Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

VoLTE VoWiFi.jpg

 

4G-  ja WiFi-puhelut tulivat meidän liittymiin marraskuussa. Ehkä olet jo itse päässyt sitä kokeilemaan. Virkistetään alkuun muistia termeistä:

VoLTE = Voice over LTE, eli puhelut kulkevat 4G-verkossa

VoWiFi = Voice over WiFi, eli puhelut kulkevat WiFi-verkossa

 

Verkon yli parempi äänenlaatu ja kuuluvuusongelman kierto

 

Joillain alueilla 2G/3G verkko saattaa olla heikompi kuin 4G verkko ja siksi onkin järkevää, että jatkossa voit käyttää parasta saatavilla olevaa verkkoa puheluihisi. Voit myös valita mitä verkkoa käytät soittaessasi. Jos käytät puhelimen nettiä pääasiallisena nettinäsi ja jaat sitä muille laitteille, olet saattanut huomata netin katkeavan jos joku soittaa. Jatkossa puhelun saapuminen ei enää katkaise muiden laitteiden surffailua. Wifi-puheluilla voit kiertää kuuluvuusongelman, jos asut mobiiliverkkojen katveessa. Jos kotoa löytyy kiinteä yhteys, voit soittaa sen kautta puheluja.

 

VoWiFin ja VoLTEn hinnoittelu

 

Tiesitkö muuten, jos soitat kaukomailta VoWiFi puheluna Suomeen, maksat vain kotimaan hinnan? Säästöä! Vastaava kuin Skypellä mutta säästää puhelimen akkua rahan lisäksi.

 

Tässä esimerkkejä:

 

Wifi-puhelu

Olet Suomessa ja soitat thaimaalaiseen numeroon > Ulkomaanpuhelu

Olet Thaimassa ja soitat suomalaiseen numeroon > Kotimaan puhelu

Olet Thaimaassa ja soitat thaimaalaiseen numeroon > Ulkomaanpuhelu

 

4G-puhelut:

Olet Suomessa ja soitat thaimaalaiseen numeroon > Ulkomaanpuhelu

Olet Thaimaassa ja soitat suomalaiseen numeroon > ei mahdollista tällä hetkellä, puhelut kulkevat 2G/3G-verkon välityksellä > Roaming-hinnoittelu

Olet Thaimaassa ja soitat thaimaalaiseen numeroon >  ei mahdollista tällä hetkellä, puhelut kulkevat 2G/3G-verkon välityksellä > Roaming-hinnoittelu

 

Näin saat 4G- ja WiFi -puhelut käyttöösi

 

Telia.fi -sivuille kirjautumalla/ Minun Telia sovellukseen kirjautumalla ja sieltä liittymän tiedoista Palvelut sarakkeen alta löytyy Telia 4G-puhe. Sen takaa voit valita päälle/pois Telia 4G-puhe ja/tai Telia Wifi-puhelut.

 

Minun Telia Telia Omat Sivut VoLTE ja VoWiFi kytkentä.JPG

 

Minun Telia Telia Omat Sivut VoLTE ja VoWiFi kytkentä 1.JPG

 

Minun Telia Telia Omat Sivut VoLTE ja VoWiFi kytkentä 2.JPG

 

Eikö kohtaa Telia 4G-puhe löydy? Tarkista, että käytössäsi on paketti, joka tukee VoLTEa tai VoWiFia. Paketin tulee olla nykyisin myynnissä, jotta siihen voi kytkeä palvelun käyttöön. Joitain lisäpalveluja, kuten vaihdepalvelua, ei voi kytkeä liittymälle samanaikaisesti kun siinä on VoLTE tai VoWiFi käytössä.

 

Uusia laitteita lisätään palveluiden piiriin koko ajan

 

Puhelimen ohjelmistopäivityksen myötä puhelimen asetuksiin tulee uusia valintoja, joista pääset laittamaan 4G- ja Wifi-puhelut päälle. Sitä ennen, testaamme puhelut yhdessä laitevalmistajan kanssa, laite kerrallaan ja jokainen laite erikseen. Jos testauksen yhteydessä ilmenee ongelmia se venyttää aikataulua, jolloin toiminto tulee saataville. Perusteellisella testaamisella vältymme siis virheiden mahdollisuudelta. Laitteiden lisääminen tuettujen mallien listalle riippuu pitkälti siis testaus- ja päivitysaikatauluista. Lisäämme uusia laitteita palvelun piiriin niin nopeasti kuin mahdollista.

 

Lue myös:

ReOlivia
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Aani-lensi-yli-4G-n-ja-laajakaistan-VoLTE-ja-VoWiFi/ba-p/182672
Linkki kopioitu
1 kommentti 👇
Tietoa kirjoittajasta
Hei, nimeni on Olivia! Olen yksi Telian sometiimin jäsenistä ja toimin Yhteisössä moderaattorina ja kirjoitan artikkeleita blogiosioihin. Vastaan myös muualla Telian sosiaalisen median kanavissa.