvat markkinoiden edullisimpien 5G-puhelinten joukkoonMotorola G50, Xiaomi Redmi Note 9T ja Samsung Galaxy A32 lukeutuvat markkinoiden edullisimpien 5G-puhelinten joukkoon

 

5G-tabletit

 

Tällä hetkellä 5G-verkkoa tukevia tablettilaitteita löytyy meidän valikoimasta Applelta ja Samsungilta. Verkkokaupastamme löytyy uudet keväällä 2021 julkaistut Applen iPad Pro 11 ja 12,9 -tuuman padit sekä Samsungin Galaxy Tab S7+ WiFi + 5G.

 

1. iPad Pro 11" ja 12,9" (2021) 5G -tabletit

2. Samsung Galaxy Tab S7+ WiFi + 5G 

 

Löydät Applen ja Samsungin 5G-tabletit verkkokaupastamme.Löydät Applen ja Samsungin 5G-tabletit verkkokaupastamme.

 

5G-reititin

 

5G mahdollistaa nopeamman nettiyhteyden myös kodin käyttöön. Sen avulla voit esimerkiksi katsoa elokuvia, striimata ja pelata ilman viiveitä. Lisäksi se mahdollistaa tarvittavaa kaistaa useammallekin laitteelle. Verkkokaupastamme löytyy ZTE:n 5G-modeemi, jonka avulla Wi-Fi-käyttäjät saavat jaettua nettiyhteyttä langattomasti ja nopeasti. 

 

1. ZTE MC801A 5G-reititin

 
ZTE MC801A on pienikokoinen ja tehokas 2. sukupolven 5G-reititin.ZTE MC801A on pienikokoinen ja tehokas 2. sukupolven 5G-reititin.

Oletko jo päivittänyt jonkun laitteesi hiljattain 5G-aikaan? Jos olet, niin millaisia hyötyjä olet itse siitä havainnut? 

 

 

 

Lue lisää:

 

HannaSu
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/5G-laitteet-esittelyssa/ba-p/224518
Linkki kopioitu
2 kommenttia 👇