Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

eSIM_puhelin.jpg 

Kerrataanpa heti alkuun mikä on eSIM. Kyseessä on sähköinen SIM-kortti, joka toimii perinteisen SIM-kortin tavoin, mutta on sisäänrakennettu laitteeseen.

 

Sähköisen SIM-kortin myötä laitteelle ei tarvita erillistä paikkaa fyysiselle kortille. Näin laitteista saadaan entistä pienempiä, ohuempia, kevyempiä ja kestävämpiä, koska niihin ei tarvitse rakentaa erikseen avattavia osia.

 

Tällä hetkellä eSIM löytyy joistain älykelloista ja -puhelimista, mutta tulevaisuudessa mikä tahansa laite jääkaapista kuulokkeisiin ja koiran pantoihin voi olla eSIM-tekniikan avulla yhteydessä verkkoon.

 

eSIM puettavissa älylaitteissa

 

Yhteys älykelloihin on tähän asti jouduttu jakamaan matkapuhelimesta, jolloin puhelin täytyy pitää aina lähietäisyydellä. Joissakin kelloissa on oma erillinen fyysinen SIM-kortti, mikä taas vaikuttaa laitteen kokoon.

 

eSIM-ominaisuudella varustettu älykello on täysin itsenäinen laite. Sillä voit vastaanottaa ja lähettää niin viestejä kuin puheluitakin. Kellon verkkoyhteys toimii, vaikka se ei olisi yhteydessä puhelimeen tai wifi-verkkoon. eSIM-ominaisuuden myötä älykelloista saadaan myös vesitiiviimpiä.

 

Älykelloon suositellaan Multi-SIM -ominaisuutta tai Yhteus Multi -palvelua, jolloin sama numero on niin puhelimessa kuin kellossakin.

 

Multi-SIM -palvelun hyödyt älykellossa:

  • Käyttää pääliittymän datapakettia (myös nopeutta)
  • Viestit ja puhelut välittyvät ilman soitonsiirtoa, vaikka puhelimesi olisi kotona
  • Kellosta lähetetty viesti näyttää pääliittymän puhelinnumeron, ei erillisen liittymän numeroa
  • Ei stressiä siitä, että tärkeät puhelut menevät ohitsesi
  • Tutuille ei tarvitse ilmoittaa toista numeroa, josta sinut saa kiinni

Mikä on Yhteys Multi ja miten saat sen käyttöön? 

 

Kuulostaa vapauttavalta, että jatkossa voit napata lenkille tai kuntosalille mukaasi pelkästään älykellon ja unohtaa varsinaisen puhelimesi kotiin, vai mitä?

 

Lue Ilarin kokemuksista eSIM-palvelua tukevan Samsung Galaxy Watchin käyttöönotosta.

 

koiranpanta.jpg

 

 

eSIM-ominaisuudesta on digiarjessa ihan käytännön hyötyä

 

Nykyisin moni liikkuja panostaa mahdollisimman kevyisiin varusteisiin – samalla kehon mittaamisesta on tullut trendikästä, jolloin varusteiden määrä on lisääntynyt.

 

eSIM-ominaisuus älykellossa ilahduttaa erityisesti niitä, jotka ovat älypuhelimessaan panostaneet näytön kokoon. Ison näytön parempi käytettävyys tarkoittaa myös kookkaampaa puhelinta. Jatkossa sen voi jättää huoletta kotiin ja eikä tärkeiltä puheluilta jää (näin halutessaan) paitsioon.

 

Kuntoilijaa ilahduttaa se, että musiikki tai podcastit kulkevat kellon mukana. Puhelimen voit jättää tosiaan kotipöydälle, mikä säästää myös älypuhelintasi. Ne kun eivät varsinaisesti tykkää pyöriä hikisen verkkatakin taskussa kosteudelle altistuen.

 

Eksymisen pelossakaan sinun ei enää tarvitse kantaa puhelinta lenkkipoluille mukaan, sillä kelloon ladattavan HERE We Go- sovelluksen karttojen avulla navigointi vieraammillakin poluilla onnistuu.

 

Samsung Galaxy Watch on tilattavissa Telian verkkokaupasta.

 

eSIM- ominaisuus vihdoin myös puhelimessa!

 

iOS 12.1 päivityksen myötä Telian eSIM on mahdollista ottaa käyttöön iPhone XR, XS, Xs Max ja iPad Pro 12,9” ja 11” -mallisiin mobiililaitteisiin.

 

Muut laitevalmistajat tulevat varmasti perässä, mikä ilahduttanee jokaista puhelimen vaihtajaa. Kuka erityisemmin olisi nauttinut pienten SIM-korttien asettamisesta laitteen sisälle?

 

iphone.jpg


Mitä e-SIM ominaisuus mahdollistaa puhelimen käyttäjälle?

 

eSIM -ominaisuuden myötä samaan puhelimeen on mahdollista ottaa käyttöön työ- ja henkilökohtainen liittymä. Voit siis vapautua kahden puhelimen kahleesta tai jatkuvasta sim-korttien vaihtelusta.

 

iPhonessa toinen liittymä käyttää nano -SIM-korttia ja toinen(/toiset) eSIM:ä. Voit tallentaa halutessasi useamman eSIM-liittymän puhelimeesi, mutta voit käyttää vain yhtä kerrallaan. Liittymästä toiseen vaihtaminen onnistuu puhelimen asetusten kautta.

 

Useamman liittymän käyttämistä iPhonella helpottaa, jos eSIM-palvelun aktivoinnin jälkeen nimeät liittymät laitteen asetuksissa.

 

eSIM puhelimessa kootusti:

 

  • Puhelimessa voi olla eri numero yksityis- ja työasioille
  • Tarvittaessa eri liittymä puheluille ja datalle
  • Mahdollisuus ostaa paikallinen dataliittymä omaan puhelimeen pidemmän ulkomaanreissun ajaksi
  • Liittymän avaaminen on nopeaa: ei vaadi erillisen SIM-kortin hakemista operaattorilta ja sen asentamista paikoilleen
  • Mahdollisuus määrittää, mitä liittymää käytetään ensisijaisena liittymänä ja mihinkä toimintaan – myös sen voi määritellä, että toissijaista liittymää käytetään vain mobiilidataa varten

 

Mikä liittymä eSIM-kortille sopii?

 

eSIM- kortille voi ottaa minkä tahansa Telian liittymän kuluttaja- ja yritysasiakkaana yritysliittymien valikoimasta. Siihen voit siirtää nykyisen liittymänumerosi, avata uuden liittymän tai Multi-SIM -palvelun.

 

Asetuksissa voit etukäteen määritellä, käytätkö tietylle yhteystiedolle soittaessasi työ- vai yksityisnumeroa. Molemmilla numeroilla voit tietenkin soittaa ja vastaanottaa puheluita. Jos puhelin on varattuna toiseen liittymään tulevat puhelut ohjataan vastaajaan, mikäli se on käytössäsi.  

 

Löydät uudet iPhonet meidän verkkokaupastamme.

 

Lue myös:

TuizeKoo
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Enemman-irti-digiarjesta-eSIM-helpottaa-laitteiden-hallintaa/ba-p/180291
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Telialainen vuodesta 2000. Sydäntäni lähellä on asiakaslähtöinen viestintä ja vuorovaikutus yritysasiakkaidemme kanssa. Työn ohella opiskelen visuaalista viestintää, valokuvausta, CX, UI ja UX -maailmaa.