Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Spotify löytyy lähes jokaisen puhelimestaSpotify löytyy lähes jokaisen puhelimesta

Spotify Premium on Suomalaisten suosiossa, ja sovelluksen vihreä ympyrä on tuttu näky useimpien älypuhelinten tai tablettien ruudulla. Keräsin muutaman näppärän vinkin, jonka avulla voit löytää uusia tapoja musiikin kuunteluun sekä Spotifyn käyttöön.

1. Yksityinen istunto 

 

Oletko joskus joutunut kuuntelemaan Spotifystä musiikkia, josta et ihan oikeasti pidä? Olkoon kyseessä sitten kaverien kesken järjestetty levyraati, nostalgiatrippi tai pelkääjän paikalta omia lempirenkutuksiaan soittava apukuski, Spotify tallentaa kaiken soittamasi musiikin tarkasti hiottuun algoritmiinsa voidakseen suosittella kuunnellun musiikin perusteella muita sinua mahdollisesti kiinnostavia kappaleita. Erikoistilanteisiin on kuitenkin olemassa ratkaisu – voit asettaa Spotifyn Yksityinen istunto -tilaan, jolloin et jaa kuuntelutietojasi sovelluksen tai muiden käyttäjien tietoon. Näin vältyt jatkossa epämielulista kappalesuosituksilta.

2. Välimuistin tyhjennys

 

Spotify tallentaa musiikkia tai katkelmia väliaikaisesti välimuistiin striimausta varten. Tämän ansiosta kuulet musiikkia välittömästi toistopainiketta painaessasi, eikä musiikki liiemmin katkeile kuuntelun aikana. Spotifyn välimuistiin kertyykin paljon dataa kuuntelemistasi kappaleista. Välimuistin tyhjennys voi tehdä terää erityisesti silloin, jos kaipaat lisää tallennustilaa puhelimeesi, sillä Spotifyn välimuisti on saattanut lohkaista jopa muutaman gigan siivun puhelimen tallennustilasta. Välimuistin poistaminen ei tyhjennä esimerkiksi offline-soittolistoja.

3. Yhteissoittolistat

 

Spotify tarjoaa mahdollisuuden yhteissoittolistojen luomiselle. Tämä onnistuu joko uuden soittolistan yhteydessä, tai vanhemman soittolistan asetuksista. Kun soittolista on määritelty yhteislistaksi, voivat kaverisi lisätä tai poistaa kappaleita listalle ja järjestää niitä uudelleen. Voitte siis luoda helposti yhteisen soittolistan pitkälle automatkalle, illanviettoon tai reissulle, tai vaikka perheen kesken kodin taustamusiikiksi.

4. Tarkenna hakua

 

Spotifyn hakutoiminto toimii samoilla periaatteilla kuin hakukoneet. Tämä mahdollistaa sen, että hakusanojen joukkoon voi lisätä erilaisia kriteerejä, kuten NOT, AND tai OR. Hakutoiminnot toimivat myös suomenkielisessä versiossa vain englanniksi. Voit kirjoittaa hakukenttään esimerkiksi ”Jenni Vartiainen NOT turvasana” jolloin saat hakutulokseksi kaikki Jenni Vartiainen kappaleet Turvasanaa lukuun ottamatta. Haulla ”Cheek OR Sanni” saat esille sekä Cheekin että Sannin musiikkituotannon. Musiikkia voi etsiä hakukentästä myös genren mukaan syöttämällä kenttään esimerkiksi ”genre: rap”.

5. Artisti- ja kappaleradio

 

Spotify Radion avulla löydät helposti oman makusi mukaista musiikkia. Voit käynnistää kappaleradion minkä tahansa kappaleen kohdalta, tai vaihtoehtoisesti artistiradion mistä tahansa artistista. Näin Spotify kerää jonon täyteen kyseisen artistin kappaleita, sekä muita samantyylisiä raitoja. Kappale- ja artistiradiot ovatkin hyvä tapa tehdä löytöjä musiikin saralla ja laajentaa musiikkirepertuaaria.

6. Podcastit

 

Musiikin lisäksi Spotify on oiva sovellus Podcastien kuunteluun. Podcasteja voit tutkia tarkemmin hae osiosta, josta pääset selaamaan saatavilla olevia podeja. Voit selata podcasteja genren mukaisesti tai ottaa kuunteluun uuden ohjelman Suosituimmat podcastit -listalta. Valinnanvaraa on sekä suomeksi, että englanniksi. Podcasteja on musiikin tavoin tallentaa offline-tilaan. Lisää kuuntelulistallesi esimerkiksi Suomen suosituin podi Urheilucast tai mysteerintäyteinen Jäljillä -rikospodcast.

7. Shazam ja SoundHound

 

Kun seuraavan kerran kuulet hississä tai kahvilassa kappaleen, jonka haluat lisätä omalle soittolistallesi, tai muuten vain selvittää mikä kappale on kyseessä, ota avuksesi Shazam tai SoundHound. Sovellukset kuuntelevat pätkän kappaleesta, vertaavat sitä tietokantaansa ja kappaleen tunnistaessaan kertovat sinulle, mikä biisi on kyseessä. Sovelluksen kautta voit avata kappaleen Spotifyhin ja lisätä sen soittolistallesi.

 


Oletko sinäkin jo Spotifyn suurkuluttaja? Tilaa Spotify Premium täältä ja jaa omat vinkkisi kommenttiboksiin!

 

 

Lue myös nämä:

EssiJn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/7-vinkkia-Spotifyn-kayttajille/ba-p/184828
Linkki kopioitu
1 kommentti 👇