Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

airtag2-split.png

 

Apple julkaisi tiistaina paljon uutuuksia Spring Loaded -tilaisuudessaan. Yksi odotetuista uutuuksista on AirTag -paikannin, joka auttaa sinua pitämään tavarasi tallessa. Voit kiinnittää AirTagin esimerkiksi avaimiisi, reppuun, laukkuun - Ihan mihin itse vain haluat! Saat tavarasi näkyviin Missä on…? -sovellukseen ja sitä kautta voit myös valmistajan mukaan etsiä Apple-laitteitasi, olla yhteydessä perheenjäseniin sekä ystäviin. AirTagin käyttö on yksinkertaista, sillä voit yhdistää sen iPhoneen tai iPadiin yhdellä napautuksella. Voit antaa AirTagillesi myös nimen ja kiinnittää sen seurattavaan esineeseen. Halutessasi saat ilmoitukset myös Apple Watchiin.

 

AirTagit on nyt ennakkotilattavissa verkkokaupastamme. AirTag -lisävarusteina on saatavilla nahkainen AirTag-avaimenperä ja valittavana on kolme värivaihtoehtoa: satulanruskea, itämerensininen ja punainen. Avaimenperän lisäksi saatavilla on AirTag-nahkalenkki, jonka värivaihtoehtoina on satulanruskea ja punainen. Jos nahkainen lenkki ei ole sinulle sopiva, voit valita kevyen polyuretaanisen lenkin. Polyuretaanilenkki on saatavilla neljässä eri värissä, jotka ovat auringonkukka, loimuoranssi, matruusinsininen ja valkoinen. Tutustutaan tässä artikkelissa hieman tarkemmin, minkälaisesta paikantimesta on kyse.

 

Polyuretaanilenkki on saatavilla neljässä eri värissä.Polyuretaanilenkki on saatavilla neljässä eri värissä.

 

Kadonneiden tavaroiden paikannus on helppoa ja turvallista

 

Missä on…? -sovelluksesta löytyy Kohteet-välilehti, jonka kautta voit paikantaa kadottamasi tavaran, kun siihen on kiinnitetty AirTag. Voit myös etsiä tavaroitasi Sirin avustuksella ja laittaa AirTagin toistamaan kaiuttimestaan merkkiääntä. Jos esimerkiksi olet kadottanut lompakkosi ja tiedät sen olevan kotona, seuraat vain merkkiääntä ja löydät etsimäsi. Apple ilmoittaa iPhonen johdattavan sinut suoraan AirTagin luo Tarkalla etsinnällä, jos se on lähettyvillä. AirTagissa olevan Ultra Wideband -teknologian ansiosta näet puhelimessasi oikean suunnan ja etäisyyden suhteessa AirTagiisi ja voit helposti suunnistaa kadonneen tavarasi luo. Tarkka etsintä toimii iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12, 12 mini, 12 Pro ja 12 Pro Max -malleilla.

 

Apple kertoo maailmanlaajuisen Missä on…? -verkon koostuvan sadoista miljoonista iPhone-, iPad- ja Mac-laitteista, joka auttaa sinua etsimään AirTagisi, jos hukkaat sen johonkin. Missä on…? -verkko on suunniteltu niin, että yksityisyytesi pysyy suojassa kaikissa vaiheissa, joten sitä on huoletonta ja turvallista käyttää. Miten etsintä sitten toimii? Apple kertoo, että AirTagisi lähettää suojatun Bluetooth-signaalin, jonka lähellä olevat Missä on…? -verkon laitteet voivat tunnistaa. Sen jälkeen laitteet lähettävät AirTagisi sijainnin iCloudiin ja voit katsoa sijainnin kartalta Missä on…? -sovelluksessa. Valmistajan mukaan koko prosessi on anonyymi ja salattu, ja se toimii tehokkaasi ilman, että sinun tarvitsisi huolehtia akunkestosta tai mobiilidatan käytöstä.

 

Voit valita AirTagillesi nahkaisen avaimenperän.Voit valita AirTagillesi nahkaisen avaimenperän.

 

Kuten muutkin Apple-laitteet, myös AirTag on mahdollista asettaa Kadonnut-tilaan. Kyseinen tila helpottaa löytämistä ja Applen mukaan saat automaattisen ilmoituksen, kun verkossa oleva laite löytää AirTagisi. Voit myös määrittää asetuksesi niin, että muut voivat saada yhteystietosi koskettamalla AirTagia NFC-yhteensopivalla puhelimella. Apple kertoo, että vain sinä voit nähdä, missä AirTagisi on eikä sijaintietojasi ja -historiaa tallenneta AirTagiin. Yksityisyytesi on siis otettu huomioon ja esimerkiksi myöskään Apple ei tiedä AirTagisi sijaintia tai sen löytämisessä auttaneen laitteen tietoja. Kaikki laitteet, jotka välittävät AirTagin sijainnin pysyvät siis anonyymeinä ja sijaintitiedot salataan joka vaiheessa.

 

Jos AirTagisi sattuisi putoamaan lätäkköön tai kastumaan muutoin, ei siitä olisi haittaa sillä AirTag on suojattu IP67-luokituksella. Se on siis vesitiivis ja kestää yhden metrin syvyyteen upotuksen maksimissaan 30 minuutin ajan. AirTag toimii paristolla ja Apple kertookin, että se on suunniteltu toimimaan jopa vuoden ajan tavallisella paristolla, joka on helposti vaihdettavassa. Kun pariston vaihdon aika koittaa, ilmoittaa iPhonesi siitä sinulle.

 

AirTagin nahkainen lenkki on saatavilla punaisena ja ruskeana.AirTagin nahkainen lenkki on saatavilla punaisena ja ruskeana.

 

Tekniset tiedot:

 

Mitat: Halkaisija 31,9 mm, paksuus 8,0 mm

Paino: 11 g

Vesi- ja pölytiiviys: IP67 (IEC-standardi 60529, enimmäis­syvyys 1 metri enintään 30 minuutin ajan)

Yhteydet: Bluetooth, Applen suunnittelema U1-siru Ultra Widebandia ja Tarkkaa etsintää varten, NFC-napautus Kadonnut-tilassa

Kaiutin: Sisäinen kaiutin

Paristo: Vaihdettavissa oleva CR2032-nappiparisto

Tunnistin: Kiihtyvyysanturi

Käyttöapu: Missä on…? -sovellus on yhteensopiva seuraavien iPhonen käyttöapuominaisuuksien kanssa: VoiceOver, käänteiset värit, suurempi teksti, yhteensopiva pistenäyttöjen kanssa

Järjestelmävaatimukset ja yhteensopivuus: Apple ID, iPhone- ja iPad touch -mallit, joissa on iOS 14.5 tai uudempi, iPad-mallit, joissa on iPadOS 14.5 tai uudempi

 

Mitä mieltä olet tästä uutuudesta? Kommentoi alle!

 

Lue lisää:

HannaMarikaL
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Apple-AirTag-Pida-tavarasi-tallessa-helposti/ba-p/222173
Linkki kopioitu
5 kommenttia 👇